Eemsdeltavisie 2021

Eemsdelta 2021

Truth or Dare! Op donderdag 4 november bezocht onze collega Rob Priest Eemsdeltavisie 2021. Dit jaarlijks terugkerende congres focust op innovatie en duurzaamheid in de Eemsdelta en wordt mede mogelijk gemaakt door Chemport Europe.

Eemsdeltavisie is inmiddels een gevestigde naam in de industrie. Vorig jaar vond het congres online plaats, maar nu konden de deelnemers elkaar gelukkig weer fysiek ontmoeten. Het evenement werd dit jaar voor het eerst in het Chemport Innovation Center gehouden, onderdeel van de Chemport Campus Delfzijl (Farmsum).

Het programma van Eemsdeltavisie was ook dit keer weer heel divers. Onze collega Rob is bijvoorbeeld in gesprek gegaan met innovators, wetenschappers en experts uit de industrie. Daarnaast vond de aftrap van de Hydrogen Trail Europe plaats en werd de winnaar van Northern Enlightenmentz 2021 bekendgemaakt. Bovendien was er een interessante talk over de succes- en faalfactoren van innovaties.

Tijdens Eemsdeltavisie staan innovaties in de chemie centraal. Het thema van dit jaar was ‘Truth or Dare’. Aan de ene kant staat dit voor de eerlijke kansen die nodig zijn om ontwikkelingen, zoals de energietransitie, mogelijk te maken. Aan de andere kant verwijst dit thema naar het lef dat nodig is om nieuwe dingen te proberen.

Voor de industrie geldt dat er veilig en efficiënt gewerkt moet worden. Innoveren betekent echter experimenteren en staat daar vaak lijnrecht tegenover. Gevolg is helaas dat veel interessante initiatieven het niet redden. Daarom werd gekeken naar twee zaken: hoe komen we als industrie vooruit? En wat zijn hierbij de valkuilen?

Het was weer een geslaagd evenement mede dankzij onze partner Petrochem. Wij kijken uit naar de volgende editie!

Word jij de nieuwe 

Eemsdeltavisie 2021

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!