Investeren in de mens is het beste rendement

In deze blog stellen we je voor aan Faisel Baboe, veiligheidsspecialist in hart en nieren. Hij heeft al een lange loopbaan achter de rug en veel ervaring op het gebied van coachen en veiligheid. Werken in de techniek was niet zijn eerste droom. Toch is hij in het wereldje gerold en heeft hij hierin zijn passie gevonden: het doorgeven van kennis op het gebied van veiligheid.

Militaire precisie

Faisel Baboe is na het behalen van zijn middelbare schooldiploma begonnen bij de politie. Na een tijdje als agent te hebben gewerkt, is hij overgestapt naar de militaire politie om zijn dienstplicht te vervullen. Vanuit deze rol werd hij Instructeur Onderofficier bij de pantserinfanterie binnen de Koninklijke Landmacht. Bij de Koninklijke Landmacht heeft Faisel een interne opleiding gevolgd van 27 maanden. Tijdens deze opleiding vond hij zijn passie: het op motiverende wijze doorgeven van kennis zodat de ontvanger deze informatie vanuit zijn innerlijke kracht gaat toepassen.

Helaas paste deze manier van denken eind jaren 80 nog niet binnen de werkwijze van Defensie. Deze aanpak werd al snel gezien als ‘te soft’. Toentertijd werd er minder naar de capaciteit van de mens in zijn werkomgeving gekeken en meer naar het resultaat. Wat Faisel juist zo leuk vond, was het sturen op de mens en niet op de actie (zonder het gewenste resultaat uit het oog te verliezen).

Een aantal jaar na het volgen van de interne opleiding werd Faisel bij de Luchtmobiele Brigade geplaatst, waar hij een groep soldaten onder zijn hoede kreeg die net de Val van Srebrenica hadden meegemaakt. Dit was een zware periode.

Faisel merkte dat hij zijn werkwijze in deze functie onvoldoende vorm kon geven en maakte in 1997 de overstap naar de burgermaatschappij. Hij kwam te werken onder een ex-militair, die voor zijn afdeling op zoek was naar een instructeur. In zijn beleving was de bouwsector vergelijkbaar met het leger. Zo is Faisel uiteindelijk in de technische sector terechtgekomen.

Eigen weg gekozen

In de functie van instructeur zag hij dat leidinggevenden vaak direct voor het behouden van werk kozen in plaats van een effectieve inzet van personeel. Daarom nam hij de beslissing om voor zichzelf te beginnen. Hij kreeg al snel diverse leuke opdrachten op zijn bord waarin hij zijn specialiteit kon toepassen.

Faisel maakt bedrijven bewust van het sturen op de houding en het gedrag van de mens. Hij vertelt hierover: “Hoe mooi is het als iemand de voordelen inziet van investeren in de mensen, waarbij je een hoog rendement kunt halen.” Zijn specialiteit is Health, Safety en Environment (HSE) en zorgen dat het HSE-management volledig wordt geïntegreerd in een organisatie, vanaf de tekentafel tot en met de afronding van projecten.

Zijn persoonlijke hoogtepunt beleefde Faisel in 2014. Hij behaalde dat jaar samen met zijn team als allereerste het felbegeerde veiligheidscertificaat van trede 4 op de Veiligheidsladder. Hij stond mede aan de basis van de groei van zijn team naar dit niveau, wat ze vast hebben weten te houden tot 2017. Dankzij dit succes werd hij door verschillende bedrijven benaderd om te spreken als inspiratiebron. Binnen ieder bedrijf waarvoor hij heeft gewerkt, heeft hij de veiligheid weten te verhogen.

Eerste ervaring met Stratt+

De opdrachten bleven binnenkomen en Faisel werkte nooit met bureaus om deze binnen te halen. Op het moment dat hij zich afvroeg of hij zich wel kon vinden in de wijze waarop bedrijven omgaan met hun coronabeleid in combinatie met het inzetten van uitvoerend personeel, kwam Stratt+ op zijn pad.

Faisel: “Ik werd gebeld door Isabella van Stratt+ met een functie in mijn eigen woonplaats voor een lange duur. Dit was precies een opdracht die bij mij paste en die ik leuk vond om uit te voeren. De wijze waarop Isabella mij ‘meenam’ in deze opdracht, heeft mij over de streep getrokken om op deze functie te solliciteren.” De ervaringen met Stratt+ zijn goed bevallen. Zo was hij erg verrast dat er op zijn verjaardag als eerste een kaartje van Stratt+ op de deurmat lag.

Faisel: “Alle ervaringen met Stratt+ zijn erg prettig. En nogmaals een dikke pluim voor Isabella. Zij heeft datgene voor elkaar gekregen dat jullie concurrenten de afgelopen vijftien jaar nog niet was gelukt!”

Ter afsluiting wil Faisel nog het volgende meegeven aan de lezers: “Alles op zijn tijd. Maak je niet druk. Het komt wel goed als iedereen elkaar in zijn waarde laat en elkaar de juiste aandacht geeft. De ene keer is het ene belangrijker en de andere keer het andere. Geef elkaar de ruimte en laat ‘alles op zijn tijd’ aan bod komen!”

We komen graag in contact!

Vond je het leuk om te lezen over het pad dat Faisel heeft bewandeld? Volg ons dan op onze socialmediakanalen zoals LinkedIn voor meer van dit soort artikelen. Wil je net als Faisel hulp bij het vinden van de volgende uitdaging in jouw carrière? Neem dan contact met ons op!

Word jij de nieuwe 

Investeren in de mens is het beste rendement

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!