COVID-19: blijf zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving

Stratt+ COVID-19 - zorg voor een veilige en gezonde werkomgeving 02

Het coronavirus is weliswaar niet meer zo prominent aanwezig als voorheen, maar het is nog niet verdwenen in 2024. Daarom blijft het essentieel dat (technisch) professionals, vooral zij die in nauw contact met anderen werken, zich bewust blijven van de risico’s. In dit artikel herhalen we een aantal tips om jezelf en je collega’s te beschermen tegen het virus. Zo dragen we gezamenlijk bij aan een veilige en gezonde werkomgeving in de techniek.

Het virus SARS-CoV-2, bekend als het coronavirus, is verantwoordelijk voor het ontstaan van de ziekte COVID-19. In de vroege stadia lijken de symptomen vaak op die van een verkoudheid, en het verloop van de ziekte varieert sterk van persoon tot persoon.

De overdracht van het virus gebeurt via druppeltjes die vrijkomen bij hoesten, niezen of praten. Wanneer anderen deze druppeltjes inademen of ze via de handen in de mond, neus of ogen krijgen, kunnen ze besmet raken. Wat kan je doen om de risico’s te beperken?

1. Wees alert en informeer collega’s

Het begint met bewustwording. Houd jezelf en je teamgenoten op de hoogte van de actuele situatie. Deel informatie over de recente COVID-19-ontwikkelingen en herinner elkaar aan het belang van voorzorgsmaatregelen.

2. Persoonlijke hygiëne

Een van de meest effectieve manieren om verspreiding tegen te gaan, is door persoonlijke hygiëne. Was regelmatig je handen en draag een mondkapje wanneer je in nauw contact met anderen bent. Deze eenvoudige stappen verminderen het risico op overdracht aanzienlijk.

3. Creëer een veilige werkomgeving

Overweeg aanpassingen aan de werkplek om de veiligheid te verbeteren. Zorg voor voldoende afstand tussen werkplekken, implementeer regelmatige schoonmaakprocedures en voorzie desinfectiemiddelen op strategische locaties.

4. Virtuele samenwerking

Waar mogelijk, kies voor virtuele samenwerking, bijvoorbeeld via Microsoft Teams. Gebruik videoconferenties en digitale communicatiekanalen om de noodzaak van fysiek contact te verminderen, terwijl de efficiëntie van het werk behouden blijft.

5. Blijf thuis bij symptomen

Als je symptomen vertoont, hoe mild ook, blijf dan thuis. Neem je verantwoordelijkheid jegens jezelf, je collega’s en de bredere gemeenschap. Zo help je de verspreiding van het virus te beperken.

Heb je nog vragen?

Samenwerken aan een veilige werkomgeving is cruciaal om de verspreiding van het virus te blijven beperken. Door alert te zijn, informatie te delen en persoonlijke hygiëne te waarborgen, dragen we allemaal bij aan een gezonde werkomgeving in de technieksector.

We moedigen iedereen aan om actief deel te nemen aan deze inspanningen. Mochten er nog vragen zijn of behoefte aan meer informatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen zetten we ons in voor een veilige en gezonde werkomgeving voor iedereen.

Bron: RIVM, Rijksoverheid

Word jij de nieuwe 

COVID-19: blijf zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!