Functieomschrijving: Projectleider Elektrotechniek

Wat is een Projectleider Elektrotechniek?

Als Projectleider Elektrotechniek heb je de leiding over E-projecten. Jij zorgt dat de oplevering van deze projecten succesvol is. Hiervoor ondersteun en organiseer je het project van begin tot eind.

De projecten die je leidt zijn gericht op installaties in de elektrotechniek. Het kan hierbij onder meer gaan om regel- en bedieningsapparatuur, verlichting of zonnepanelen. Bestaande installaties hebben soms namelijk onderhoud nodig. Of er moeten nieuwe worden ontworpen en geïnstalleerd.

Om de projecten in goede banen te leiden, beschik jij uiteraard over uitgebreide kennis van elektrotechniek. Verder ben jij als Projectleider Elektrotechniek goed in het motiveren van jouw collega’s. Jij bewaart het overzicht binnen het project, bent resultaatgericht en kunt ook onder (tijds)druk goed presteren.

Projectleider Elektrotechniek Stratt+

Wat doet een Projectleider Elektrotechniek?

Werk jij als Projectleider Elektrotechniek, dan stuur je een volledig project of een onderdeel hiervan aan. Jij bent verantwoordelijk voor alle technische en organisatorische aspecten van het project.

Bij aanvang van het project stel jij een begroting op en een team samen. Daarna start jij de voorbereiding van het project en maak je een planning. Je verdeelt alle taken en maakt afspraken met leveranciers.

Tijdens de uitvoering controleer jij of iedereen zijn werk volgens plan uitvoert. Je bewaakt de projectvoortgang en het budget. Daarnaast zorg je dat alle partijen goed samenwerken. Ook check je of de leveranciers hun afspraken nakomen. Bij grotere projecten rapporteer je vaak aan een (of meerdere) projectmanager(s).

Je kunt als Projectleider Elektrotechniek op zelfstandige basis werken. Je leidt in dat geval projecten voor verschillende opdrachtgevers. Veel bedrijven hebben echter ook vaste projectleiders in dienst. In dat geval werk je dus in loondienst. Wat je als Projectleider Elektrotechniek precies doet, hangt natuurlijk af van het project waaraan je meewerkt. Je hebt in elk geval vaak de volgende taken:

 • Coachen en begeleiden van jouw teamleden;
 • Behalen van projectdoelstellingen;
 • Inplannen, bewaken en controleren van de werkzaamheden;
 • Risicomanagement;
 • Verwachtingsmanagement;
 • Bewaken van de voortgang en budgetten;
 • Rapporteren aan de projectmanager.

Bij wat voor bedrijven werk je?

Als Projectleider Elektrotechniek kun je voor veel bedrijven aan de slag gaan in de techniek en de industrie. Bijvoorbeeld bij een aannemer of een plant owner. In deze sectoren wordt namelijk veel op projectbasis gewerkt. Waarschijnlijk ga je aan de slag voor een organisatie die veel met elektrotechniek doet.

Je leidt in deze functie vaak verschillende soorten E-projecten, van modificaties tot shutdowns. Bij grotere complexen kan het ook voorkomen dat jij met andere projectleiders werkt en allemaal een eigen projectdeel leidt. Je legt dan vaak verantwoording af aan een projectmanager.

Binnen de projecten werk je met diverse partijen samen, van monteurs die de E-installatie onderhouden tot leveranciers. Jij bent goed in staat om met al deze stakeholders te communiceren.  Wil jij bij Stratt+ aan de slag gaan als Projectleider Elektrotechniek? Bij ons krijg je veel kansen en kom je in aanraking met interessante bedrijven, zoals:

Hoe word je Projectleider Elektrotechniek?

Voor de functie van Projectleider Elektrotechniek bestaan geen specifieke opleidingen. Wel leg je een goede basis voor deze rol door een hbo-opleiding Elektrotechniek of Technische Bedrijfskunde te volgen. Door keuzevakken of een minor te volgen in projectmanagement kun jij je dan specialiseren als projectleider.

Je kunt ook doorgroeien naar de functie van Projectleider Elektrotechniek vanuit een andere rol. Je werkt dan bijvoorbeeld eerst als Projectcoördinator of Werkvoorbereider. Om deze stap te zetten, heb je vaak een training of cursus richting projectmanagement nodig.

Er bestaan verschillende erkende managementmethodes. De bekendste zijn PRINCE2, PMI, IPMA, Lean, Agile en Scrum. Voor jouw ontwikkeling is het erg waardevol om een (of meerdere) van deze cursussen te volgen. Daarnaast heb je als Projectleider Elektrotechniek kennis nodig van relevante elektriciteitsnormen als NEN 1010 en NEN 3140.

Wat is het salaris van een Projectleider Elektrotechniek?

Wil jij weten hoeveel je als Projectleider Elektrotechniek gaat verdienen? Dit hangt af van hoeveel jaren ervaring je al hebt en de kennis waarover je beschikt. We kunnen jou echter wel een indicatie geven van het salaris, op basis van deze ervaring.

We onderscheiden hierin drie niveaus: junior, medior en senior. Als Senior Projectleider verdien je van deze niveaus vaak het meeste. Als Projectleider Elektrotechniek verdien je ongeveer het volgende:

 • Junior: ca. € 2500 – € 3500 bruto per maand
 • Medior: ca. € 3500 – € 4500 bruto per maand
 • Senior: ca. 4500 – € 6500 bruto per maand

Door meer projecten te leiden, groeit jouw expertise. Uiteindelijk kun je dan mogelijk doorgroeien naar een complexere rol, zoals Senior Projectleider of Projectmanager Elektrotechniek. Hierbij hoort meestal ook een hoger salaris.

De bovenstaande bedragen vormen een indicatie waaraan geen rechten kunnen worden ontleend.

Of kom direct in contact

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Onze medewerkers komen graag in gesprek om mee te denken over vraagstukken of nieuwe uitdagingen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word jij de nieuwe 

Functieomschrijving: Projectleider Elektrotechniek

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!