Digitalisering  op de werkvloer, blijf jij bij?

De laatste jaren maakt de samenleving een grote digitaliseringsslag door. Wat 15 jaar geleden nog onmogelijk leek, is vandaag de normaalste zaak van de wereld. Denk bijvoorbeeld aan het videobellen met collega´s. Digitaal werken heeft enorme stappen gezet. Bijna iedereen kan nu overal werken, zolang er maar een goede internetverbinding is. Met al deze positieve ontwikkelingen komen uiteraard ook uitdagingen.

Snelle veranderingen
In de technische sector zijn er al jarenlang strenge eisen en werkwijzen waar de werknemers aan moeten voldoen. Door de digitalisering verandert dit in hoog tempo en komen er allerlei nieuwe voorwaarden bij. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van big data, automatiseringssystemen en robotica. Hierdoor ontstaat er vanuit de markt behoefte aan nieuwe kennis en vaardigheden. Het is daarom van groot belang dat werknemers goed op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen. 
   
Toenemende vraag naar digitale vaardigheden
Het werken met bijvoorbeeld automatiseringssystemen vereist bepaalde kennis. Dit noemen we ook wel moderne digitale vaardigheden. Technische studenten die net van school komen hebben deze kennis deels meegekregen. Medewerkers die al een aantal jaren meedraaien zullen deze nieuwe vaardigheden moeten ontwikkelen.

De vraag bij bedrijven naar deze vaardigheden is in een rap tempo omhooggeschoten. Een voorbeeld hiervan is het digitaal samenwerken. Om dit te kunnen bewerkstelligen moeten medewerkers effectief kunnen omgaan met softwareprogramma´s zoals Microsoft Office 365 en het werken vanuit de Cloud. Een andere eis is dat je zonder problemen kan omgaan met apparaten zoals smartphones, laptops en tablets. Ongeacht het merk of type. De manier van werken is heel anders geworden dan een aantal jaren geleden.

Investeren in de werknemer
Werkgevers moeten werknemers stimuleren om bij te blijven. Dit wordt steeds vaker gedaan door het creëren van een leercultuur. De voornaamste reden om te investeren in een leercultuur is het competitiever maken van het bedrijf. Door je medewerkers opleidingen aan te bieden zijn ze beter getraind en kunnen hierdoor beter functioneren. Dit zorgt weer voor meer rendement.

Bij Stratt+ organiseren we regelmatig workshops om ervoor te zorgen dat het interne personeel up-to-date blijft. Denk bijvoorbeeld aan trainingen m.b.t. Boolean, Office 365 en LinkedIn. Daarnaast bieden we de kans om individuele opleidingen te volgen.

Ook vanuit de kandidaten merken we dat dit een steeds belangrijkere arbeidsvoorwaarde is. Zowel bij de young professionals als bij de ervaren technici. We raden bedrijven dan ook aan om hierin te investeren door een opleidingsstrategie neer te zetten. Waar wil het bedrijf naartoe? Welke kennis en vaardigheden ontbreken nog? Wie is de geschikte persoon om dit op te pakken? Op deze manier zorg je ervoor dat het personeel breder inzetbaar wordt en je een future proof werkplek creëert. Daarnaast geeft het de organisatie net een streepje voor op de krappe arbeidsmarkt voor technisch personeel.

We horen graag van je!
Vond je dit een interessant artikel? Laat het ons dan weten in de comments op onze socialmediakanalen. Indien we iets voor je kunnen betekenen of als je vragen hebt over één van onze vacatures, neem dan contact met ons op. We horen graag van je via 078 – 6 120 320 of mail naar welkom@stratt.nl.

Word jij de nieuwe 

Digitalisering  op de werkvloer, blijf jij bij?

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!