Gefascineerd door water en industrie

Vanaf jongs af aan is Wil Defauwes al gefascineerd door de zee, het varen en de industrie. Omdat hij toen nog erg jong was om op zee te gaan, besloot hij eerst een aantal technische opleidingen te volgen. Voor een van deze opleidingen moest hij stage lopen op de kerncentrale Borssele, waar hij voor het eerst in contact kwam met Stratt+. Dit was de start van een lange loopbaan bij Stratt+.

Van bijbaan naar lange loopbaan

Tijdens zijn stage op de kerncentrale Borssele kwam hij in contact met de voormalige directeur van Stratt+, hetgeen indertijd onder de naam Delta Consult opereerde. Hij kreeg het aanbod om anderhalve maand stage te lopen voor een grote onderhoudsstop. Wat 40 jaar geleden begon met die stage, werd een lange loopbaan bij Stratt+. Na het afronden van zijn studie is hij direct in dienst gekomen. Hij kon aan de slag bij de plek waar hij al ervaring had opgedaan als student: de kerncentrale Borssele.

Vervolgens is hij aan het werk gegaan met andere grote projecten. Zo heeft hij bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden verricht aan de kerncentrale in Doel, onderhoud verricht aan een grote powerplant, diverse projecten geleid in fabrieken en tot slot is hij aan de slag gegaan bij Rijkswaterstaat.

Deltawerken

Momenteel werkt Wil bij Rijkswaterstaat in Zeeland, waar hij projecten uitvoert aan de Deltawerken. De bouw van de Oosterscheldekering is ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende waterkeringen van Nederland en nog steeds een mooi project waar we als Nederlanders trots op mogen zijn. Wil startte als parttimer op de Oosterscheldekering, maar werkt nu fulltime bij Rijkswaterstaat. Zo is Wil toch weer aan de slag gegaan met zijn passie, de zee.

Prachtige tropenmaanden

Bij het team Oosterscheldekering is Wil als Senior Adviseur werkzaam. Wil houdt zich bezig met inhoudelijke zaken op gebied van contracten in de onderhoud- en beheersfeer. Daarnaast heeft hij als projectleider de verbouwing van het Topshuis begeleid, waar de bediening van de stormvloedkering vanuit plaatsvindt. Volgens Wil was dit, naast zijn andere werkzaamheden, een bijzonder en uitdagend project in een complexe omgeving. “Het waren prachtige tropenmaanden”.

Naast de voorbereiding heeft men een aantal maanden intensief gesloopt, verbouwd en gebouwd op de derde en vierde verdieping van het Topshuis. Het was een komen en gaan van vaklieden. Niet alleen de planning was erg strak, maar er moesten ook nog een aantal zaken worden bijgesteld in overleg met de binnenhuisarchitect. Ondanks dit extra werk heeft het bouwteam het project keurig op tijd en binnen het budget afgerond. We zijn trots op het feit dat ‘onze Stratter’ Wil Defauwes een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de inpandige aanpassingen, die zijn doorgevoerd voor de Nautische Centrale in het Topshuis van waaruit enkele sluizen en bruggen in Zeeland worden bediend.

Betrokken, open, sociaal

Wat Wil zelf zo bijzonder vindt aan onze samenwerking, is de directe betrokkenheid, de openheid en het sociale aspect. In het verleden is hij voorzitter geweest van de ondernemingsraad. Hij heeft toen ervaren dat sociale en menselijke zaken een belangrijke rol spelen, wat hij mooi vindt om te zien. Momenteel haalt hij vooral voldoening uit de vrijheid in de werkzaamheden en de verantwoordelijkheid voor alle projecten bij RWS. Dit wil hij ook graag meegeven aan collegae technici:

Zorg dat je parate kennis hebt over een breed terrein, je bent dan op veel plaatsen inzetbaar. Dat maakt je waardevol. Je kan dan zelf de verdere stappen voor je carrière bepalen.”

Word jij de nieuwe 

Gefascineerd door water en industrie

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!