Bijbaan in de techniek, een boost voor jouw zelfontwikkeling

Bijbaan in de techniek een boost voor jouw zelfontwikkeling Stratt+

Overweeg je een bijbaan in de techniek naast je studie? Werken in de techniek is uitstekend voor jouw zelfontwikkeling als young talent. Maar er zijn meer voordelen. Wij vertellen je wat een technische baan jou oplevert en geven je een aantal tips voor als je start in de techniek. 

Werkervaring opdoen en je kennis in de praktijk brengen

Natuurlijk kun je kiezen voor een baan in de horeca of als pakketbezorger. Maar waarom zou je als student niet direct aan de slag gaan in je vakgebied? Werken in de techniek levert je veel op als young talent, of je nu kiest voor een studentenbaan of juist een zomerbaan.

Ten eerste is een bijbaan in de techniek uitstekend voor jouw zelfontwikkeling. Door te werken naast je studie doe je nuttige praktijkervaring op. Vooral als je geen stages hebt, zoals op de universiteit, is dit erg prettig.

Je leert hoe het leven na je studie eruit kan komen te zien en maakt als young talent kennis met het bedrijfsleven. Hierdoor staat een technische bijbaan niet alleen goed op je cv, maar zorgt het er ook voor dat je beter voorbereid bent op de start van jouw carrière.

Werken in de techniek is ook een uitstekende gelegenheid om jouw kennis in de praktijk te brengen. Als student is het belangrijk om niet alleen maar in de boeken te zitten. Vooral als jij je veel bezighoudt met theorie, bijvoorbeeld tijdens een onderzoek of je scriptie, kan het heel fijn zijn om de technische werkvloer op te gaan.

Tegelijk kun je de nieuwe kennis die jij als young talent opdoet in de praktijk ook direct weer toepassen in jouw technische studie. Zo blijf je jezelf ontwikkelen.

Je netwerk uitbreiden en lekker bijverdienen

Daarmee houden de voordelen van werken naast je studie nog niet op. Als young talent breid je natuurlijk graag je netwerk uit. Ook hiervoor leent een techniekbijbaan zich uitstekend. Hiermee leg je de eerste bouwsteen van jouw professionele netwerk.

Ontmoet je nieuwe collega’s op de technische werkvloer? Voeg ze toe op sociale media, zoals LinkedIn. Zo blijven jullie in contact. Dat kan erg nuttig zijn als je in de toekomst een nieuwe uitdaging zoekt of met je techniekcarrière start.

En ten slotte, niet geheel onbelangrijk: werken in de techniek loont. Geld verdienen komt natuurlijk goed van pas voor jou als young talent. Je studietijd is al duur genoeg. Helemaal nu alle kosten voor levensonderhoud stijgen.

Kortom, met een bijbaan in de techniek doe je nuttige praktijkervaring op, leg je nieuwe contacten én verdien je lekker bij. Hiermee ga je jouw technische carrière flitsend van start!

Young professionals in de techniek - liggende banner - Stratt+ 01

Kijk goed hoe jij jouw technische bijbaan invult 

Wanneer kun je nu het beste starten met een bijbaan in de techniek? Wat ons betreft is er geen ‘fout’ moment. Het is altijd een goede keuze voor je zelfontwikkeling.

Maar misschien wel helemaal als je een bepaalde periode moet overbruggen. Bijvoorbeeld als je in de zomer een paar maanden vrij bent tussen twee technische studies in. Ook voor een korte periode, zoals een paar maanden, kun je als young talent namelijk prima een bijbaan in de techniek vinden. Zoals Jim Verspuij, Engineer WTB bij HMT Tank Systems laat zien.

Daarnaast raden we je aan om verder te kijken dan je vakgebied. Het is logisch om voor een bijbaan te kiezen die direct aansluit op je studie. Maar ook een baan die net even anders is, kan een goede keuze zijn. Alle technische werkervaring is mooi meegenomen. Je leert hierdoor immers hoe het er in de praktijk bij een technisch bedrijf aan toegaat.

Ten slotte raden we je aan om goed in balans te blijven. Uiteindelijk staat je technische studie op nummer één. Kijk daarom goed naar wat voor jou haalbaar is en loop jezelf niet voorbij in jouw technische bijbaan. Want op studievertraging zit je natuurlijk niet te wachten.

In de ene periode ben je drukker met je studie dan in de andere. Daarom is het goed om hierover helder te communiceren met je werkgever. Wellicht is er zelfs ruimte om je job flexibel in te vullen.

Wat kan Stratt+ voor jou als young technisch talent betekenen?

Ga je op zoek naar een bijbaan in de techniek via Stratt+? Dan kies je voor zelfontwikkeling. Naast dat je via ons nuttige praktijkervaring opdoet, kun je namelijk bouwen op onze jarenlange ervaring in de techniek en de industrie.

Wij beschikken over een heel breed netwerk. Wist je dat we onder meer actief zijn in de sectoren olie & gas, offshore, (petro)chemie, bouw, food & farma en civiele techniek?

Hier werken we bijvoorbeeld samen met plant owners, contractors, ingenieursbureaus en de overheid. Zo vinden we altijd een bijbaan die goed bij jou als young talent past, wat je studie ook is.

Wij vinden het belangrijk dat je slaagt, in jouw technische studie en je bijbaan in de techniek. Daarom kijken we verder dan je studierichting en ervaring. We ontdekken graag hoe jij jezelf wil ontwikkelen en welke uitdaging je zoekt in een technische baan. Wil je bijvoorbeeld tijdelijk aan de slag? Of zoek je misschien een technisch traineeship?

Daarnaast controleren we uitgebreid of een potentiële opdrachtgever echt bij je past. Zo zorgen we altijd voor de ultieme match.

Tot slot zijn en blijven we betrokken. We nemen regelmatig contact met je op als je eenmaal met jouw werk in de techniek bent begonnen. Heb je vragen, opmerkingen of loop je ergens tegenaan, dan kun je altijd bij ons terecht.

Een bijbaan in de techniek zoeken via Stratt+?

Ben jij een young technisch talent en wil je werken in de techniek? We helpen jou graag! Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Word jij de nieuwe 

Bijbaan in de techniek, een boost voor jouw zelfontwikkeling

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!