Goede vooruitzichten voor de Nederlandse industrie

Groei Industrie Chip Strattplus

Het belooft een goed jaar te worden voor de Nederlandse industrie. De industriële groei houdt in 2022 namelijk aan en stijgt naar verwachting met 2,5 procent.

De productie groeit

Deze maand gaf ING zijn update van de sector. Daarin vat het bedrijf de verschillende ontwikkelingen voor de Nederlandse industrie samen. Hieruit kunnen we opmaken dat 2022 een goed jaar wordt voor bedrijven en technici.

Zo is er sprake van een grote vraag naar producten in binnen- en buitenland; men durft weer te investeren. Nederland heeft hier het afgelopen jaar al goed op ingespeeld. De Nederlandse industrie voerde haar groeitempo in 2021 namelijk op tot een bovengemiddeld niveau in vergelijking met andere EU-landen.

Ook lijkt de impact van het coronavirus op de economie af te nemen, wat betekent dat de productie van goederen minder sterk belemmerd zal worden door het virus.

Groei van de technologische en chemiesector

De snelst groeiende branche is de technologische industrie, met een verwachting van vijf procent. Deze groei is voornamelijk te danken aan de automotive en hightech-machinebouwsector. Zo leverden Nederlandse bedrijven als ASML en ASMI veel machines aan de halfgeleiderindustrie, die zich nog steeds sterk ontwikkelt.

Ook de chemiesector doet het goed met twee procent groei. De branche heeft minder last van de hogere energieprijzen dan voorheen en zet meer af aan de automotive sector. Bovendien profiteert de chemie van groei binnen andere branches, zoals de bouw-, hightech- en medische sector. Voor de chemie betekent dit het derde groeijaar op rij.

Ontwikkelingen binnen de industrie

Spelers in de industrie krijgen in 2022 ook met een aantal uitdagingen te maken die van invloed zijn op de groeiende vraag naar producten. Zo is er nog steeds sprake van schaarste aan materialen en onderdelen.

Daarnaast zijn er meer mensen nodig. Ook bij Stratt+ zien we een stijgende vraag naar technisch geschoold personeel. Zo hebben we in 2021 meer aanvragen van opdrachtgevers ontvangen dan in voorgaande jaren. Voor technici biedt dit kansen: zij hebben de mogelijkheid om met uitdagende nieuwe projecten aan de slag te gaan.

We helpen je graag vooruit

Stratt+ helpt je graag aan de volgende (technische) uitdaging in jouw carrière. Wil je weten welke functies we open hebben staan? Neem dan een kijkje bij onze vacatures of volg ons op LinkedIn voor meer interessante content.

Word jij de nieuwe 

Goede vooruitzichten voor de Nederlandse industrie

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!