De kracht van het netwerk

De essentie van netwerken in kaart gebracht met een visitekaartje van Stratt+

Relatiebeheer is in iedere organisatie van essentieel belang. Onderzoek en ervaring leren ons dat mensen bereid zijn om een extra stap te zetten voor personen waar ze een band mee hebben. Bij Stratt+ ondernemen wij diverse activiteiten om ons netwerk uit te breiden en onze bestaande relaties te behouden. Zo bereiken wij meer mensen en realiseren we nieuwe samenwerkingen. In deze blog bespreken wij onze werkwijze en geven we tips over wat jij kan doen om meer uit je netwerk te halen.

Hoe houden wij ons netwerk op de hoogte?

Persoonlijk contact is in iedere relatie van grote waarde. Wij zijn dagelijks onderweg naar afspraken en kennismakingen. Hierdoor blijven wij op de hoogte van de behoeften en actualiteiten van onze relaties. Geen relatie is hetzelfde en het is aan ons om goed contact te onderhouden voor een optimale samenwerking.

Via onze website en sociale media kanalen plaatsen wij regelmatig content om ons netwerk op de hoogte te houden van de actualiteiten binnen Stratt+. Daarnaast delen wij updates via nieuwsberichten, blogs en (video)vacatures. Wij volgen onze contacten op sociale media, zodat wij up-to-date blijven van de ontwikkelingen.

Buiten de reguliere contactmomenten organiseert Stratt+ regelmatig iets extra’s. Zo worden er partnerevents, zoals golfclinics en kennissessies georganiseerd. Naast het ‘entertainment’ gedeelte en de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen, kan er een vertaalslag worden gemaakt naar de dagelijkse werkzaamheden. Denk hierbij aan procesoptimalisatie en het opstellen van nieuwe samenwerkingsdoelstellingen.

Een goede relatie, wat is essentieel?

Een relatie kan niet optimaal functioneren als één van de partijen de afspraken niet nakomt. Daarnaast is het belangrijk om niet alleen te leveren wat de partner verwacht, maar om juist een stap verder te gaan. Hierbij is het essentieel om wederzijdse verwachtingen uit te spreken en deze vast te leggen. Om er achter te komen hoe die extra stap gezet kan worden heb je kennis nodig over de doelen en ambities van je relaties. Uiteindelijk zorgt het onderhouden van relaties en het leveren van toegevoegde waarde, een synergie die beide partijen naar een hoger niveau tilt.

De zoektocht naar nieuwe relaties

Het onderhouden van relaties is van groot belang, maar de zoektocht naar nieuwe connecties is minstens zo belangrijk. Wij zijn regelmatig aanwezig op verschillende evenementen waarbij verschillende professionals uit de technische sector bijeenkomen. Denk hierbij aan vakbeurzen maar zeker ook bij beurzen op (hoge)scholen. Daarnaast benaderen wij mensen via de online kanalen.

Investeren in de toekomst

Sinds jaar en dag werkt Stratt+ met technische en commerciële studenten. Wij bieden stageplekken voor gemotiveerde jongeren die zichzelf willen ontwikkelen. Dit is voor ons een manier van investeren in de toekomst. Ook organiseren wij samen met internationale studenten van de Hogeschool Rotterdam diverse events. De studenten krijgen tijdens een bezoek aan het hoofdkantoor van Stratt+ een case voorgelegd. Vervolgens ontwikkelen de studenten een innovatieve oplossing voor het probleem. Hierdoor wordt er een interactief contactmoment gecreëerd, waar de studenten ervaring opdoen in een echte werkomgeving en waarbij Stratt+ nieuwe inzichten krijgt.

Ook hebben wij het Employee Referral Program opgezet. Met dit programma moedigen wij ons netwerk aan om kandidaten voor te dragen. Hier hoort uiteraard een financiële beloning bij. De beloning loopt op naarmate de voorgedragen kandidaat langer in dienst is.

Welke stappen kan jij nemen om je netwerk te vergroten?

  • Formuleer een sterke elevator pitch
  • Houd je netwerk up-to-date. Neem regelmatig contact op met relaties
  • Bezoek netwerkevenementen gerelateerd aan jouw sector
  • Deel updates via kanalen zoals LinkedIn en Twitter om op te vallen
  • Weet wat jij kan bieden, maar ook wat je nodig hebt

Zorg dat je gericht op zoek gaat naar nieuwe relaties. Een groot netwerk lijkt indrukwekkend, maar is ineffectief als je netwerk niets wil of kan betekenen voor jou. Weet wat je nodig hebt en zorg dat je beknopt kan uitleggen wat jij kan betekenen voor je relaties. Op deze wijze kan je potentiële connecties snel overtuigen van jouw toegevoegde waarde. Verder is het belangrijk om zelf updates te geven en je netwerk bij te houden. De feestdagen zijn de uitgelezen kans om te investeren in je netwerk. Denk hierbij aan het weggeven van een relatiegeschenk of het organiseren van een evenement.

Wij zijn benieuwd naar de succesverhalen van jouw netwerk activiteiten. Wat heb jij voor jouw relaties kunnen betekenen en welke tips heb jij op het gebied van relatiebeheer? Laat het ons weten op onze sociale media kanalen of door te mailen naar info@stratt.nl. We komen graag met jou in contact!

Word jij de nieuwe 

De kracht van het netwerk

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!