Bedrijven in Noord-Nederland moeten slimmer worden

Er komt een ‘Deltaplan Digitalisering’ voor de industrie in het noorden van Nederland. Dat werd gister bekend gemaakt op de vakbeurs Industrial Maintenance en Smart Industry in het Martiniplaza. Het plan is ontworpen door de Noordelijke Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij NOM.

Er wordt in de regel uiteraard al gewerkt aan digitalisering van de industrie, ook wel ‘Industrie 4.0’ genoemd, maar dat beperkt zich vooral tot de grotere spelers, zoals Philips en Fokker. En het kan niet de bedoeling zijn dat de regio gaat achterlopen op de ‘high-end’ productiebedrijven in het zuiden van Nederland. Samen met de ondernemersorganisaties Metaalunie en FME is daarom het ‘Masterplan Digitalisering’ van start gegaan. De participerende bedrijven hebben zich in een ‘Digital Innovation Hub’ verenigd.

De komende tijd zullen verschillende bedrijven in de regio worden geïnventariseerd op basis van een assessment. Op basis van dat assessment kunnen plannen worden gemaakt om de bedrijven weer ‘up to speed’ te krijgen. De plannenmakers pakken het grootst aan: er worden al vrij snel 500 verschillende bedrijven geïnventariseerd.

Bron: processcontrol en RTV Noord

Word jij de nieuwe 

Bedrijven in Noord-Nederland moeten slimmer worden

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!