Functieomschrijving: Supervisor E&I

Wat is een Supervisor E&I?

Als Supervisor zorg je dat E&I-onderhoud goed verloopt. Je stuurt hiervoor een team aan van specialisten en controleert of zij hun werk goed en op tijd uitvoeren.

Je werkt binnen de discipline E&I, oftewel Elektrotechniek en Instrumentatie. Elektrotechniek is de toepassing van elektriciteit en elektromagnetische velden. Met Instrumentatie worden instrumenten bedoeld die onder andere stroom, temperatuur en druk kunnen meten en regelen. Denk aan analyzers, meters, kleppen en zenders.

Voor de functie Supervisor E&I is het belangrijk dat je goed technisch inzicht en brede kennis van E&I hebt. Hiermee zorg je dat al het onderhoud op de juiste manier wordt uitgevoerd. Verder ben jij sociaal, want je bent nauw betrokken bij het werk van jouw team en hebt ook contact met veel andere collega’s. Daarnaast bewaar je altijd het overzicht: je weet precies wat er nu speelt en nog moet gaan gebeuren.

Functieomschrijving: Supervisor E&I - Stratt+

Wat doet een Supervisor E&I?

Als Supervisor E&I heb je de leiding over een afdeling of team van E&I-technici. Jij houdt toezicht tijdens de uitvoering, op de werkvloer dus. Hiervoor maak je een verdeling van de taken en leg je aan jouw team uit hoe ze het beste te werk kunnen gaan.

Je hebt hierin ook een coachende rol. Je gaat namelijk actief met jouw collega’s in gesprek om te kijken wat er al goed gaat en wat nog beter kan. Je motiveert anderen en zorgt voor een positieve sfeer, zodat iedereen met plezier zijn werk kan doen.

Verder zorg je als Supervisor E&I dat het werk volgens planning verloopt. Hierbij hoort ook het oplossen van problemen, want er kan natuurlijk altijd iets onverwachts op de werkvloer gebeuren. Hiervoor pas je jouw technisch inzicht toe.

In je werk zit ook een stukje optimalisatie. Om te zorgen dat jouw afdeling zo goed mogelijk draait, kijk je waar het mogelijk is om zaken te verbeteren. Als je ruimte ziet voor verbetering, geef je dit door aan de Projectmanager E&I of het management.

Wat je precies doet als Supervisor E&I, kan per bedrijf verschillen. Meestal houd jij je ook bezig met het volgende:

 • Aansturen van contractors op locatie;
 • Aanvragen van werkvergunningen;
 • Rapporteren van afwijkingen aan de projectmanager;
 • Doorvoeren van verbeteringen en aandragen van oplossingen;
 • Beoordelen van medewerkers;
 • Registreren van ziekteverzuim;
 • Bewaken van planningen en budgetten;
 • Toezien op de naleving van geldende wet- en regelgeving.

Bij wat voor bedrijven werk je?

In de functie van Supervisor E&I kun je voor allerlei soorten bedrijven aan de slag gaan. Supervisors zijn overal nodig in de techniek en industrie, omdat hier volop onderhoud moet worden uitgevoerd.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een uitdaging bij een plant owner, een aannemer of een engineeringsbureau. De kans is groot dat het bedrijf waarvoor je werkt voornamelijk binnen de discipline E&I actief is.

Binnen een organisatie ben jij zowel op kantoor als in de uitvoering actief. Hier heb je elke werkdag contact met allerlei collega’s en partijen. Je neemt bijvoorbeeld werkzaamheden door met de planner, bespreekt de voortgang met het management en bewaakt natuurlijk het werk van jouw team in de praktijk.

Je kunt deze functie in vaste dienst uitoefenen, maar er ook voor kiezen om als zzp’er aan de slag te gaan. In dat laatste geval heb je dus geen vaste werkgever, maar meerdere opdrachtgevers. Dit maakt je werkt meestal nog afwisselender. Wel vraagt het werk als freelancer ook om meer flexibiliteit en verantwoordelijkheid.

Wat je ook zoekt in jouw werk als Supervisor E&I, Stratt+ heeft de uitdaging die bij je past. Wij bieden kansen bij mooie bedrijven als:

Hoe word je Supervisor E&I?

Wil je Supervisor E&I worden? Dan heb je ten eerste een technisch mbo-diploma of hoger nodig. Op mbo-niveau heb je meerdere soorten opleidingen in de richting van Elektrotechniek en Instrumentatie die jou op deze functie voorbereiden.

Verder moet je binnen jouw vakgebied alles weten over relevante elektriciteitsnormen (NEN 1010, NEN 3140) en PLC- en/of DLC-besturingssystemen en (field)bussystemen. Eventueel kun je hierin een (aanvullende) cursus of training volgen.

Als Supervisor E&I ben je leidinggevende. Daarom is het ook erg belangrijk dat je weet hoe je anderen op een motiverende wijze aanstuurt. Wil jij jezelf hier verder in ontwikkelen? Volg dan een cursus over leiderschap of supervisie.

Wat is het salaris van een Supervisor E&I?

Als Supervisor E&I hangt je salaris af van de kennis en ervaring die je al hebt. Start je net dan verdien je meestal minder dan een Supervisor die al jaren in het vak zit. Verder kan je salaris ook afhangen van het bedrijf waarvoor je werkt en de taken die je specifiek hebt.

Daarom geven we jou een indicatie van je salaris als Supervisor E&I. Hierin onderscheiden we de volgende niveaus:

 • Junior: ca. € 2500 – € 3000 bruto per maand
 • Medior: ca. € 3000 – € 4000 bruto per maand
 • Senior: ca. 4000 – € 5500 bruto per maand

Wil jij jezelf verder ontwikkelen als Supervisor E&I, dan wacht jou niet alleen meer uitdaging, maar ga je meestal ook meer verdienen. Je kunt dan bijvoorbeeld doorgroeien naar een medior- of senior-positie. Andere doorgroeikansen heb je richting functies als Projectleider of zelfs Projectmanager. Dit zijn complexere beroepen waarin je meestal ook meer gaat verdienen.

De bovenstaande bedragen vormen een indicatie waaraan geen rechten kunnen worden ontleend.

Of kom direct in contact

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Onze medewerkers komen graag in gesprek om mee te denken over vraagstukken of nieuwe uitdagingen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
AVG-toestemming

Word jij de nieuwe 

Functieomschrijving: Supervisor E&I

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!