Functieomschrijving: Supervisor WTB

Wat is een Supervisor WTB?

Als Supervisor WTB ben je verantwoordelijk voor het aansturen en het nakijken van onderhoudswerkzaamheden binnen de discipline werktuigbouwkunde. Hiervoor stuur je een team aan van uitvoerende technici.  

Jouw vakgebied is WTB, oftewel werktuigbouwkunde. Dit is een erg brede discipline. Hieronder valt het ontwerpen, het bouwen en het verbeteren van machines en werktuigen. Naast machines gaat het ook om piping equipment, zoals pijpleidingen en toebehorende equipment (waaronder pompen, kleppen en tracing).

In de rol van Supervisor ben jij uiteraard goed thuis in de wereld van werktuigbouwkunde. Met jouw kennis en technisch inzicht zorg je dat jouw teamleden hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Jij kunt bovendien uitstekend leidinggeven en anderen motiveren. Verder hou je ervan om samen te werken. Naast de monteurs heb je in jouw werk namelijk ook contact met allerlei andere partijen.

Wat is een Supervisor WTB? Stratt+

Wat doet een Supervisor WTB?

Als Supervisor WTB ben jij leidinggevende binnen een technische afdeling of team. Jouw doel is om ervoor te zorgen dat je collega’s zo goed mogelijk kunnen presteren. Daarom heb jij een actieve rol op de werkvloer, tijdens de uitvoering.

Je maakt een taakverdeling, waarbij je jouw teamleden uitlegt wie wat doet en hoe zij hun werk het meest efficiënt kunnen doen. Bij eventuele vragen geef je natuurlijk aanvullende uitleg.

Je gaat als Supervisor WTB regelmatig met de technici in gesprek. Zo blijf je op de hoogte van wat er speelt. Bovendien kun je op deze manier bepalen of het werk goed verloopt en wat er mogelijk nog beter kan.

Verder bewaak je de planning tijdens de uitvoering. Jij wilt natuurlijk voorkomen dat de WTB-werkzaamheden vertraging oplopen. Dreigt de planning in gevaar te komen of gebeurt er iets onverwachts, dan handel je snel en los je het probleem op.

Waar mogelijk zorg je ook voor verbeteringen. Hiervoor overleg je bijvoorbeeld met de Projectmanager WTB of het management. Zo zorg je dat jouw afdeling steeds een stukje beter wordt. Verder ben je verantwoordelijk voor:

 • Bewaken van de planning en budgetten;
 • Aansturen van contractors op locatie;
 • Rapporteren van (project)afwijkingen aan de projectmanager;
 • Aanvragen van werkvergunningen;
 • Beoordelen van medewerkers;
 • Toezien op de naleving van geldende wet- en regelgeving;
 • Toepassen van verbeteringen en aandragen van oplossingen.

Bij wat voor bedrijven werk je?

Denk je erover na om als Supervisor WTB aan de slag te gaan? In deze rol kun je voor veel soorten bedrijven werken. Werktuigbouwkunde is namelijk een breed vak en in de techniek en industrie zijn veel Supervisors nodig.

Zo kun je aan de slag gaan voor een technisch aannemer of een plant owner. Dit kan bijvoorbeeld een bedrijf zijn dat gespecialiseerd is in een bepaalde tak van WTB, zoals constructiebouw.

Waar je ook gaat werken, als Supervisor WTB heb je een afwisselende functie. Je bent zowel op kantoor als in de werkplaats te vinden en staat met veel partijen in contact. Denk aan jouw team, maar ook aan planners en werkvoorbereiders en het management.

Je kunt deze functie zowel op vaste als op freelancebasis uitoefenen. Waar je voor kiest, is afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Als zzp’er kun je meestal meer verdienen en heb je meer vrijheid. Tegelijk heb je dan ook meer verantwoordelijkheden en vraagt dit om meer flexibiliteit. Wij kijken graag samen met jou waar je interesses liggen. Ga je via Stratt+ aan de slag als Supervisor WTB, dan kun je voor unieke opdrachtgevers werken als:

Hoe word je Supervisor WTB?

Om Supervisor WTB te worden, heb je een aantal dingen nodig. De meeste werkgevers vragen ten eerste om minimaal een technisch mbo-diploma. Met een mbo- of hbo-opleiding Werktuigbouwkunde kun jij je bijvoorbeeld prima voorbereiden op deze functie.

Daarnaast zijn ook jouw softskills van belang. Zo moet je als Supervisor WTB goed kunnen leidinggeven, samenwerken, organiseren en plannen. Het is voor jouw loopbaan altijd goed om jezelf verder te ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld door in een van deze skills een (aanvullende) cursus of training te volgen.

Ook zijn cursussen op het gebied van werktuigbouwkunde vaak een goede aanvulling op jouw kennis. Bijvoorbeeld op het gebied van hydrauliek en pneumatiek, las- en snijtechnieken of metaalbewerking. Het hangt er maar net vanaf waar je afdeling specifiek aan werkt. 

Wat is het salaris van een Supervisor WTB?

Hoeveel je gaat verdienen als Supervisor WTB is natuurlijk ook erg belangrijk. Wij vertellen je graag meer over je salaris in deze rol.

Het precieze bedrag hangt van een aantal zaken af. Zo zijn je opleidingsniveau, kennis en ervaring hierop van invloed. Ook speelt mee voor welke opdrachtgever je aan de slag gaat. Daarnaast bepaalt de precieze invulling van jouw werkzaamheden je salaris.

Daarom geven we je een indicatie van hoeveel je ongeveer kunt verdienen als Supervisor WTB:

 • Junior: ca. € 2500 – € 3000 bruto per maand
 • Medior: ca. € 3000 – € 4000 bruto per maand
 • Senior: ca. 4000 – € 5500 bruto per maand

Blijf jezelf ontwikkelen en groei door naar een medium- of senior-positie als Supervisor WTB. Daarnaast zijn er opties om door te groeien naar een complexere rol, zoals Projectleider WTB of Projectmanager WTB.

De bovenstaande bedragen vormen een indicatie waaraan geen rechten kunnen worden ontleend.

Of kom direct in contact

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Onze medewerkers komen graag in gesprek om mee te denken over vraagstukken of nieuwe uitdagingen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word jij de nieuwe 

Functieomschrijving: Supervisor WTB

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!