Sander in `t Anker ontvangt Beste Beurt Defensie

Onlangs kregen wij het bericht dat één van onze collega’s, Sander in ’t Anker, door de Koninklijke Luchtmacht is onderscheiden voor een “Beste Beurt”. Onze collega Sander heeft namelijk een scheur ontdekt in een Apache helikopter, die zo klein is dat het met het blote oog niet te zien is. Majoor Dominique Troquette, waarnemend commandant 980 SQN, reikte de ‘Beste Beurt’ uit aan Sander.

Door de waarnemend commandant van het 980 Squadron Vliegtuig- en Helikopteronderhoud majoor Dominique Troquette is een ‘Beste Beurt’ toegekend aan Sander in ’t Anker, werkzaam bij de PVE Vliegtuigplaatwerk, Kunststoffen en Schilderen. Geert Maas, hoofd BPE 980 Squadron heeft Sander voorgedragen voor de Beste Beurt en noemde het werk van Sander “vakmanschap op en top”.

Een Beste Beurt is een middel om veilig gedrag te belonen en als voorbeeld te stellen. In het bijzijn van collega’s van de PVE Vliegtuigplaatwerk, Kunststoffen en Schilderen heeft Sander het getuigschrift ‘Beste Beurt’ ontvangen.

Inspectie

Scheurindicatie in wing spant.

Tijdens een routine inspectie op één van de Apaches ontdekte Sander naar zijn mening een scheurindicatie in wing spant. Terwijl men in eerste instantie zal denken dat dit onder normaal werk en vakmanschap valt, is er in dit specifieke geval verder gekeken dan ‘normaal’ werk en vakmanschap.

Onderzoek

Door penetrant onderzoek is de scheur vastgesteld.

Hoewel de scheur met het blote oog niet te zien was, was er Sander door zijn expertise van overtuigd dat deze wel aanwezig was. Terwijl collega’s nog niet overtuigd waren bleef Sander vasthouden aan zijn vermoeden. Een NDO specialist heeft op basis van penetrant onderzoek uiteindelijk vastgesteld dat het inderdaad om een scheur ging. Doordat Sander op zijn expertise is afgegaan, zijn vermoedens heeft uitgesproken en deze kenbaar heeft gemaakt is deze scheur voortijdig ontdekt waardoor eventuele (ernstige) gevolgen zijn uitgebleven. Het vertrouwen op expertise en verder kijken dan in eerste instantie van je wordt gevraagd zien wij absoluut als goed vakmanschap. Om deze reden heeft Sander deze Beste Beurt dan ook zeker verdiend. Daarnaast hopen wij dat dit goede voorbeeld door anderen gevolgd zal worden en het andere medewerkers motiveert om, naast goed vakmanschap, vermoedens uit te spreken.

Sander is via Stratt+ werkzaam als Plaatwerker op Vliegbasis Woensdrecht, waar hij natuurlijk werd een welverdiend applaus kreeg van zijn collega’s.

 

Word jij de nieuwe 

Sander in `t Anker ontvangt Beste Beurt Defensie

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!