Dag van de ingenieur 2023

Dag van de Ingenieur- Prins Friso Ingenieursprijs - Stratt+

Een wereld zonder ingenieurs is moeilijk voor te stellen. Toch krijgen zij in Nederland niet altijd de waardering die ze verdienen. Daarom is de Dag van de ingenieur in het leven geroepen. Op 15 maart 2023 is het zover.

KIVI (Koninklijk Instituut Van Ingenieurs) reikt die dag voor de negende keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit. Deze prestigieuze prijs is bedoeld voor ingenieurs die zich afgelopen jaar in hun werk hebben onderscheiden. De jury kijkt hiervoor naar vier competenties: expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap.

Dit jaar zijn er voor het eerst alleen vrouwen genomineerd. De finalisten zijn: Simone de Rijke, adviseur kunstwerken bij ingenieursbureau Antea Group, Kerusha Lutchmiah, rioolwaterspecialist bij ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en Jacquelien Scherpen, hoogleraar en directeur van het Groningen Engineering Center van de Rijksuniversiteit Groningen.

De winnares mag zich een jaar lang ‘Ingenieur van het Jaar’ noemen.

Daarnaast wordt voor de tweede keer een prijs toegekend aan het beste technische studententeam. Ook hiervoor zijn drie finalisten in de race: Core Changemakers (TU Eindhoven), die zich inzetten voor de recycling van e-waste; Green Team Twente, dat een auto op waterstof bouwt; en !mpact (TU Eindhoven), dat celtherapie ontwikkelt voor een auto-immuunziekte die vaatontsteking veroorzaakt.

De prijzen worden uitgereikt in het Auditorium van Boskalis in Papendrecht. Op het programma staan verder onder meer lezingen van Boskalis en ASML.

Wij juichen dit mooie initiatief toe en zijn heel benieuwd wie er dit jaar met de prijzen vandoor gaat.

Bronnen: KIVI, De Ingenieur

Word jij de nieuwe 

Dag van de ingenieur 2023

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!