Groeiende werkgelegenheid in Noord-Nederland

Eemshaven uitbreiding

De start

De Eemshaven in Groningen werd officieel geopend in 1973 door Koningin Juliana met het doel om meer werkgelegenheid te creëren. Na een langzame start kwam de regio een aantal jaren geleden helemaal tot bloei. Steeds meer bedrijven in de industrie, duurzame energie en andere hightech sectoren weten de weg naar de Eemshaven te vinden.

Door de gunstige voorwaarden, zoals locatie en relatief lage kosten, is het gebied in Noord-Nederland booming. Het gaat zelfs zo goed dat het bijna vol is en er behoefte is aan meer ruimte. Indien dit niet lukt zullen bedrijven kiezen voor andere vestigingslocaties. Iets dat gepaard gaat met mislopende inkomsten en afnemende werkgelegenheid.

De groei

Om de aantrekkingskracht en groei te bewerkstelligen zijn er door de provincie Groningen plannen gemaakt om de Eemhaven uit te breiden. In de komende jaren moet er een gebied van zo´n 600 hectare bijkomen aan industrie- en bedrijventerrein. Dat zijn zo´n 1200 voetbalvelden, een gigantische oppervlakte. Het gaat om het gebied ten zuiden van de Eemshaven, de Oostpolder. Hier is nog voldoende ruimte om door te groeien.

Door deze uitbreiding wordt Noord-Nederland aantrekkelijker voor bedrijven in diverse sectoren. Denk hierbij aan duurzame energie zoals waterstof en windenergie. Ook behoren hightech bedrijven en datacenters tot de beoogde doelgroep. Een ander voordeel van deze uitbreiding is dat het de regio veel werkgelegenheid oplevert voor de bewoners van Groningen en omliggende regio´s. Werk en kansen voor professionals in diverse opleidingsniveaus, van havenmedewerker tot aan plantmanager.

De kans

Wij houden deze ontwikkelingen uiteraard nauw in de gaten. Een groot deel van onze klanten is reeds actief in de Eemshaven en deze groei zou voor alle partijen nieuwe kansen kunnen opleveren op het gebied van groei en werkgelegenheid. Zie jij jezelf werken in een omgeving als deze en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem dan contact op met ons en dan kunnen we samen kijken wat we kunnen doen.

Word jij de nieuwe 

Groeiende werkgelegenheid in Noord-Nederland

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!