Functieomschrijving: Junior Projectleider Elektrotechniek

Wat is een Junior Projectleider Elektrotechniek?

Als Junior Projectleider Elektrotechniek heb jij (deels) de leiding over projecten in de elektrotechniek. Jij zorgt dat deze succesvol worden uitgevoerd. Hierbij word je vaak begeleid door een ervaren collega-projectleider.

Jij hebt (mede) de leiding over projecten die zich richten op elektrotechnische installaties. Hierbij kun je denken aan verlichting, zonnepanelen of regel- en bedieningsapparatuur. Nieuwe installaties moeten bijvoorbeeld ontworpen en geïnstalleerd worden. Of bestaande hebben onderhoud nodig om goed te blijven werken. 

Als Junior Projectleider in de elektrotechniek ga je jouw kennis van dit vakgebied verder verdiepen. Daarnaast doe je de nodige ervaring op met het leiden van projecten. Het is belangrijk dat jij goed kunt samenwerken en verantwoordelijkheid durft te nemen. Verder is het voor deze rol essentieel dat je flexibel en stressbestendig bent en goed overzicht kunt bewaren.

Wat doet een Junior Projectleider Elektrotechniek?

Jij staat aan het begin van jouw loopbaan als projectleider. Je bent betrokken bij elektrotechnische projecten, vanaf de aanvang tot en met de oplevering. Als Junior Projectleider heb jij (deels) de leiding over deze projecten. Jouw meer ervaren collega’s ondersteunen je bij het leiden van alle projectonderdelen. 

Aan het begin van het project zorg jij met je collega’s, waaronder andere projectleiders en -managers, voor een goede voorbereiding. Jullie bepalen de doelstellingen en alles wat ervoor nodig is om deze te behalen. Eventueel voeren jullie hiervoor overleg met stakeholders, zoals de (externe) opdrachtgever en leveranciers.

Verder bepalen jullie de kaders van het project, waaronder deadlines en budgetten. Naast het opstellen van een projectplanning is het hierbij ook zaak dat jullie de juiste mensen aanwijzen voor de uitvoering.

Tijdens de uitvoering voer je overleg met allerlei partijen. Jij bent het aanspreekpunt voor vragen vanuit de monteurs, leveranciers en de klant.

Als Junior Projectleider werk je meestal in vaste dienst. Binnen een organisatie krijg jij dan de kans om jezelf te ontwikkelen en te leren van jouw collega’s. Wat je precies doet, hangt af van het project waaraan je meewerkt. Vaak ben jij (mede)verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:

 • Coachen en begeleiden van projectteams;
 • Bewaken van kwaliteit, budgetten en planning van projecten;
 • Ontwerpen van technische oplossingen binnen de projectkaders;
 • Maken van een projectbegroting;
 • Organiseren van vergaderingen;
 • Zorgen voor de naleving van geldende wet- en regelgeving;
 • Jezelf ontwikkelen als volwaardig projectleider.

Bij wat voor bedrijven werk je?

Als Junior Projectleider Elektrotechniek kun jij je op veel plekken in de techniek en industrie ontwikkelen, zoals bij een engineeringsbureau, aannemer of plant owner. Je werkt bijvoorbeeld voor een bedrijf dat elektrotechnische installaties plaatst en onderhoudt in gebouwen.

Je kunt allerlei soorten projecten leiden gericht op deze installaties. Bijvoorbeeld als er modificaties nodig zijn of er een shutdown moet plaatsvinden. Is het een groot project, dan kan het voorkomen dat er meerdere projectleiders zijn, die elk een deel hiervan leiden. Als Junior Projectleider is de kans groot dat je binnen een elektrotechnisch project inderdaad samenwerkt met een (of meerdere) andere projectleider(s) die al meer ervaring hebben dan jij met het leiden van projecten.

Op een gemiddelde werkdag kom jij met aardig wat verschillende mensen in contact. Dit zijn niet alleen directe collega’s, maar ook externe partijen, zoals leveranciers en opdrachtgevers. Jij bent goed in staat om met al deze stakeholders te communiceren.

Lijkt het je interessant om als Junior Projectleider Elektrotechniek te werken? Stratt+ kan jou in contact brengen met toffe bedrijven als:

Hoe word je Junior Projectleider Elektrotechniek?

Voor de rol van Junior Projectleider Elektrotechniek bestaan geen specifieke opleidingen. In de praktijk groei je vaak door naar deze rol vanuit een andere functie. Bijvoorbeeld als specialist op het gebied van elektrotechniek.

Naast ervaring heb je voor deze functie vaak een hbo- of wo-opleiding nodig, bijvoorbeeld in de richting van Elektrotechniek of Technische Bedrijfskunde. Door een minor of keuzevakken in projectmanagement te volgen, ontwikkel jij je specifiek tot projectleider.

Junior Projectleider Elektrotechniek is een starterfunctie die jou erop voorbereid om zelfstandig projecten te leiden in de elektrotechniek. Wil jij jezelf verder ontwikkelen? Het is erg waardevol om trainingen te volgen op het gebied van (project)management. Bijvoorbeeld in een erkende managementmethode. Bekende methodes zijn: Agile, Lean, Scrum, PRINCE2, PMI en IPMA.

Wat is het salaris van een Junior Projectleider Elektrotechniek?

Ben jij benieuwd hoeveel je in deze functie verdient? Als Junior Projectleider Elektrotechniek sta jij waarschijnlijk aan het begin van jouw loopbaan als projectleider. Je hebt dan niet veel ervaring met het leiden van projecten en doet dit nog niet zelfstandig.

Bij een starterfunctie hoort meestal een startersalaris. Doe je echter meer ervaring op en groei je door als Projectleider Elektrotechniek, dan ga je waarschijnlijk ook meer verdienen. Uiteindelijk kun je dan aan de slag gaan in een medior- en vervolgens zelfs een seniorpositie.

Dit overzicht laat zien hoeveel je als Junior Projectleider Elektrotechniek en op andere niveaus kunt verdienen:

 • Junior: ca. € 2500 – € 3500 bruto per maand
 • Medior: ca. € 3500 – € 4500 bruto per maand
 • Senior: ca. € 4500 – € 6000 bruto per maand

De bovenstaande bedragen vormen een indicatie waaraan geen rechten kunnen worden ontleend.

Of kom direct in contact

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Onze medewerkers komen graag in gesprek om mee te denken over vraagstukken of nieuwe uitdagingen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word jij de nieuwe 

Functieomschrijving: Junior Projectleider Elektrotechniek

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!