Ontmoet het team: Sebastian Hoving

In deze rubriek geven we jou een kijkje in het leven van onze collega’s. Dit keer stellen we onze collega Sebastian Hoving aan je voor. Sebastian maakt sinds 2015 onderdeel uit van het Stratt+-team. Hij begon als afstudeerder, is daarna aan de slag gegaan als commercieel medewerker en vervolgens doorgegroeid tot recruiter. Seb, zoals wij hem kennen, is in zijn vrije tijd vaak lekker sportief bezig. Zo is hij drie tot vier keer per week in de sportschool te vinden. Daarnaast gaat hij graag met vrienden op stap of bijvoorbeeld naar het strand. Ook houdt hij van gamen, met name van first-person shooters en FIFA. Lees het hele interview om meer over Sebastian te weten te komen!

1. Welke woorden beschrijven jou het beste?

Leergierig en toegewijd. Half werk leveren is niets voor mij en als ik ergens aan begin, dan wil ik het ook afmaken. Een voorbeeld is dat ik ooit op het mbo ben begonnen. Daarna heb ik de hbo-studie Commerciële Economie afgerond en momenteel ben ik bezig aan een post-hbo-studie Bedrijfskunde. En sinds een aantal maanden ben ik Team Lead Recruitment bij Stratt+. Tot slot past het woord ‘sportief’ goed bij mij. Ik houd ontzettend veel van sporten. Als ik een tijdje niks doe, merk ik dat ik onrustig word. Daarom probeer ik drie tot vier keer per week te gaan. Het is leuk, je blijft fit en het heeft een positief effect op je humeur.

2. Waar word jij enthousiast van?

Van zelfontplooiing en nieuwe dingen leren. Een aantal jaar geleden ben ik bijvoorbeeld begonnen met het handelen in aandelen. Gewoon als hobby. In het begin kocht ik op gevoel, er was geen fundatie. Door me erin te verdiepen, kreeg ik er echter steeds meer kennis van. Tegenwoordig doe ik veel beter onderzoek en behaal ik betere resultaten. Dat is leuk. Daarnaast maakt het me enthousiast als ik mijn persoonlijke doelen behaal, zoals bij fitness. Je werkt ergens naartoe en past je levensstijl hierop aan. Soms zijn de doelen die je stelt heel hoog. Als het dan toch lukt om ze te behalen, geeft dat een euforisch gevoel.

3. Waarom heb je gekozen voor een carrière in recruitment?

Destijds heb ik hier niet expliciet voor gekozen. Met een hbo-diploma kan je veel kanten op, dus ik stond open voor allerlei mogelijkheden. Door mijn stage bij Stratt+ ben ik in de wereld van recruitment gerold. In het begin heb ik getwijfeld of het wel bij me paste, maar gaandeweg ben ik het steeds leuker gaan vinden. Je hebt contact met mensen op allerlei niveaus. Vandaag spreek je met een junior werkvoorbereider en morgen met een lead engineer. Dat spreekt me aan. Daarnaast is Stratt+ actief in verschillende branches. Je krijgt dus informatie mee over actuele thema’s, zoals de energietransitie. Maar bijvoorbeeld ook over de steeds strengere regelgeving vanuit de Europese Unie en de impact hiervan op de werkgelegenheid en economie.

4. Wat vind je het leukst en het minst leuk aan je werk?

Het werken met verschillende mensen op verschillende niveaus en in verschillende branches vind ik leuk. Ik houd ervan om samen met het team naar doelen toe te werken en KPI’s te behalen. Maar het geeft me ook veel plezier als ik in een jaar veel mensen weet te plaatsen. Die commerciële kant van het vak vormt voor mij een grote drijfveer. Soms werken mensen al tien jaar in dezelfde functie en lijkt het erop dat ze nooit meer van baan zullen wisselen. Als je dan toch een nieuwe uitdaging voor ze kan vinden, dan is dat heel mooi.

Minder leuk is dat het werk als recruiter soms eentonig kan zijn. Je werkt vaak via dezelfde kanalen, zoals LinkedIn. Maar aan de andere kant heb je dat ook weer zelf in de hand; je moet creatief zijn. Dit doe je bijvoorbeeld door je netwerk op een creatieve manier in te zetten of een vakbeurs te bezoeken. Of door nieuwe zoekmethodes te bedenken. Zorg dus zelf voor voldoende afwisseling en denk out-of-the-box! En pak ook eens andere taken op, zoals content produceren of een stukje sales.

5. Op welke manier heb jij een bijdrage geleverd aan de groei van Stratt+?

We hebben de laatste jaren mooie stappen gezet met het team, zowel qua personeelsuitbreiding als omzet. En vergeet ook het openen van onze vestiging in Noord-Nederland niet. Toen ik begon, waren er drie recruiters, waaronder ikzelf. Ondertussen zijn we met zijn zessen en we zoeken nog steeds nieuwe collega’s. Ook in het veld zijn er meer mensen bijgekomen, zoals voormannen, werkvoorbereiders en maintenance managers. Zo worden we een steeds belangrijkere partij in de markt. Ik ben als stagiair begonnen en wist daarom al veel van de processen binnen Stratt+. Daardoor heb ik snel mijn weg gevonden nadat ik in dienst kwam. Geleidelijk aan ben ik mijn netwerk gaan uitbreiden en heb ik diverse mensen weten te plaatsen. Uiteraard doe ik dat niet alleen; daar draagt het hele team aan bij. Zo hebben we gezamenlijk bijgedragen aan de groei van Stratt+.

6. Welke trends spelen er in jouw vakgebied?

Een belangrijke trend die we zien, is de automatisering van recruitmentprocessen. Door automatische antwoorden op sollicitaties verlopen recruitmentprocessen bijvoorbeeld efficiënter en hoeft er pas in een later stadium een medewerker aan te pas te komen. Een andere trend is natuurlijk het afnemen van interviews via videobellen. Dat scheelt alle partijen, maar met name de kandidaten, veel tijd. Daarnaast hebben we al een aantal jaren te maken met vergrijzing. Het wordt steeds moeilijker om geschikt technisch personeel te vinden. De verjonging van ons personeelsbestand is daarom essentieel voor het voortbestaan van de organisatie. Uiteraard sluiten we ouder personeel niet uit. Met hun berg aan ervaring zijn ze extreem waardevol. Maar op een gegeven moment gaan zij wel met pensioen en moeten we vervanging hebben klaarstaan. We blijven daarom veel met scholen in contact en proberen zo de nieuwe generatie Z aan ons te (blijven) binden.

7. Hoe heb jij jezelf de afgelopen jaren ontwikkeld?

In het begin ben ik veel met recruitment bezig geweest, maar op een gegeven moment is de leercurve daar een beetje uit en is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Toen heb ik bijvoorbeeld mijn kennis op andere vlakken uitgebreid. Zo heb ik een stukje sales opgepakt, om de klantzijde beter te leren begrijpen. Als je met zowel recruitment als sales bezig kunt zijn, heb je een ideale mix. Daarnaast ben ik mezelf altijd blijven verdiepen in de technische functies en veranderingen. Ik heb geen technische achtergrond, dus door nieuwe (technische) kennis op te doen, ben ik in staat om kandidaten en opdrachtgevers toch goed te begrijpen. Zo kan ik ook op een bepaald technisch niveau sparren. Door met veel verschillende mensen te praten, leer je steeds meer.

Onlangs ben ik Team lead Recruitment geworden; dat betekent nieuwe taken en verantwoordelijkheden. Nu stuur ik diverse personen aan bij de uitvoering van de dagelijkse operationele werkzaamheden. Ik probeer hen te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Dat vind ik ook het mooiste aan de rol. En ik ben momenteel bezig met een opleiding om mijn kennis nog verder uit te breiden.

8. Hoe ziet jouw ideale vrije dag eruit?

In mijn ideale scenario is het lekker weer, haha. In ieder geval boven de 25 graden en zonnig. Dan begin ik de dag met een goede sportsessie. Tot het uiterste gaan en persoonlijke doelen proberen te verbeteren. En in de middag ga ik graag naar het strand. Dit kan een mooi meer zijn of de zee, dat maakt me verder niet zoveel uit. Als je er maar lekker kunt ontspannen. Ten slotte zoek ik in de avond met bekenden een terras op, om vooral veel met elkaar te lachen.

9. Wat staat er nog op je bucketlist?

Een rondreis maken door Azië. Europa is prachtig, maar ik zou graag nog een keer verder weggaan. Het liefst met vrienden, bijvoorbeeld voor een half jaar. Landen en culturen bekijken, zoals Japan, China en Thailand. Dat is toch wel een heel bijzondere wereld en het is er heel anders dan hier in het westen. En wellicht nog een maand gaan trainen in bijvoorbeeld een thaibox gym. Dat lijkt me echt fantastisch. En wellicht nog eens proberen een MBA te behalen.

10. Welke tip wil je meegeven aan de lezers?

Haha, nou, ik ben zeker geen goeroe met allemaal levenswijsheid ofzo. Al is er wel één tip die ik als recruiter kan meegeven aan kandidaten: laat je nooit afschrikken door een vacaturetekst. Oftewel, haak niet zomaar af. Denk niet te snel dat je iets niet kunt. Als je aan het overgrote deel van de gevraagde criteria voldoet, adviseer ik om altijd te reageren. Bijna alles is aan te leren en wie niet waagt, wie niet wint in deze wereld.

11. We horen graag van je!

Vond je dit een interessant interview laat het ons dan weten in de comments op onze socialmediakanalen. Indien we iets voor je kunnen betekenen of als je vragen hebt over een van onze vacatures, neem dan contact met ons op. We horen graag van je! Tel. 078 – 6 120 320 of mail naar welkom@stratt.nl.

Word jij de nieuwe 

Ontmoet het team: Sebastian Hoving

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!