3 tips om jouw carrière een boost te geven in 2019

Het nieuwe jaar is inmiddels alweer een week jong en waarschijnlijk zijn er al heel wat goede voornemens gesneuveld. Wellicht heb jij ook weer een aantal goede carrière voornemens opgesteld. Of toch niet? No worries, onderzoek van het ING toont aan dat bijna 80% van alle Nederlanders goede voornemens heeft. Daarentegen stelt zo’n 20% helemaal geen voornemens op. ‘’Daar hebben ze de jaarwisseling immers niet voor nodig’’. Ieder zo zijn voorkeur. Een interessanter feit is dat wie zijn voornemens langer dan drie maanden volhoudt, vaak zelfs het einde van het jaar haalt! Indien je nog geen voornemens voor je carrière hebt opgesteld dan hebben wij nog een aantal tips om van 2019 een topjaar te maken, of in ieder geval wat stof tot nadenken.

1. Houdt een ‘’open’’ mindset

Je zit al een aantal jaren prima op je plek bij je huidige werkgever. Het gaat goed, je hebt alles onder controle en er is geen reden om iets anders te gaan doen. Waarom risico’s nemen? Maar op een gegeven moment komt de sleur erin en dan ben je eigenlijk al te laat. Wil je jezelf blijven uitdagen blijf dan openstaan voor nieuwe kansen. De wereld verandert elke dag en jij moet mee, of je nu wilt of niet. Stilstand is achteruitgang, dus houdt een open mindset en pak die kansen.

2. Ontwikkel jezelf, elke dag een beetje

Wil je specialist worden in wat je doet, dan moet je jezelf blijven ontwikkelen, elke dag. Kijk naar de werkzaamheden die je leuk vind om te doen, maar zeker ook naar welke kwaliteiten er gevraagd worden op de arbeidsmarkt. Door een combinatie van deze twee punten te maken vergroot je jouw kansen op succes aanzienlijk. Ga bijvoorbeeld die cursus doen die je altijd al wilde en behaal dat certificaat. Dat is weer een pluspuntje voor op je CV. Realiseer je wel dat niks vanzelf komt. Het vergt discipline om jezelf elke dag te blijven ontwikkelen. Als je iets wilt bereiken moet je meer uren maken dan de standaard. Dat kan betekenen avond- en weekendwerk.

3. Blijf online actief

De wereld digitaliseert steeds verder en het belang van een sterk online profiel is enorm. Dit kan namelijk net het verschil maken dat jij wel die uitdagende baan krijgt en de andere kandidaat niet. Zorg ervoor dat jouw online profiel (o.a. LinkedIn) up-to-date is. Je valt op door regelmatig kwalitatieve blogs of vlogs te maken over onderwerpen waar je gepassioneerd over bent. Denk niet alleen maar aan jezelf, deel en like ook het werk van anderen. Dit wordt gewaardeerd en hierdoor wordt jouw werk ook weer gedeeld. Hoe actiever je bent online, hoe meer kansen er ontstaan. Want als je opvalt dan is de kans groter dat jouw profiel vaker wordt bezocht, misschien ook wel door die droomwerkgever!

Maximaal één A4tje

Hopelijk helpen de bovenstaande tips je een beetje op weg in het nieuwe jaar. Zet op maximaal één A4tje wat je wilt gaan bereiken dit jaar, en hoe je dat wilt gaan doen. Wees ambitieus maar realistisch, stel dus geen 20 doelen op maar juist 3-5 die je echt wilt en kan gaan waarmaken. En maak ze ook niet te makkelijk! Heb discipline, en zorg ervoor dat die voornemens voor jouw carrière gaan uitkomen!

Ben je geïnspireerd geraakt door deze blog of ben je op zoek naar nieuwe uitdaging in de industrie? Neem dan contact met ons op via 078-6120320 of stuur een e-mail naar recruitment@stratt.nl

Wij wensen iedereen een succesvol carrière jaar!

Word jij de nieuwe 

3 tips om jouw carrière een boost te geven in 2019

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!