Ons beloningsprogramma in praktijk

Je netwerk is van groot belang. Ook voor ons. We hechten veel waarde aan ons netwerk van klanten en kandidaten. Vanuit allerlei hoeken krijgen wij wekelijks aanmeldingen voor ons beloningsprogramma. In dit programma belonen wij ambassadeurs die ons een stapje in de goede richting helpen. Lester van der Staal zag dit programma voorbij komen en deelt zijn ervaring over hoe hij Gino Schuerman succesvol aan een nieuwe uitdaging heeft geholpen.

De belangrijke schakel

Lester werkt al sinds 2014 met Stratt+. Toen hij in 2014 op het REN-project van Shell Moerdijk verantwoordelijk was voor het zwaar beschadigde deel van de fabriek, had hij goede uitvoerders nodig. Zo kwam hij in contact met onze collega Laura Schemkes en het contact is in al die opeenvolgende jaren erg goed gebleven. Zij heeft hem ook verteld over het ambassadeurschap.

Buiten het programma dacht hij altijd wel mee en Stratt+ wist hem te benaderen als ze een nieuwe uitdaging beschikbaar hadden. Door zijn werkzaamheden heeft hij veel mensen leren kennen, waaronder professionals die nog wel eens openstaan voor een nieuwe uitdaging. Zo heeft hij ook Gino voorgedragen, omdat Laura een specifieke vraag had en Gino hier heel goed op aansloot.

De missende link

Gino heeft samen met Lester gewerkt bij J. De Jonge in Antwerpen in 2019, waar ze elkaar ook ontmoet hebben. Ze bouwden een goede band op en hadden regelmatig contact. Toen ze het over ambitieuze toekomstplannen hadden, ging er bij Lester een belletje rinkelen en heeft hij Gino verteld over Stratt+. Na contact en precies meten en passen, was er uiteindelijk een perfecte plek beschikbaar voor Gino bij Rijkswaterstaat.

Momenteel is hij werkzaam als Adviseur Techniek Werktuigbouwkunde bij de Oosterscheldekering. In deze rol adviseert hij een technisch team op het gebied van (renovatie)werkzaamheden aan de Oosterscheldekering. De techniek heeft hem altijd al goed gelegen, omdat hij zijn studie in die richting gekozen heeft, zijn hele loopbaan hierop gefocust is en omdat hij er zelfs in zijn vrije tijd veel mee bezig is. Hij heeft het enorm naar zijn zin in dit werkveld: “Ik los graag technische problemen op waar anderen zijn gestopt!” Daarom is Gino de perfecte match voor de plek waar hij momenteel aan het werk is.

Een goed voorbeeld

Gino is vooral te spreken over onze werkwijze en communicatie: “Ik vind het belangrijk dat wanneer iemand voor een functie solliciteert, hij ook bericht krijgt van wat er gaande is en waarom het wel of niet is gelukt. Veel recruiters laten niets weten, maar bij Stratt+ dus wel.”

Lester vindt Stratt+ een mooi no-nonsens bedrijf. Persoonlijk ervaart hij onze aanpak als erg positief, omdat hij zich goed kan vinden in onze proactieve aanpak. Doordat Stratt+ en met name Laura hem in 2014 heel erg goed geholpen heeft, vindt hij het belangrijk om ons te helpen daar waar hij kan. “Loyaliteit kent geen tijd, zullen we maar zeggen. Mijn beloning is twee blije mensen, de kandidaat en jullie.” Beter kunnen wij het niet verwoorden.

Loyaliteit kent geen tijd, zullen we maar zeggen. Mijn beloning is twee blije mensen, de kandidaat en jullie.”

Ken jij nog technische professionals die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging? Breng ze in contact met ons en als zij starten via ons, belonen wij je daarvoor.

Ben je benieuwd naar de volledige ervaring van Gino? Houd dan onze kanalen in de gaten om binnenkort zijn hele verhaal te lezen.

Meer weten? www.stratt.nl/beloning

Word jij de nieuwe 

Ons beloningsprogramma in praktijk

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!