Functieomschrijving: Werkvoorbereider Rotating

Wat is een Werkvoorbereider Rotating?

Als Werkvoorbereider Rotating verzorg je de voorbereiding en planning van diverse soorten projecten. Denk hierbij aan zowel preventief als correctief onderhoudswerk rondom rotating equipment, alsook modificatieprojecten en nieuwbouw. Dit doe je met oog voor de veiligheid, kwaliteit en efficiëntie van deze apparatuur.

Rotating equipment is een vorm van mechanische apparatuur. Het gaat hierbij om draaiende onderdelen. Er bestaan veel verschillende soorten rotating equipment, waaronder pompen, tandwielen, compressoren, en gas- en stoomturbines. Rotating equipment komen we dan ook op veel plekken tegen, zoals in de gas- en oliesector en de (petro)chemische industrie. Bijvoorbeeld in de vorm van een grote gas- en stoomturbine voor de opwekking van energie.

De rotating apparatuur moet geïnstalleerd, onderhouden en gerepareerd worden. Als Werkvoorbereider Rotating bereid jij dit soort werkzaamheden voor. Je hebt dan ook goed technisch inzicht en uitgebreide kennis van roterende apparatuur. Je weet welke materialen nodig zijn om de klus te klaren en bent in staat om technische tekeningen (waaronder P&ID’s) te lezen. Daarnaast communiceer jij helder, aangezien je met veel verschillende partijen, zoals aannemers en de dagelijke operatie, samenwerkt.

Wat doet een Werkvoorbereider Rotating?

In de rol van Werkvoorbereider Rotating bereid jij alle werkzaamheden voor aan rotating equipment. Hierbij heb je veel oog voor veiligheidseisen en wet- en regelgeving. Zo garandeer jij dat de veiligheid van de mensen die met deze apparatuur werken niet in gevaar komt.

Jouw collega’s van de uitvoering voeren installatie-, onderhouds- en reparatiewerk aan de rotating equipment uit. Jij zorgt dat zij dit werk probleemloos kunnen doen. Hierbij bepaal je de volgorde van het werk en de methodes die moeten worden toegepast. Daarnaast plan je in welke materialen en gereedschappen de uitvoering nodig heeft.

Jij neemt een centrale positie in bij het onderhoudswerk aan roterende apparatuur. Als Werkvoorbereider Rotating heb je contact met veel verschillende partijen. Zo bel je in de ochtend met leveranciers van benodigde materialen en ben je in de middag op locatie te vinden om informatie te verzamelen voor het opstellen van werkpakketten.

Wat je precies doet, hangt af van de soorten apparatuur waarmee je werkt. Vaak gaat het om compressoren, pompen en turbines. Als Werkvoorbereider Rotating heb je vaak in elk geval de onderstaande taken:

  • Vertalen van werkzaamheden naar werkpakketten;
  • Inkopen van het juiste materiaal;
  • Controleren van technische tekeningen;
  • Aangeven van klanteisen;
  • Ondersteunen van teken- en planwerkzaamheden;
  • Communiceren met de uitvoering en andere interne en externe partijen.

Bij wat voor bedrijven werk je?

Als Werkvoorbereider Rotating ben je meestal actief voor een bedrijf in de industrie. Het gaat dan bijvoorbeeld om een aannemer of plant owner. In de (petro)chemie en olie- en gassector werkt men veel met roterende apparatuur. Je gaat vaak voor zo’n soort bedrijf aan de slag.

De kans is groot dat je betrokken bent bij onderhouds- en revisieprojecten. Bijvoorbeeld binnen een maintenanceafdeling die de verantwoordelijkheid heeft om deze projecten uit te voeren. Je kunt echter ook betrokken zijn bij turnarounds, waarbij (een deel van) een fabriek moet worden stilgelegd.

Je kunt in vaste dienst gaan, maar ook als zzp’er aan tijdelijke projecten werken, zoals een turnaround. Waar je ook werkt, jouw takenpakket is erg divers en je werkt met veel partijen samen, van de uitvoering tot opdrachtgevers.

Als je via Stratt+ als Werkvoorbereider Rotating gaat werken, dan kunnen we jou met unieke en toffe bedrijven in contact brengen. Dit zijn opdrachtgevers als:

Hoe word je Werkvoorbereider Rotating?

Wil je aan de slag gaan als Werkvoorbereider Rotating, dan heb je minimaal een mbo-diploma nodig in technische richting. Dit kan bijvoorbeeld een opleiding Werktuigbouwkunde zijn. Deze opleiding kun je ook op hbo- of wo-niveau volgen.

Vaak heb je kennis nodig van ERP-programma’s zoals SAP en Roser. Dit is software waarmee je data verwerkt en bedrijfsprocessen managet.

Wil jij je kennis van werkvoorbereiding verder uitbreiden? Dat is een uitstekend plan, want zo vergroot je jouw baankansen. Volg hiervoor bijvoorbeeld een cursus Technisch tekenen of Werkvoorbereiding en planning.

Wat is het salaris van een Werkvoorbereider Rotating?

Hoeveel salaris jij als Werkvoorbereider Rotating verdient, is afhankelijk van de kennis en ervaring die je al in huis hebt. Met meer kennis en ervaring verdien je vaak een hoger salaris. Je bent dan namelijk in staat om je werk efficiënter te doen en complexere taken op je te nemen.

We onderscheiden drie ervaringsniveaus: junior, medior en senior. In de rol van senior werkvoorbereider verdien je van deze niveaus het meeste salaris. Daarnaast heb je hierbij vaak recht op mooie bonusregelingen.

Hieronder vind je een indicatie van jouw salaris als Werkvoorbereider Rotating:

  • Junior Werkvoorbereider: ca. € 2200 – 3000 bruto per maand
  • Medior Werkvoorbereider: ca. € 3000 – 4000 bruto per maand
  • Senior Werkvoorbereider: ca. € 4000 – € 5000 bruto per maand

Blijf je groeien als Werkvoorbereider Rotating, dan ga je meestal ook meer verdienen. Of je groeit door naar een andere rol waarin je meer salaris krijgt. Na een aantal jaren als werkvoorbereider kun je bijvoorbeeld mogelijk aan de slag gaan als Projectleider of als Teamleider.

De bovenstaande bedragen vormen een indicatie waaraan geen rechten kunnen worden ontleend.

Of kom direct in contact

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Onze medewerkers komen graag in gesprek om mee te denken over vraagstukken of nieuwe uitdagingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word jij de nieuwe 

Functieomschrijving: Werkvoorbereider Rotating

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!