Kansen pakken in Noord-Nederland


Waar Stratt+ met name een reputatie heeft verworven in Europa’s grootste havenstad Rotterdam is daar sinds 2017 een nieuwe vestiging aan toegevoegd in Noord-Nederland. De laatste jaren is deze regio voor Stratt+ namelijk belangrijker geworden. Noord-Nederland biedt goede carrièremogelijkheden voor technici, maar net zoals in andere regio’s is het voor veel bedrijven een uitdaging om gekwalificeerd industrieel personeel te vinden. Juist hier komt Stratt+ in beeld.

De arbeidsmarkt voor technici in het Noorden

Al jaren stijgt het tekort aan technisch personeel in Nederland en het Noorden is geen uitzondering op deze regel. Maar liefst 80% van de technische organisaties voorziet een toenemend tekort aan technici in de komende 5 jaren (ROVC). De petrochemie is één van de sectoren waar de vraag naar capaciteit het grootst is. Dit is toe te schrijven aan diverse oorzaken. Door de vergrijzing kunnen de huidige technici niet goed meekomen met alle technologische ontwikkelingen. Ze hebben andere vaardigheden en werkwijzen dan de software applicaties van vandaag en morgen. Hierdoor ontstaat er dus een mismatch. Maar wie denkt dat dit alleen geldt voor oudere medewerkers heeft het mis. Er is gebleken dat het huidige onderwijsaanbod onvoldoende aansluit op de praktijk. Hierdoor zijn afgestudeerde technici niet voldoende voorbereid op de werkzaamheden in het veld. Daarnaast heeft de industriële sector te maken met een negatief imago. De industrie wordt o.a. gezien als een vakgebied met een milieuvervuilende aard. Door dit verkeerde beeld kiezen steeds minder jongeren voor een carrière in de industrie en daar lijdt ook Noord Nederland onder.

Team Noord-Nederland helpt bedrijven bij het vinden van de juiste technici

Toch ziet Stratt+ kansen in het Noorden. Zo heeft het bedrijf een nieuw kantoor geopend in Emmen, dat wordt ondersteund door het hoofdkantoor in Zuid Holland. De vestiging in Noord-Nederland wordt geleid door manager Robbert Priest en geassisteerd door senior adviseur Albert Oving. De heren kennen het bedrijfsleven in het Noorden als hun broekzak en zijn voortdurend op zoek naar nieuw aanbod hoog gekwalificeerde vakmensen en naar banen bij nieuwe bedrijven. ‘Het maken van de juiste match tussen technisch professional en opdrachtgever is voor ons de kunst’, vertelt Robbert. We gaan eerst op zoek naar de cultuur van een bedrijf. Hoe werken ze, wat verwachten ze van de mensen en wat willen ze precies. Als dat eenmaal bekend is gaat het vinden van de juiste mensen een stuk eenvoudiger. Niet alleen hun technische kennis speelt een belangrijke rol, ook hoe ze in het leven staan en of ze naadloos in de cultuur van een bedrijf passen. Allemaal zaken die we van te voren goed in beeld willen hebben voordat we de nieuwe project kandidaat gaan voorstellen. We kijken hierbij in onze eigen pool mensen en ons bestaande netwerk maar zeker ook hierbuiten. Komt het eenmaal tot zo’n voorstelronde, dan moet alles eigenlijk al helemaal passen. Voor het bedrijf en de kandidaat een enorme lastenverlichting omdat we dat hele voortraject uit handen nemen. Er liggen dus genoeg kansen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Bovendien is het prachtig werk, waarbij we de opdrachtgever ook nog eens de onzekerheid van afhaken, ziekte of mislopen uit handen nemen, aldus Robbert.


”Het maken van de juiste match tussen technisch professional en opdrachtgever is voor ons de kunst”


Robbert Priest – Stratt+ Noord-Nederland

Grote opdrachtgevers dankzij goede samenwerking

Wie praat over een samenwerking tussen Drentenaren en Zuid-Hollanders krabt zich waarschijnlijk eerst even achter de oren. Toch is er reden voor optimisme. ‘Tot nu toe verloopt de samenwerking effectief en is het een goede zet geweest’, aldus John Schonewille directeur van Stratt+. Overeenkomsten tussen de regio’s zijn er weldegelijk. Een goed voorbeeld is de no-nonsense mentaliteit. Niet zeuren en gewoon doen wat je zegt. Zo zijn we sinds de start in Noord-Nederland al diverse succesvolle relaties aangegaan met technici en opdrachtgevers zoals Spie, AkzoNobel en Verwater. Deze bedrijven hebben een landelijk dekkend netwerk en door onze samenwerking in andere delen van Nederland hebben wij nu ook een ingang bij vestigingen in Noord-Nederland. Wij kennen het bedrijf en de cultuur, hierdoor zijn we in staat een goede match te maken. Vanuit het hoofdkantoor in Zwijndrecht nabij de haven van Rotterdam, ondersteunen we de vestiging in Emmen en putten we uit het gezamenlijke personeelsbestand van vaste en projectmatige medewerkers. Dit doen we voor zowel tijdelijke als structurele opdrachten. Om de samenwerking tussen de twee regio’s kracht bij te zetten sponsort Stratt+ (naast Feyenoord) ook al meerdere seizoenen de eredivisieclub FC Emmen. Bij elke thuiswedstrijd op de Oude Meerdijk is in grote letters het logo van Stratt+ te zien op de LED boarding rondom het veld. Dit is een ontzettend leuke manier om met onze doelgroep in contact te komen, zowel met potentiële werknemers als met klanten.


Stratt+ boarding rondom het veld van eredivisionist FC Emmen

Het leveren van technische capaciteit op topniveau

Dat Noord-Nederland niet de makkelijkste markt is, is duidelijk geworden in de afgelopen jaren. Er trekken veel mensen weg uit deze regio, daarnaast wordt het door de aanhoudende economische groei steeds lastiger om gekwalificeerd personeel te vinden. Echter weten ze bij Stratt+ dat er juist kansen liggen in ‘lastigere’ markten als Noord Nederland. Door kennis en krachten te bundelen probeert Stratt+ haar positie te versterken. Tot nu toe lukt dat heel behoorlijk, en wordt de lijn die Stratt+ in 2017 is ingeslagen ‘het leveren van technische capaciteit op topniveau aan de industrie in Noord-Nederland’ doorgetrokken.

Word jij de nieuwe 

Kansen pakken in Noord-Nederland

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!