Afvalverwerker AVR koopt Amsterdamse branchegenoot AEB

AEB Stratt+

De Amsterdamse afvalverwerker AEB is verkocht aan zijn Rotterdamse branchegenoot AVR. De gemeente Amsterdam, de enige aandeelhouder van AEB, verkoopt al haar aandelen aan AVR. De officiële verkoop vindt waarschijnlijk volgend jaar plaats, zodra de AMC (Autoriteit Consument & Markt) hiervoor goedkeuring verleent.

Bij Stratt+ volgen we de ontwikkelingen rondom de overname op de voet. Afvalverwerkers spelen namelijk een onmisbare rol in onze sector, de industrie, en AVR en AEB zijn beide belangrijke spelers binnen de afvalverwerking.

Afvalreus van Nederland

AVR, van oorsprong een nutsbedrijf, werd in 1968 onder de naam Afvalverwerking Rijnmond opgericht door de gemeente Rotterdam. In 2005 werd AVR geprivatiseerd en sinds 2013 is het onderdeel van de Hongkongse organisatie CK Hutchison Holdings. AEB startte in 1993 en verwerkt naast het afval van Amsterdam ook dat van buurgemeenten. Met het verbranden van reststromen levert het bedrijf bovendien elektriciteit en warmte aan huishoudens en bedrijven.

De overname door AVR is goed nieuws voor AEB en de gemeente Amsterdam. AEB kampt namelijk sinds 2019 met financiële problemen. AVR is daarentegen een stabiele partij. De afvalreus verwerkt op jaarbasis circa 1,7 miljoen ton huishoudelijk en bedrijfsafval en is daarmee de grootste afvalverwerker in Nederland.

Energietransitie

AVR wil graag bijdragen aan de energietransitie. Het bedrijf wint bijvoorbeeld al energie en grondstoffen uit restafval in zijn vestigingen in Duiven en Rozenburg. De vestiging in Duiven is een van de grootste afvanginstallaties voor CO2 binnen de Europese afvalsector. Elk jaar levert AVR hiermee circa 60.000 ton afgevangen CO2 aan de glastuinbouw. Tuinders hoeven hierdoor geen gasinstallaties meer te gebruiken voor de productie van CO2 en dat is beter voor het milieu. AVR kan AEB door de overname ook helpen om te verduurzamen.

Net als onze regiogenoot AVR hechten we bij Stratt+ waarde aan duurzaamheid en recycling. Wij detacheren technici die deze processen soepel laten verlopen, bijvoorbeeld binnen de afvalverwerkingsindustrie.

We horen graag van je!

Heb jij interesse in een technische opdracht of vaste baan, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid? Bij Stratt+ helpen we je graag verder. Neem eenvoudig contact met ons op.

Word jij de nieuwe 

Afvalverwerker AVR koopt Amsterdamse branchegenoot AEB

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!