Benton: nieuwe naam voor onze Antwerpse partner

Bennet wordt Benton - Stratt+ 01

Om de groeiambities te realiseren en de focus te verbreden, verandert de Antwerpse scale-up Bennet Engineering zijn naam in Benton. De afgelopen jaren heeft het dochterbedrijf van Copus Group zich ontwikkeld tot een referentie in de projectsourcing van gespecialiseerde profielen voor de procesindustrie en ondersteunt het een reeks prominente spelers in België.

Bennet Engineering werd in 2017 opgericht als spin-off van Dixon & Company. In 2021 werd het bedrijf onderdeel van de Copus Group. Sindsdien is het verder gegroeid tot een succesvolle scale-up gericht op gespecialiseerde profielen voor de procesindustrie.

Het bedrijf opereert vanuit het hoofdkantoor in Antwerpen en regionaal in andere Vlaamse provincies. De huidige klanten zijn actief in diverse sectoren, variërend van de chemische industrie en de farmasector tot voeding en dranken.

Logo Benton 400x150px

Benton is uiteraard van plan verder te groeien in zijn huidige segment, maar daarnaast ziet het ook potentieel in een bredere markt, door zich op termijn ook te gaan richten op gespecialiseerde profielen voor bijvoorbeeld de energiemarkt.

Deze ambities liggen mede ten grondslag aan de naamswijziging. Mitch Trappers, General Manager: “Waar Bennet een verwijzing was naar de patroonheilige van de bruggenbouwers en ingenieurs, voelen we dat we nu toe zijn aan een breder concept, dat aansluit bij onze nieuwe ambities. Bennet heeft ons de afgelopen 7 jaar ver gebracht, onder de naam Benton gaan we nu de volgende fase in.”

Over Copus Group

Copus Group is een collectief van HR-specialisten die bedrijven ondersteunen in hun zoektocht naar het juiste personeel voor specifieke technische segmenten. De groep richt zich op een breed scala aan technische profielen, van ingenieurs en projectmanagers tot monteurs.

Met het hoofdkantoor in Antwerpen bestaat de groep uit 11 gespecialiseerde bedrijven in België, Duitsland en Nederland, namelijk: Vivaldis Interim, Smart Solutions, Benton, Heads & Hunters, Eniteq, Careforce One & Segers, SPP Direkt en Primus, Enginear en Stratt+.

Momenteel telt de groep 500 interne medewerkers en voorziet dagelijks werk voor meer dan 5.000 mensen. Copus Group wordt geleid door CEO Dieter Struye en is in handen van twee private equity partners, Buysse & Partners en Dovesco.

Word jij de nieuwe 

Benton: nieuwe naam voor onze Antwerpse partner

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!