Een match geeft veel voldoening

Na haar afstudeerstage bij Stratt+ stroomde Eline door naar de functie Recruitment Consultant. In de afgelopen twee jaar heeft ze veel ervaring opgedaan en is Eline inmiddels een gewaardeerd lid van het recruitmentteam. Ze licht graag toe wat ze doet.

Stratt+ is al meer dan 40 jaar dé specialist in het invullen van technische projecten en vaste aanstellingen met technische experts binnen het midden en hoger segment. Opdrachtgevers bevinden zich onder andere binnen de olie & gas, civiele sector en de overheid. In deze periode heeft Stratt+ een breed netwerk met technische professionals opgebouwd die bij onze klanten in verschillende sectoren aan de slag kunnen.

Eline Veltman kreeg na haar afstudeerstage de mogelijkheid aan de slag te gaan als Recruitment Consultant bij Stratt+. “Als technische detacheringsorganisatie is het aan ons de taak om de juiste know-how op de juiste functie aan te bieden.” Ze legt uit hoe dit in zijn werk gaat en op welke wijze Stratt+ extra waarde biedt aan de kandidaat.

“Bij Stratt+ selecteren we kandidaten niet alleen op technische kwaliteiten, maar zorgen we er ook voor dat een kandidaat qua persoonlijkheid binnen een organisatie past. Hiervoor is het essentieel om zowel onze klanten als onze kandidaten goed te leren kennen.”

Kandidaten leren we kennen door een persoonlijk intakegesprek te houden. Omdat dit in deze coronatijd niet altijd op kantoor kan, worden er momenteel vooral intakegesprekken gehouden via een videocall. Tijdens dit gesprek wordt naast technische kwalificaties aandacht besteed aan het leren kennen van de kandidaat. Wie hebben we tegenover ons zitten? Wat voor wensen heeft deze kandidaat en wat zijn zijn/haar ambities?

Vervolgens gaan we aan de slag om een gepaste uitdaging te vinden. Wanneer deze gevonden is, wordt in overleg met de kandidaat besloten of zijn/haar cv op deze functie wordt aangeboden. Als verbinder op de arbeidsmarkt is het belangrijk om goed contact te houden met kandidaten om zo tot de beste fit te komen tussen kandidaat en functie.

Wanneer een bedrijf de kandidaat uitnodigt, bereiden we als Recruiter, samen met de kandidaat, het sollicitatiegesprek voor. Zo worden de functie-eisen nogmaals doorgenomen en geven we informatie over de betreffende klant. Op deze wijze ga je als kandidaat optimaal voorbereid het gesprek in.

Als een kandidaat op een functie aangenomen wordt, blijven we in contact met de kandidaat en zorgen we dat alles ruim op tijd geregeld is. In de beginperiode neemt de Recruiter regelmatig contact op om te vragen hoe de nieuwe uitdaging bevalt en of er nog zaken zijn waar wij als Stratt+ bij kunnen ondersteunen. Na die eerste weken van de nieuwe uitdaging gaan we nog even langs bij de kandidaat om te kijken hoe het gaat en hoe de functie bevalt. Deze persoonlijke touch, dat is de extra waarde die wij van Stratt+ leveren.”

Op de vraag wat haar mooiste succesmoment bij Stratt+ is, is dit haar antwoord:

“Mijn mooiste recruitmentmoment is het plaatsen van een kandidaat bij Rijkswaterstaat. Samen met deze kandidaat hebben we zijn cv doorgenomen en geperfectioneerd voor de functie. Tevens hebben we het sollicitatiegesprek doorgenomen en dat resulteerde uiteindelijk in een nieuwe aanstelling voor hem. Dit is een moment waar ik zeer trots op ben. Het geeft veel voldoening om iemand succesvol naar een nieuwe uitdaging te begeleiden.“

Het zoekproces begint als wij een aanvraag krijgen van een van onze klanten. Recruitment gaat aan de slag met het zoeken van een geschikte kandidaat. Dit doen we door te zoeken in ons kandidatenbestand, op LinkedIn en door te kijken naar aanmeldingen vanuit ons beloningsprogramma.

Bij Stratt+ begeleiden we jou als kandidaat van begin tot eind en blijven we daarna ook in contact. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of ben je geïnteresseerd in een kennismakingsgesprek? Neem dan contact met ons via recruitment@stratt.nl of 078 – 6 120 320.

Word jij de nieuwe 

Een match geeft veel voldoening

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!