Ontmoet het Team: Dina Al-Rawaf

Ontmoet het Team Banner - Dina

Sinds 2018 werkt Dina Al-Rawaf als recruitment consultant voor Stratt+. We kennen haar als een enthousiaste en creatieve collega die altijd in mogelijkheden denkt. De afgelopen jaren heeft ze de nodige ervaring opgedaan. Zo is ze bezig geweest met het rekruteren van technische specialisten, het inwerken van nieuwe collega’s en bezocht ze diverse klanten op locatie. Mede dankzij de fijne collega’s voelt ze zich helemaal op haar plek bij Stratt+. Voor de rubriek ´ontmoet het team´ interviewden we Dina om zo de persoon achter de professional nog beter te leren kennen. Lees het hele interview hieronder!

Welke woorden beschrijven jou het beste?

Als ik een aantal persoonlijke kenmerken mag benoemen is dat ten eerste extrovert. Ik krijg energie van contact met mensen. Overal waar ik ben wil ik graag de sfeer maken. Ook ben ik creatief. Van jongs af aan ben ik bezig met knutselen, koken, mode en uiterlijke verzorging. Ik zie creativiteit echt als een uitlaatklep van het dagelijkse leven. Daarnaast ben ik enthousiast. Als we bijvoorbeeld een kandidaat hebben geplaatst, dan ben ik superblij. In dit enthousiasme probeer ik iedereen mee te nemen. Dan zeg ik bijvoorbeeld: “Kom op jongens, het gaat goed en we kunnen zelfs nog beter!”. Dat zorgt vaak voor een boost op de werkvloer. Tot slot ben ik loyaal. Als er vertrouwen in mij is, en je beschadigt het niet, ben ik heel trouw. Dit geldt voor zowel privé als werk.

Waar word jij enthousiast van?

Hoe meer vrijheid je mij geeft, hoe creatiever ik word. Thuis bak ik bijvoorbeeld graag. Dan probeer ik nieuwe recepten uit of probeer mijn gerechten beter te presenteren. Zo zijn o.a. mijn verjaardagstaarten beroemd onder de collega´s van Stratt+. Ik word enthousiast van het opzetten van nieuwe initiatieven. Bijvoorbeeld het organiseren van een feest (inclusief de decoratie) of het onboarding-proces voor nieuwe medewerkers. Bij Stratt+ kan dat gelukkig ook. “Heb je een goed idee? Ga het maar uitvoeren!”. Die vrijheid vind ik enorm belangrijk.

Waarom heb je gekozen voor een carrière als recruiter?

Door mijn creativiteit en passie voor kleding wilde ik altijd de modewereld in. Al snel kwam ik erachter dat dit niet realistisch was met het oog op de toekomst. Ik ben een mensenmens dus op basis hiervan heb ik toen gekeken welke carrière hierbij past. De opleiding HRM op de Haagse Hogeschool sprak me direct aan omdat je hier mensen kan helpen in hun ontwikkeling. Om aan de slag gaan als recruiter was niet direct mijn eerste keuze. Dat is toch meer de commerciële kant van HR. Tijdens mijn stageperiode kreeg ik de kans om als corporate recruiter bij Pathé in Amsterdam aan de slag te gaan. Dat was een goede ervaring. Nadat ik was afgestudeerd, heb ik op LinkedIn aangegeven dat ik beschikbaar was. Door mijn ervaring als recruiter werd ik ontdekt door mijn collega Sebastian. In het begin twijfelde ik nog, want ik heb geen technische achtergrond, maar na een goed gesprek was ik om en ben ik eind 2018 bij Stratt+ in dienst getreden.

Wat vind je het leukst en het minst leuk aan je werk?

Het opzetten van het onboarding-proces voor de stagiaires vond ik geweldig. Eerst heb ik met diverse scholen en studenten contact gehad. Daarna heb ik een plan gemaakt, inclusief een trainingsweek, zodat zij zich zo snel mogelijk thuis voelen. Ik vind het namelijk heel belangrijk hoe iemand zich voelt binnen een organisatie. “Zit iemand lekker in zijn vel of juist niet? En wat kunnen we veranderen om dit wel zo te laten zijn?”. Ik denk dus graag aan anderen en niet alleen aan mezelf. We werken in een team en je moet elkaar steunen. Of dat nou stagiaires, collega’s of kandidaten zijn. Wat ik minder leuk vind is een overdadige vergadercultuur. Goede communicatie is superbelangrijk, maar het hoeft niet overdreven veel te zijn. Dus kwaliteit boven kwantiteit, zeker weten!

Op welke manier heb jij een bijdrage geleverd aan de groei van Stratt+?

Het afgelopen jaar heb ik het onboarding-proces voor stagiaires gemaakt. Dat bestond nog niet bij Stratt+. Toen ik hier zelf begon werd ik in het diepe gegooid. Aan die aanpak zitten goede en minder goede kanten. Samen met onze HR-manager Ronald van der Wal hebben we een plan gemaakt hoe we dit in het vervolg beter konden aanpakken. Het onboarding-proces is nu een volwaardig programma, inclusief een trainingsweek, kennismakingsrondes, inwerktips en een nauwkeurige procesbeschrijving. Iets waar ik enorm trots op ben, daar waar het heeft bijgedragen aan de groei en professionalisering van Stratt+. Daarnaast heb ik veel intakes met starters gehad en komen initiatieven zoals het doorverwijzingsprogramma, het medewerkersonderzoek en de vlogs uit mijn koker.

Welke trends spelen er in het recruitment vakgebied?

Uiteraard speelt social media een hele grote rol. In het recruitmentvakgebied is dit vooral LinkedIn, maar ook Instagram biedt mogelijkheden. Hoe unieker je bent, hoe groter de kans dat je opvalt bij de doelgroep. Daarnaast moet je up-to-date blijven. Vorig jaar zijn we begonnen met vlogs. Wellicht gaat dat de eerste keer nog niet perfect, maar je ziet dat het de vijfde keer al een stuk natuurlijker gaat. Doorzetten dus! Ook denk ik dat recruitment steeds persoonlijker wordt. Om een goede match te kunnen maken moet je iemand leren kennen. Het creëren van een band met iemand wordt steeds belangrijker in deze snelle wereld.

Hoe heb jij jezelf de afgelopen jaren ontwikkeld?

De afgelopen jaren heb ik veel meer lef en zelfvertrouwen gekregen. Een voorbeeld hiervan was dat ik onzeker was over de manier waarop ik schreef. Bijvoorbeeld cv-profielen en vacatureteksten. Mijn collega Sebastian is een goede schrijver en heeft me hiermee enorm geholpen en schrijftips gegeven. Iets waar ik tegenop keek is nu iets geworden dat ik met plezier doe. Ook heb ik meer inzicht gekregen in wat mijn krachten zijn en hoe ik die kan inzetten. Ik was vooral gefocust op wat ik niet goed kon, maar de laatste tijd probeer ik mezelf meer te focussen om op mijn sterktes. Sommige dingen kan je niet verbeteren. Die zijn nou eenmaal zo, accepteer dat.

Hoe ziet jouw ideale vrije dag eruit?

Leuke dingen doen met vrienden, zoals uit eten gaan en shoppen. Dat is echt mijn ideale dag. Ook reizen vind ik geweldig. Ik heb al best wat van de wereld gezien, waaronder Japan, Amerika, Thailand, en veel Arabische landen zoals Tunesië, Irak, Syrië, Jordanië en Egypte. Die heb ik bezocht met mijn familie. Daarnaast zou ik heel graag naar Cuba willen. De cultuur daar spreekt me enorm aan. In Miami heb je Little Havana, daar ben ik geweest. De sfeer met de Cubaanse muziek en levenslust vond ik super. In Cuba zijn ze een beetje blijven hangen in het verleden. Dat wil ik graag zelf een keer ervaren!

Wat staat er nog op je bucketlist?

Van jongs af aan ben ik altijd bezig met mode. Zelf kleding ontwerpen en gewoon lekker creatief bezig zijn. Ik heb meegewerkt aan kleine fashionshows en als bijbaantje heb ik op de markt gewerkt in een garen- en stoffenkraam. Helaas heb ik destijds niet gekozen voor een studie in de mode. Daar heb ik best wel een beetje spijt van. Op mijn bucketlist staat dus vooral hoe ik hier nog iets mee kan gaan doen. Dan denk ik voornamelijk aan kleding zelf ontwerpen. Voor de corona-uitbraak had ik me ingeschreven voor naailessen, helaas ging dat niet door. Zodra het weer kan, pak ik dat zeker op.

Welke tip wil je meegeven aan de lezers?

Een tip die ik wil meegeven is dat je niet moet denken wat je niet kan en daar te veel op focussen. Zie dit juist als verbeterpunt en doe hier wat aan. Focus op je sterktes en wat kan je hier allemaal mee kan doen om anderen te helpen. Wees dus niet onzeker omdat je denkt dat je iets niet kan, want je kan het wel! Het gaat erom dat je de eerste stap durft te zetten!

We horen graag van je!

Vond je dit een interessant interview? Laat het ons dan weten in de comments op onze social mediakanalen. Indien we iets voor je kunnen betekenen of als je vragen hebt over één van onze vacatures, neem dan contact met ons op. We horen graag van je! Bel ons op 078 – 6 120 320 of mail naar welkom@stratt.nl.

Word jij de nieuwe 

Ontmoet het Team: Dina Al-Rawaf

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!