Stratt+ in het veld: Werkvoorbereider/Planner

Stratt+ in het veld

In de rubriek ‘Stratt+ in het veld’ interviewen we onze collega’s die op locatie aan de slag zijn. Deze week het verhaal van Edwin Slabbekoorn. Vijftien jaar geleden waagde hij de overstap van programmeren naar werkvoorbereiding en momenteel is hij via Stratt+ werkzaam als Werkvoorbereider/Planner bij EPZ in Zeeland. In dit interview vertelt hij hoe zijn affiniteit voor techniek is ontstaan en wat zijn huidige verantwoordelijkheden zijn. En natuurlijk geeft hij ook enkele carrièretips voor technische professionals. Lees het hele interview en kom meer over Edwin te weten!

Waarom heb jij gekozen voor een carrière in de techniek?

Van kinds af aan was ik al nieuwsgierig naar de manier waarop apparaten en machines werken. Die interesse is sindsdien eigenlijk alleen maar gegroeid. Daarom heb ik voor een opleiding in de (elektro)technische richting gekozen. Toen ik mijn diploma had behaald, ben ik aan de slag gegaan in de technische wereld. Wat me hierin vooral aanspreekt is dat techniek een zeer breed en uitdagend vakgebied is. Hier voel ik me helemaal in thuis!

Hoe heb jij jezelf professioneel ontwikkeld in de afgelopen jaren?

Door aan de slag te gaan bij verschillende opdrachtgevers heb ik een kijkje in diverse keukens gehad. Hierdoor heb ik op het gebied van werkvoorbereiding en planning enorm veel geleerd en mijn nieuwe kennis ook toe kunnen passen in de praktijk. Zeker de laatste vijftien jaar. In elke organisatie lopen de processen net weer even anders. Dat is leuk om te zien en daardoor ontwikkel je jezelf op professioneel vlak.

Kun je iets vertellen over je huidige functie?

In mijn huidige functie als werkvoorbereider/planner op de afdeling projecten bij EPZ houd ik me bezig met het inplannen van projectgerelateerde activiteiten. Deze kunnen plaatsvinden tijdens lopend onderhoud en tijdens SW-gerelateerde onderhoudswerkzaamheden. Als werkvoorbereider/planner is het mijn taak om ervoor te zorgen dat de geplande activiteiten efficiënt verlopen. Hierbij worden in een vroeg stadium werkzaamheden voorbereid en via een managementsysteem aangemeld. Ik zorg ervoor dat materialen en veiligheidsmiddelen voor alle disciplines besteld en gebruikt worden.

Wat vind je de grootste beloning in je werk?

De grootste beloning is een tevreden opdrachtgever. En als ik mijn taken op een professionele manier kan uitoefenen en samen met het team mooie resultaten weet neer te zetten. Daarnaast vind ik het enorm belangrijk dat iedereen, inclusief ikzelf, weer tevreden en gezond naar huis kan aan het einde van de dag. Dat is misschien wel de grootste beloning van allemaal.

Waarom heb jij voor Stratt+ gekozen?

Vijftien jaar geleden kwam ik in contact met Stratt+. Ik was toen electrical designer, maar moest door een bedrijfsovername een andere opdrachtgever zoeken en Stratt+ heeft mij toen een mooie kans gegeven. Daarbij heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een soort carrièreswitch gemaakt van programmeren naar werkvoorbereiding. Mijn werk werd ineens heel anders. In het vervolg ging ik werkopdrachten begeleiden en uitvoeren ten behoeve van lopend onderhoud en stops/turnarounds in de industrie. Stratt+ bood nieuwe kansen bij diverse opdrachtgevers en dat trok mij wel aan.

Hoe heeft Stratt+ jou geholpen in het traject naar een nieuwe baan?

Stratt+ heeft een groot netwerk van opdrachtgevers door heel Nederland. In mijn zoektocht naar een nieuwe baan hebben ze me geholpen door dit netwerk in te zetten. Doordat ik een professionele organisatie achter me had staan, werd de kans op slagen opeens een stuk groter. Daarnaast heeft Stratt+ me de mogelijkheid gegeven om een opleiding tot (Primavera P6) planner te volgen. Hierdoor ben ik breder inzetbaar geworden.

Welke tip wil je meegeven aan technische professionals?

Ten eerste: ga op zoek naar wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Probeer jezelf hierin te ontwikkelen. Bij de zoektocht naar een nieuwe baan is een netwerk essentieel. Maak daarom gebruik van je netwerk van (technische) collega´s en vrienden. Wees bereid om te reizen, zeker in het begin, en zorg dat je snel praktische werkervaring opdoet. En tot slot: werk veilig en zorg goed voor jezelf. Streef ernaar om altijd vrolijk en gezond naar en van je werk te reizen!

We horen graag van je!

Vond je dit een interessant interview? Laat het ons dan weten in de comments op onze socialmediakanalen. Indien we iets voor je kunnen betekenen of als je vragen hebt over een van onze vacatures, neem dan contact op via 078 – 6 120 320 of welkom@stratt.nl. We horen graag van je!

Word jij de nieuwe 

Stratt+ in het veld: Werkvoorbereider/Planner

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!