De F-16 alweer verleden tijd?

Goed nieuws voor de Aerospace-industrie, de Nederlandse F-35 jachtvliegtuigen komen steeds dichterbij. Eind 2019 komen deze vliegtuigen aan op Vliegbasis Leeuwarden, naar verwachting landt de eerste F-35 (met staartnummer F-009) al op 31 oktober 2019 op de Vliegbasis Leeuwarden.

Op den duur is het doel dat alle F-16 toestellen, van de Vliegbasis Leeuwarden en Vliegbasis Volkel, vervangen zullen worden door de nieuwere F-35 modellen. Vaak worden de toestellen Joint Strike Fighter genoemd (JSF), de officiële benaming voor de nieuwe toestellen is echter de F-35 Lightning II.

De Nederlandse Luchtmacht heeft in totaal 46 F-35 jachtvliegtuigen besteld, deze dienen de huidige F-16 toestellen te vervangen. Momenteel zijn er nog 61 F-16 vliegtuigen operationeel. De 46 nieuwe toestellen worden vooral ingezet om 24/7 het Nederlandse vliegruim te bewaken, maar ook voor het uitvoeren van missies.

Het onderhoud aan de F-35 zal anders zijn dan het onderhoud aan de F-16, dit gezien alle nieuwe technologieën en materialen. Technici binnen deze sector zullen moeten worden bijgeschoold om functioneel te blijven in hun werkveld, hierbij is een type cursus het meest voor de hand liggend.

Word jij de nieuwe 

De F-16 alweer verleden tijd?

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!