Functieomschrijving: Uitvoerder Elektrotechniek

Wat is een Uitvoerder Elektrotechniek?

Als Uitvoerder Elektrotechniek zorg jij voor de succesvolle uitvoering van elektrotechnische projecten. Hiervoor stuur je alle E-werkzaamheden op locatie aan. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat iedereen weet wat hem of haar te doen staat.

In deze rol ben je actief binnen de elektrotechniek. Deze discipline richt zich op het ontwerpen, bouwen, onderhouden en verbeteren van elektrotechnische installaties. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om regel- en bedieningsapparatuur, maar ook om stopcontacten, laadpalen en zonnepanelen. Als Uitvoerder Elektrotechniek bewaak jij het verloop van de werkzaamheden aan deze objecten.

Voor de rol van Uitvoerder Elektrotechniek kun je niet zonder de nodige kennis van E-installaties inclusief nieuwe ontwikkelingen hierin. Je werkt graag samen met anderen en bent prima in staat om jouw collega’s te motiveren bij de uitvoering van hun werk. Ook ben je goed in het bewaren van overzicht en het plannen van werkzaamheden.

Wat doet een Uitvoerder Elektrotechniek?

In deze rol voer jij samen met jouw projectteam verschillende soorten projecten uit aan elektrotechnische installaties. Hierbij zorg je dat het werk wordt gerealiseerd zoals de werkvoorbereider dit vooraf op kantoor heeft bedacht. 

Als Uitvoerder Elektrotechniek bepaal je onder meer welke personen er nodig zijn om het project tot een succes te maken. Ook stel je vast wat zij voor materialen nodig hebben om hun werk goed te doen. Je zorgt dat deze tijdig aanwezig zijn op locatie.

Tijdens de uitvoering bewaak je de planning. Als het project vertraging dreigt op te lopen of er iets onverwachts gebeurt, reageer jij snel en adequaat. Wordt het proces toch vertraagd, dan zet jij extra personeel of materialen in. Je rapporteert over de voortgang aan de Projectleider(s) en Werkvoorbereider. Als Uitvoerder Elektrotechniek heb je verder vaak de volgende werkzaamheden:

  • Begeleiden en motiveren van jouw projectteam;
  • Bepalen van meer- en minderwerk;
  • Vaststellen van en communiceren over afwijkingen in het bestek;
  • Fungeren als aanspreekpunt op locatie;
  • Toezien op de veiligheid en de naleving van voorschriften tijdens de uitvoering;
  • Controleren en bijhouden van werknemersadministratie.

Bij wat voor bedrijven werk je?

Als Uitvoerder Elektrotechniek beschik jij over goede baankansen in de industrie en de techniek. Waar je precies werkt? Je gaat bijvoorbeeld aan de slag bij een aannemer, een technisch dienstverlener of een plant owner. Hierbij is de kans groot dat je aan de slag gaat binnen een bedrijf dat zich sterk focust op elektrotechniek.

Afhankelijk van het bedrijf kun je verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van allerlei E-projecten, van modificaties tot shutdowns. Misschien werk je wel aan hoogspanningsstations of met beveiligings- of camerasystemen. Of draag je via innovatieve projecten bij aan de energietransitie.

Je rapporteert vaak aan de betrokken Projectleiders of Projectmanager van het project. In kleinere bedrijven voer je soms zelf ook praktische klussen uit. Je hebt dagelijks contact met allerlei partijen, van monteurs tot leveranciers en van managers tot klanten. De samenwerking en communicatie met al deze partijen gaat jou goed af.

Naast een functie in vaste dienst, kun je kiezen voor een loopbaan als zelfstandig Uitvoerder Elektrotechniek. In dit laatste geval voer jij projecten uit voor allerlei opdrachtgevers. Het is maar net afhankelijk van waar jouw voorkeuren liggen.

Stratt+ biedt jou mooie kansen voor de functie van Uitvoerder Elektrotechniek. Wij hebben connecties met allerlei vooraanstaande technische bedrijven, zoals:

Hoe word je Uitvoerder Elektrotechniek?

De functie van Uitvoerder Elektrotechniek vraagt minimaal om een technisch mbo-diploma. Met een opleiding Elektrotechniek leg jij een goede basis voor deze rol. Naast mbo kun je deze opleiding ook volgen op hbo- of wo-niveau.

Voor dit beroep heb je kennis nodig van relevante normen in de elektrotechniek, zoals NEN 1010 en NEN 3140. Verder is het een uitstekend idee om jouw kennis en ervaring uit te breiden door middel van cursussen of trainingen. Je kunt bijvoorbeeld de softskills trainen die goed van pas komen in deze functie. Denk dan onder meer aan organiseren, plannen en leidinggeven.

Heb jij nog niet veel ervaring? Maar lijkt dit beroep je wel heel interessant? Je kunt ook eerst een rol als Werkvoorbereider of Voorman zoeken. Na verloop van tijd heb je dan vaak de optie om door te groeien naar de rol van Uitvoerder Elektrotechniek.

Wat is het salaris van een Uitvoerder Elektrotechniek?

Nu je weet wat de functie van Uitvoerder Elektrotechniek inhoudt, ben je vast benieuwd hoeveel jij in deze rol kunt gaan verdienen. Dit hangt af van hoeveel kennis en ervaring je meeneemt. Kom je net kijken op de arbeidsmarkt, dan zul je waarschijnlijk minder salaris krijgen dan een Uitvoerder met jarenlange ervaring.

Wij maken een onderscheid tussen drie ervaringsniveaus: junior, medior en senior. Per niveau kun jij als Uitvoerder Elektrotechniek ongeveer het volgende verdienen:

  • Junior: ca. € 2500 – € 3500 bruto per maand
  • Medior: ca. € 3500 – € 5000 bruto per maand
  • Senior: ca. 5000+ bruto per maand

Doe je steeds meer ervaring op als Uitvoerder? Dan is de kans groot dat je uiteindelijk doorgroeit naar een complexere functie. Denk aan een beroep als Projectmanager of Projectleider. Hierbij heb je meestal ook recht op meer salaris.

De bovenstaande bedragen vormen een indicatie waaraan geen rechten kunnen worden ontleend.

Of kom direct in contact

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Onze medewerkers komen graag in gesprek om mee te denken over vraagstukken of nieuwe uitdagingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word jij de nieuwe 

Functieomschrijving: Uitvoerder Elektrotechniek

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!