Heel Rotterdam viert feest

Feyenoord Kampioen 2023 - Stratt+ 05

Het is feest in Rotterdam, want trainer Arne Slot en zijn mannen hebben het waargemaakt: Feyenoord is de landskampioen van het eredivisieseizoen 2022/2023!

Topseizoen dankzij dreamteam

Feyenoord had aan het begin van het seizoen niet gerekend op een mogelijk kampioenschap. De club startte het speeljaar namelijk met een vrijwel nieuw team. Gelukkig bleek dit een absoluut dreamteam, want het werd een topseizoen.

Feyenoord verloor slechts één wedstrijd en stond bij het ingaan van de winterstop al aan kop. Die positie gaven de spelers vervolgens niet meer weg. De club sleepte de schaal twee wedstrijden voor het einde binnen en mag volgend seizoen in de Champions League spelen.

Een prachtige kampioenswedstrijd

Op de dag van de kampioenswedstrijd zat de sfeer er direct al goed in. De supporters hadden een megaspandoek gemaakt, waardoor de spelers tijdens de opkomst in de Kuip een extra boost kregen. Na een spannend eerste kwartier kwam Feyenoord op voorsprong tegen Go Ahead Eagles en de club won uiteindelijk eenvoudig met 3-0.

Voor Feyenoord is het de eerste landstitel sinds 2017. Toen werd de ploeg kampioen dankzij een hattrick van Dirk Kuijt in de legendarische kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo (3-1). Toenmalig trainer Giovanni van Bronckhorst en clubicoon Robin van Persie reikten in De Kuip de schaal uit aan de huidige Feyenoord-selectie.

Een jarenlange band

Stratt+ feliciteert Feyenoord met het 16e landskampioenschap. Wij dragen de club een warm hart toe, want ze is van grote betekenis voor Rotterdam en zorgt voor verbinding en bedrijvigheid in ons werkgebied Zuid-Holland en in de rest van Nederland. Bovendien zijn veel van onze teamleden trouw fan. We vinden het dan ook prachtig om te zien wat het kampioenschap allemaal losmaakt in de regio.

De band tussen Feyenoord en Stratt+ gaat jaren terug. Zo vierden wij ons veertigjarig bestaan in de Kuip en hebben we de club al op tal van manieren gesponsord.

Huldiging op de Coolsingel

De huldiging van Feyenoord vond vanaf 12:00 uur plaats op de Coolsingel in Rotterdam. Volgens de gemeente Rotterdam waren er maar liefst 150 duizend mensen in de havenstad om het feest mee te vieren.

Trainer Arne Slot liet vanaf het bordes zijn dankbaarheid blijken aan alle supporters: “Deze jongens hebben zoveel spelers van het veld afgeblazen. En als dat niet lukte brachten jullie ons extra vertrouwen. Nooit opgeven, altijd doorgaan. Daarom lukte het ons om samen die wedstrijden te winnen. Ik ben ongelofelijk onder de indruk van alle mensen in het stadion, maar nu nog meer onder de indruk van alle mensen hier.”

Bronnen: RTV Rijnmond, ANP

Word jij de nieuwe 

Heel Rotterdam viert feest

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!