Game, (as)set, match

Klantcase IP-Solutions Stratt+ 01

Technisch management is een wereld die volop in beweging is, met grote uitdagingen en hele mooie kansen. Het ambitieuze adviesbureau IP-Solutions wil niet alleen het beste uit de technische installaties van haar klanten halen, maar ook uit haar medewerkers. Stratt+ helpt op haar beurt deze ambities waar te maken.

De game

IP-Solutions, oftewel Innovative Projects Solutions, is gespecialiseerd in asset management- en maintenance vraagstukken. Vanuit expertise in technisch management ondersteunt en optimaliseert IP-Solutions de technische- en financiële prestaties van installatiebeheer. “Wat ons drijft is onze passie voor technisch management, techniek en de branches van onze klanten. Denk hierbij aan de industrieën olie en gas, voedingsmiddelen, natte bulk en de chemie- en processector.

Wij onderscheiden ons door een projectmatige aanpak waarbij we een persoonlijke benadering combineren met een resultaatgerichte hands-on mentaliteit. Onze medewerkers beschikken over een breed scala aan tools en templates waardoor we maatwerk kunnen leveren”, aldus Floris Kessener, directeur IP-Solutions.

De gemiddelde duur van verbetertrajecten welke wij voor onze klanten uitvoeren hebben een looptijd van zeven tot negen maanden. Het proces van een traject bestaat uit een analyse, voorstel verbeterproject, doelbepaling en de implementatie. Floris: “Meestal heeft een consultant twee projecten tegelijk onderhanden, waarbij de fases van deze projecten verschillen. Voordat de ontwikkeling geïmplementeerd en embedded is ben je al gauw een half jaar verder.”

Wij helpen ondernemingen het maximale uit hun installaties en technische beheersorganisatie te halen.

In de kern..

Floris: “Het belang van tevreden klanten staat voorop, van daaruit kunnen we verder. Dit houdt in dat wij trouw blijven aan onze kernwaarden en door middel van organische groei nieuwe branches weliswaar in de techniek – verkennen. Er is immers nog zoveel vraag binnen onze bestaande klantgroepen.

Laten we vooral blijven doen wat we goed doen en continu streven naar het verbeteren van onze dienstverlening. Dit betekent ook dat wij verder kijken dan de vakbekwaamheid van de technisch professionals.

Het naleven en uitdragen van onze kernwaarden is de verantwoordelijkheid van iedere medewerker. Passie voor techniek en resultaatgericht werken in teamverband zijn hier voorbeelden van, maar ook persoonlijke ontwikkeling is in onze organisatie een belangrijke asset.

Stratt+ is al enkele jaren onze samenwerkingspartner in het aantrekken van technisch personeel. Er was meteen die ‘persoonlijke klik’, zij snappen goed welke medewerkers bij onze organisatie passen.”

De (as)set

“De werknemers zijn onze belangrijkste assets. We geloven in het continu ontwikkelen van al onze medewerkers. Er is dan ook veel ruimte voor het volgen van opleidingen en cursussen. Daarnaast houden we periodiek bedrijfsmiddagen gericht op leren van elkaar en uitwisselen van informatie. Dit kan een vakinhoudelijk thema betreffen, de impact van de energietransitie, assetmanagement of veranderingen in de markt.

Lean Six Sigma (Black Belt), ISO 55000 en Projectmanagement (IPMA) zijn enkele voorbeelden van trainingen die wij standaard aanbieden. Wij stimuleren eigen regie en initiatief, dus wanneer een collega behoefte heeft aan een andere leergang dan juichen wij dit toe”, vertelt Floris trots.

Het werken in verschillende teams en de afwisseling in projecten zorgen ervoor dat onder andere consultants, maintenance engineers, projectmanagers en reliability engineers kunnen groeien. “Zo leren zij het spel spelen in de omgang met stakeholders, maar bijvoorbeeld ook hoe om te gaan met vrijheid en zelfstandigheid. Voor harde deliverables koppelen we junioren aan meer ervaren, senior professionals”, aldus Floris.

Stratt+, specialist in het matchen van opdrachtgevers met de juiste technisch professionals, deelt deze passie. Niet vreemd dat IP-Solutions en Stratt+ elkaar hebben gevonden en een succesvolle samenwerking hebben opgebouwd.

Wat ons drijft is onze passie voor technisch management, techniek en de branches van onze klanten.

De match

Stratt+ en IP-Solutions kennen elkaar inmiddels enkele jaren. Floris: “De manier van communiceren en het werken met Stratt+ is erg prettig. Zij zijn altijd direct, open, duidelijk en zeer transparant. Zowel op zakelijk als relationele sfeer zijn wij een match.

Het onderscheidend vermogen van Stratt+ is dan ook de oprechte aandacht voor de relatie. Daardoor zoek je elkaar vaker en makkelijk op. Het leuke is dat zij ons van dienst zijn in het leveren van oplossingen voor onze capaciteitsvraagstukken, maar wij hén hebben ondersteund in hun transitietraject. Je gunt elkaar wat.”

Momenteel is er een 50/50 verdeling in de populatie als het gaat om vast en flexibel personeel.
Stratt+ bemiddelt in beide vormen. Diverse vaste en tijdelijke posities zijn in de loop der jaren met behulp van Stratt+ ingevuld.

Hoewel IP-Solutions ook met junioren werkt, zoekt zij bij voorkeur meer ervaren technici, hetgeen de werving extra uitdagend maakt. “Doordat zij de branche kennen, onze uitdagingen en werkwijze begrijpen, slagen zij erin om ons optimaal in onze behoefte te voorzien.” Volgens Floris heeft het alles te maken met interesse, oprechte aandacht en het kunnen maken van een juiste inschatting.

Werken bij IP-Solutions

Nieuwsgierig of enthousiast geworden? Wil je ook werken bij dé specialist in technisch management? Neem contact met ons op en vraag naar de carrièremogelijkheden bij IP-Solutions.

Word jij de nieuwe 

Game, (as)set, match

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!