De leukste (glij)baan vind je bij Watergames & More

WatergamesMore - Stratt+ 04

Watergames & More is gespecialiseerd in spelen op, rond, met en in water. Op het kantoor in Zoetermeer werken 17 mensen aan de leukste projecten. Samen realiseren zij waterattracties zoals spray parks, waterglijbanen ‘& more’. Van ontwerp tot realisatie en onderhoud. Dit unieke bedrijf vraagt om unieke medewerkers. Voor het invullen van vacatures wordt een beroep gedaan op het netwerk van Stratt+.

De bron

Het familiebedrijf vond haar oorsprong in 2008, opgericht door Van den Berg senior. Inmiddels staan zonen Karsten (Financieel Directeur) en Odmar van den Berg (Algemeen Directeur) aan het roer. Daar waar de eerste jaren vijf projecten op jaarbasis gedraaid werden, zijn het er nu dertig. Zowel het aantal als de omvang van de projecten groeit nog steeds en daarmee ook het team. In 2022 heeft deze ‘partner in waterattracties’ wederom vijf nieuwe collega’s mogen verwelkomen, mede dankzij de hulp van Stratt+. Volgend jaar viert Watergames & More zijn vijftienjarig bestaan.

Tegen de stroom in

Karsten: “Wij maken maatwerk waterattracties voor recreatieparken, zwembaden, campings en openbare ruimtes en bevinden ons daarmee in een nichemarkt. Het heeft ons een aantal jaren gekost om aan naamsbekendheid te bouwen en reputatie te maken. Gedurende twee coronajaren werd door onze (potentiële) opdrachtgevers collectief ‘de handrem erop gezet’ om vervolgens te concluderen dat Nederlanders massaal in eigen land op vakantie gingen. Je kunt je voorstellen dat het besef bij onze klantgroepen om juist te investeren, vernieuwen of uit te breiden een flinke impact heeft gehad op de orderportefeuille en werkvoorraad.”

Met name binnen de recreatieparken en het hoger segment vakantieparken nam de competitie toe. Om zich te (blijven) onderscheiden nam de urgentie om te vernieuwen, en daarmee de concurrentie voor te blijven, toe. Dat betekende ook een andere inspanning voor het (technisch) team van Watergames & More. Van engineering tot projectmanagement, iedereen kwam voor een extra grote uitdaging te staan. “Van april tot september is het hoogseizoen bij onze klanten, hierna gaan zij bedenken wat zij vóór opening van het nieuwe seizoen gerealiseerd willen hebben. Dit is voor ons vanzelfsprekend de drukste periode”, aldus Karsten. Niet vreemd dat Watergames & More, tegen de stroom in, een groei doormaakte, terrein won en meer bekendheid kreeg.

Golfbeweging

Karsten: “Groei is geen doel op zich. Ons motto is: groeien vanuit een gezonde basis. Zolang die basis op orde is én blijft, houden we blije klanten. Dát is wat telt. Onze focus ligt immers op kwaliteit en niet op kwantiteit. Zo streven we bijvoorbeeld niet naar tachtig projecten op jaarbasis, wel naar het opleveren van de mooiste en leukste attracties waarmee we onze medewerkers uitdagend werk blijven bieden. Een van de prestigieuze projecten waar wij momenteel aan werken is voor Tropical Islands in Berlijn, het grootste waterpark ooit. Ook de opdracht voor een multilane waterglijbaan in het Gai Beach Hotel in Israël is spectaculair. Wat we ons wel ten doel hebben gesteld is om nóg beter te worden in wat we doen en ‘cherry picking’ is hiervan een gevolg. Succes komt nooit vanzelf en bereik je met een goed team.”

“Ieder waterattractieontwerp is een avontuur.”

Dat goede team is met zorg samengesteld. De projecten hebben weliswaar een speels karakter, de complexiteit is echter niet kinderachtig. Er schuilt een groot technisch bouwkundig component in ieders rol. Dat maakt dat Watergames & More bij voorkeur met meer ervaren krachten in zee gaat, hetgeen de werving extra uitdagend maakt. Immers, technisch professionals zijn nog altijd schaars op de arbeidsmarkt. Daarbij komt dat de markt inherent is aan een golfbeweging van nieuwe projecten, wisselend in omvang en complexiteit. Ook dat is van invloed op het wervings- en aannamebeleid. “Wanneer wij op zoek zijn naar uitbreiding weten kandidaten ons wel te vinden, echter zijn zij niet per definitie de mensen die wij zoeken”, aldus Karsten.

De (zwem)band met Stratt+

Stratt+ en Watergames & More kennen elkaar al langer en genieten een succesvolle samenwerking. “Diverse posities zijn in de loop der jaren met behulp van hun inzet en expertise vervuld. Ze verstaan hun vak, blijven ons volgen en weten wat wij nodig hebben.” Volgens Karsten heeft het alles te maken met inlevingsvermogen, oprechte interesse en het kunnen maken van een juiste inschatting.

Sliding through your career

Karsten was op zoek naar een designer en zette de vraag uit bij samenwerkingspartner Stratt+. Niet lang daarna vond Stratt+ de perfecte match en zo startte Stijn Berghout in april van dit jaar zijn nieuwe job.

Stijn: “Ik was wat verkennend op de arbeidsmarkt en werd door een recruiter van Stratt+ benaderd voor een openstaande vacature bij Watergames & More. Met een opleiding Industrial Design Engineering, gevolgd aan de TU Delft, (ook wel Industrieel Ontwerpen genoemd) was ik meteen nieuwsgierig naar deze bijzondere partij. Spelletjes en fun zijn namelijk belangrijke factoren in mijn leven. Bij Watergames & More komt dit samen met mijn achtergrond in de techniek, hoe mooi is dat?”

“Stratt+ kent ons goed, ze weten écht wat we doen en wat we nodig hebben.”

Spetterend begin

Stijn is inmiddels enkele maanden met plezier aan het werk. Nadat een conceptontwerp akkoord krijgt van een potentiële klant en er een opdracht geformuleerd is modelleert hij, in 3D met behulp van Inventor, het concept naar alle (veiligheids)eisen. Ook vervaardigt hij veel productie- en bouwtekeningen ten behoeve van de technische uitvoering. Daarnaast zorgt hij voor het in kaart brengen van alle onderdelen en het plaatsen van bestellingen. Zijn ambitie: van A tot Z aan een project werken. Daartoe zijn reeds stappen gezet. Zo heeft hij bijvoorbeeld meetings met (potentiële) klanten mogen bijwonen.

“Ik kijk graag mee met onze senior designers. Zo werkt Kirsten aan een glijbaan, voor onze opdrachtgever Tropical Islands in Berlijn, met een lengte van maar liefst 400 meter. Het ontwerp, de tekening en de coördinatie zijn van uitzonderlijk hoog niveau. Fascinerend en super leerzaam!”

Er valt nog veel te leren voor Stijn. “De vragen verschillen, ieder project is anders en met name op het gebied van normering en gestelde eisen kan ik nog veel opsteken.” Ieder waterattractie ontwerp is een avontuur op zich, zo blijkt. “Doelgroepen variëren, maar ook glijbaanhoogtes en daarmee de mate van spanning.”

Een warm bad

De positiviteit, de prettige werksfeer en de informele bedrijfscultuur gaven de doorslag om voor Watergames & More te kiezen. “Ik krijg hier de mogelijkheid om nieuwe materie in te duiken waarbij ik soms in stroomversnelling raak, maar uiteindelijk altijd weer in dat warme bad beland.”

Toe aan een nieuwe zwembroek

Stijn is bedrijfskleding beloofd. Hij wacht met smart op zijn nieuwe zwembroek. Karsten stelt gerust: “De nieuwe Marketingmanager is druk met de selectie van de badkleding.” Stijn: “Zolang het niet geel is vind ik alles prima.” Binnenkort test Stijn een peuterbadje met waterattractie waaraan hij zelf heeft gewerkt, hij is zo blij als een kind.

Sta je ook te (water)trappelen om aan de slag te gaan bij Watergames & More en heb je geen koudwatervrees? Neem dan contact op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Let op: een zwemdiploma is een vereiste!

Word jij de nieuwe 

De leukste (glij)baan vind je bij Watergames & More

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!