Functieomschrijving: Werkvoorbereider Elektrotechniek

Wat is een Werkvoorbereider Elektrotechniek?

Als Werkvoorbereider Elektrotechniek bereid jij technische projecten voor. Hierbij zorg je dat aan alle voorwaarden is voldaan voordat het project van start gaat. Jouw voorbereiding richt zich specifiek op E-werkzaamheden, ofwel elektrotechniek.

Jouw collega’s beheren en verbeteren elektrotechnische installaties. Het kan ook voorkomen dat zij nieuwe E-installaties ontwerpen en installeren. Het gaat bijvoorbeeld om regel- en bedieningsapparatuur, zonnepanelen of verlichtingssystemen. Jij zorgt dat zij dit zonder problemen kunnen doen. Kortom, je begeleidt een project in zowel in hoofdlijnen als in details.

Je hebt uitgebreide kennis van techniek en dan in het bijzonder elektrotechniek. Jij weet aardig wat af van E-installaties en nieuwe innovaties op dit gebied. Ook heb je als Werkvoorbereider Elektrotechniek kennis van veel soorten werkdocumenten. Als sociale teamspeler overleg je met veel verschillende betrokkenen tijdens het project.

Wat doet een Werkvoorbereider Elektrotechniek?

Als Werkvoorbereider Elektrotechniek bereid je werkzaamheden voor en ondersteun je de uitvoering hiervan tijdens E-projecten. Hierbij kijk je zowel naar het organisatorische als het technische aspect van de werkzaamheden.

Je houdt rekening met budgetten, deadlines, projectdoelen en klanteisen. Ook zie je erop toe dat jouw collega’s van de uitvoering alle technische specificaties en wettelijke normen naleven. Om te zorgen dat zij probleemloos aan de slag kunnen, zorg je dat de benodigde materialen en documentatie op de werkplaats aanwezig zijn.

Wat je precies doet, hangt ook af van het bedrijf waarvoor je werkt. Meestal gaat het als Werkvoorbereider Elektrotechniek echter om de volgende werkzaamheden:

  • Tijdig aanvragen van vergunningen;
  • Inkopen van het juiste materiaal;
  • (Deels) verzorgen van kostencalculaties;
  • Controleren van technische tekeningen;
  • Aangeven van klanteisen;
  • Communiceren met de uitvoering en andere interne en externe partijen.

Bij wat voor bedrijven werk je?

Als Werkvoorbereider Elektrotechniek werk je bijvoorbeeld voor een aannemer of plant owner of engineeringsbureau. Je kunt veel verschillende soorten E-projecten voorbereiden, van modificaties tot shutdowns. Het is maar net afhankelijk van waar je werkt.

Het is aannemelijk dat je voor een bedrijf werkt dat veel met elektrotechniek doet. Dit kan in vaste dienst zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om op projectbasis aan de slag te gaan. Dan werk je voor verschillende bedrijven aan wisselende projecten.

In de rol van Werkvoorbereider Elektrotechniek verricht je veelzijdig werk en heb je een centrale functie. Daarom werk je met veel verschillende collega’s samen. Van technisch tekenaars tot uitvoerders en van engineers tot projectleiders.

Als je via Stratt+ aan de slag gaat als Werkvoorbereider Elektrotechniek, kun je bij toffe en unieke bedrijven werken als:

Hoe word je Werkvoorbereider Elektrotechniek?

Voor de rol van Werkvoorbereider Elektrotechniek heb je minimaal een technisch mbo-diploma nodig. Een opleiding Elektrotechniek bereid jou uitstekend voor op deze rol. Deze opleiding kun je op mbo-niveau volgen, maar ook op hbo- of wo-niveau.

Werk je in de elektrotechniek, dan kun je niet zonder kennis van elektriciteitsnormen als NEN 1010 en NEN 3140. Ook heb je als Werkvoorbereider Elektrotechniek vaak ervaring nodig met software als Roser en SAP.

Je kunt je kennis van werkvoorbereiding verder uitbreiden door trainingen of cursussen te volgen. Kies dan bijvoorbeeld voor een cursus Technisch tekenen of Werkvoorbereiding en planning.

Wat is het salaris van een Werkvoorbereider Elektrotechniek?

Wat jouw salaris is als Werkvoorbereider Elektrotechniek, is afhankelijk van de kennis en kunde die je al hebt. Groei je door in jouw loopbaan, dan doe je meer ervaring op en kun jij je werk efficiënter doen. Hierbij hoort een hoger salaris. Jouw waarde als Werkvoorbereider Elektrotechniek neemt immers toe.
We onderscheiden hierin drie niveaus: junior, medior en senior. Als senior werkvoorbereider heb je het hoogste salaris van de drie niveaus. Ook heb je in een senior-functie meestal goede bonusregelingen.

We geven jou per categorie een indicatie van hoeveel salaris je kunt verdienen:

  • Junior Werkvoorbereider: ca. € 2200 – 3000 bruto per maand
  • Medior Werkvoorbereider: ca. € 3000 – 4000 bruto per maand
  • Senior Werkvoorbereider: ca. € 4000 – 5000 bruto per maand

Blijf jij je als Werkvoorbereider Elektrotechniek ontwikkelen? Dan is de kans groot dat je na verloop van tijd meer gaat verdienen. Dit kan ook als je doorgroeit. Na een aantal jaar in de werkvoorbereiding kun je vaak aan de slag gaan als Projectleider. Hierbij krijg je meer verantwoordelijkheid en meestal een hoger salaris.

De bovenstaande bedragen vormen een indicatie waaraan geen rechten kunnen worden ontleend.

Of kom direct in contact

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Onze medewerkers komen graag in gesprek om mee te denken over vraagstukken of nieuwe uitdagingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word jij de nieuwe 

Functieomschrijving: Werkvoorbereider Elektrotechniek

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!