Digitalisering op de werkvloer, blijf jij bij?

Blog Digitalisering 

De laatste jaren maakt de samenleving een grote digitaliseringsslag door. Wat vijftien jaar geleden nog onmogelijk leek, is vandaag de normaalste zaak van de wereld. Dit geldt ook voor digitalisering op de werkvloer. Denk bijvoorbeeld aan videobellen met collega´s. Bijna iedereen kan nu overal werken, zolang er maar een goede internetverbinding aanwezig is. Digitalisering brengt echter ook uitdagingen met zich mee.

De techniek verandert snel

In de technische sector zijn er al jarenlang strenge eisen en werkwijzen waar technici aan moeten voldoen. Door de digitalisering veranderen deze eisen in hoog tempo. Daarnaast komen er continu nieuwe technieken bij. Denk bijvoorbeeld aan de opkomst van big data, automatiseringssystemen en robotica. Hierdoor ontstaat er vanuit de markt behoefte aan nieuwe kennis en vaardigheden. Het is daarom van groot belang dat technici op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen.

Toenemende vraag naar digitale vaardigheden

Het werken met bijvoorbeeld automatiseringssystemen vereist bepaalde vaardigheden. Deze noemen we ook wel ‘moderne digitale vaardigheden’. Technisch studenten die net klaar zijn met hun opleiding hebben deze kennis al deels meegekregen. Technisch medewerkers die al een aantal jaren meedraaien, zullen deze nieuwe vaardigheden echter moeten ontwikkelen.

De vraag bij bedrijven naar moderne digitale vaardigheden is in rap tempo gestegen. Een voorbeeld hiervan is digitaal samenwerken. Hiervoor moeten technisch medewerkers effectief om kunnen gaan met softwareprogramma´s, zoals Microsoft Office 365, en kunnen werken in de cloud.

Een andere eis is dat de moderne technicus zonder problemen kan omgaan met apparaten als smartphones, laptops en tablets. Ongeacht het merk of type. De manier van werken is dus heel anders dan een aantal jaren geleden.

Investeren in de technisch werknemer

Werkgevers moeten technici stimuleren om bij te blijven. Bijvoorbeeld door het creëren van een leercultuur. Het grootste voordeel hiervan is dat dit het bedrijf competitiever maakt. Door medewerkers opleidingen aan te bieden, worden ze namelijk getraind om beter te functioneren. En dat zorgt weer voor meer rendement.

Bij Stratt+ organiseren we regelmatig workshops om ervoor te zorgen dat ons interne personeel up-to-date blijft. Denk bijvoorbeeld aan trainingen in het kader van Boolean, Office 365 en LinkedIn. Daarnaast bieden we onze medewerkers de kans om individuele opleidingen te volgen.

Ook onder onze technisch kandidaten merken we dat het volgen van opleidingen een steeds belangrijkere arbeidsvoorwaarde is. Zowel voor young professionals als ervaren technici. We raden bedrijven dan ook aan om in hun technici te investeren door een opleidingsstrategie neer te zetten.

Dit brengt een aantal vragen met zich mee. Waar wil het bedrijf naartoe? Welke kennis en vaardigheden ontbreken er nog? En wie is de geschikte persoon om het opleiden op te pakken?

Door hierop in te spelen, maak je jouw technici breder inzetbaar. Bovendien creëer je een future-proof werkplek. Daarnaast heeft jouw organisatie hierdoor net een streepje voor op de krappe arbeidsmarkt voor technisch personeel. Kortom, investeren in technisch medewerkers brengt volop voordelen met zich mee.

We horen graag van je!

Vond je dit een interessant artikel? Laat het ons dan weten in de comments op onze socialmediakanalen. Kunnen we iets voor je betekenen of heb je vragen over een van onze vacatures? Neem dan contact met ons op. We zijn je graag van dienst!

Word jij de nieuwe 

Digitalisering op de werkvloer, blijf jij bij?

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!