Stratt+ in het veld: Teamleider EMRA

Ontmoet het Team - Jan Spoor

In de rubriek ‘Stratt+ in het veld’ interviewen we onze collega’s die op locatie aan de slag zijn. Deze week het verhaal van Jan Spoor. Hij is op dit moment in dienst bij RWE als Teamleider EMRA in de Eemshaven. In dit interview vertelt Jan over de uitdagingen in zijn werk en wat hierbij voor hem de grootste beloning is. Ook geeft hij een aantal tips aan (technisch) professionals. Lees het hele interview en kom meer over Jan en zijn werk te weten!

Kun je iets vertellen over de uitdagingen in je huidige functie?

Ik ben bij RWE in dienst getreden als Teamleider EMRA. EMRA staat voor Elektro-, Meet- en Regeltechniek en Automatisering. Mijn uitdaging is om de samenwerking tussen de bedrijfsvoering en de werktuigbouwkundige collega’s te versterken. Mijn motto hierbij is ‘van eiland naar weiland’. Ik breng mensen dus met elkaar in verbinding. Tevens moet de coaching van de aan mij toegewezen werknemers naar een hoger niveau worden getild. En ik ben betrokken bij het opstellen van jaarplannen en het afdelingsbudget.

Wat houdt de rol van Teamleider EMRA verder in?

Als teamleider ben ik de spin in het web in de EMRA-werkzaamheden. Ik ben zeer actief betrokken bij zowel het dagelijks onderhoud als de preventieve taken én de langetermijnvisie van RWE. Een goede planning is hierbij cruciaal. Mijn visie hierin is: ‘zeg wat je doet en doe wat je zegt’.

Wat is er volgens jou voor nodig om projecten te laten slagen?

Als iedereen begrip heeft voor elkaars werk, zorgt dat voor betere communicatie. Toewijding van de keypersonen binnen projecten is hierin een vereiste. De behoefte is er… nu is het nog zaak om het werk daadwerkelijk uit te voeren.

Wat vind je de grootste beloning in je werk?

De grootste beloning is waardering krijgen voor wat je doet. Mijn missie is geslaagd als de afdelingen meer begrip voor elkaar hebben en zelf bij elkaar komen om de juiste aanpak van de werkzaamheden met elkaar af te stemmen.

Hoe heeft Stratt+ jou geholpen in het traject naar een nieuwe functie?

Ik heb via LinkedIn navraag gedaan bij Stratt+ over deze functie. Daarna is het snel gegaan. Ik werd in contact gebracht met Melike van de afdeling Recruitment om de functie door te nemen. Aangezien er tijdens ons oriënterende gesprek veel overeenkomsten zichtbaar werden tussen mijn profiel en de vacature, hebben we besloten om mij voor te stellen aan RWE.

Intern werd het proces vanaf dat moment verder begeleid door Robbert Priest. Het tweede gesprek had ik on site met de Manager Onderhoud, de Teamleider WTB en HR. Dit werd door beide partijen als zeer positief ervaren en toen heb ik een contract aangeboden gekregen en ben ik per 1 juni 2021 in dienst getreden bij RWE.

Welke tip wil je meegeven aan technisch professionals?

Weet wat je wil en vooral wat je niet wil. Als je gaat solliciteren, verdiep je dan in het bedrijf waar je wil gaan werken. Zorg dat je de juiste bagage bij je hebt, zodat je op kunt stappen zodra de trein voorbijkomt. En tot slot: blijf jezelf!

We komen graag in contact!

Vond je dit een interessant interview? Laat het ons dan weten in de comments op onze socialmediakanalen. Indien we iets voor je kunnen betekenen of als je vragen hebt over een van onze vacatures, neem dan contact met ons op via 078 – 6 120 320 of welkom@stratt.nl. We horen graag van je!

Word jij de nieuwe 

Stratt+ in het veld: Teamleider EMRA

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!