Ontmoet het Team: Eline Veltman

Onze collega Eline Veltman komt uit Oud Gastel, een dorpje net boven Roosendaal in Noord-Brabant. Ze begon in 2019 als afstudeerder bij Stratt+ en behaalde een half jaar later haar diploma bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool in Breda. Haar afstudeeronderzoek ging over het vernieuwen van de divisie Ruimtelijke Ordening bij Stratt+. Na het behalen van haar diploma ging Eline fulltime aan de slag bij Stratt+ om het onderzoek te implementeren. Dit met succes, want de divisie ruimtelijk is sindsdien stevig gegroeid. In deze editie van ´Ontmoet het Team´ interviewden we Eline om zo de persoon achter de professional beter te leren kennen. 

 1. Beschrijf jezelf eens in 5 woorden 

Als ik mezelf moet beschrijven in 5 woorden dan zeg ik ten eerste vrolijk. Ik ben totaal geen ochtendmens, maar sta toch bijna altijd met een goed humeur op. Mensen zeggen altijd tegen mij dat ik zo vrolijk overkom. Dat is leuk om te horen. Enthousiast: ik sta positief in het leven en probeer dingen eigenlijk altijd vanuit de goede kant te bekijken. Creatief: in mijn vrije tijd vind ik het leuk om te tekenen en illustraties te maken. Daarnaast ben ik gestructureerd en geordend. Zo sta ik ook bij Stratt+ bekend. Collega’s vragen regelmatig aan mij of ik ze kan helpen bij administratieve taken en daar help ik ze graag mee. Tot slot ben ik ook wel een beetje eigenwijs. Iets wat je ook wel nodig hebt om bij Stratt+ te werken denk ik. 

 1. Waar word jij enthousiast van? 

Zowel privé als werk gerelateerd vind ik het leuk om dingen te organiseren en ervoor zorgen dat een project soepel verloopt. Een voorbeeld uit mijn privéleven is dat we in 2019 een nieuw huis hebben gekocht. Iedereen die ooit een huis heeft gekocht, weet dat daar veel bij komt kijken. Afspraken met leveranciers en het tekenen van contracten om maar wat te noemen. Daar zorg ik dan voor. In mijn werk heb ik dat ook. Zo was ons CRM-systeem niet altijd even gestructureerd. Ik heb toen uitgezocht wat er niet goed ging en daar een protocol voor geschreven, waar iedereen nu mee werkt. Gaandeweg zijn we dat steeds meer gaan optimaliseren en nu werkt het eigenlijk heel goed. Daar word ik enthousiast van! 

 1. Waarom heb je gekozen voor een carrière als recruiter? 

Dat is eigenlijk heel simpel. In 2019 had ik op LinkedIn een post geplaatst dat ik op zoek was naar een afstudeerstage. Een oud-collega had me destijds benaderd om op gesprek te komen. Vanaf het eerste moment merkte ik dat Stratt+ een werkomgeving is, waar je veel vrijheid krijgt. Als je bijvoorbeeld een goed idee hebt, dan kan je dat gaan uitvoeren. Daarnaast wordt er naar je geluisterd. Dat spreekt mij erg aan. Na het behalen van mijn diploma ben ik gebleven, omdat ik de kans kreeg om mijn onderzoek te implementeren. Een prachtige uitdaging voor een starter op de arbeidsmarkt. Daarnaast ben ik zeker ook gebleven vanwege het team en de goede sfeer op de werkvloer. Daardoor ga ik elke dag met plezier naar mijn werk en dat is veel waard.  

 1. Kun je ons meenemen in een typische werkdag als recruiter? 

In de ochtenden komen we altijd samen met het team. We bespreken de successen van de dag ervoor en de punten die nog aandacht verdienen. Daarna gaan we kandidaten zoeken die passen bij de aanvragen vanuit de klant. We zijn continu bezig met het maken van matches. Ook ben je bezig met intakegesprekken en heb je contact via email, LinkedIn of telefoon. Zo houden we kandidaten op de hoogte en weten we of ze nog openstaan voor een nieuwe uitdaging. Je bent eigenlijk de hele dag bezig om kandidaten aan het werk te krijgen.

 1. Hoe beschrijf jij de sfeer op de Stratt+ werkvloer? 

Er hangt een informele sfeer, er is altijd wel tijd voor een praatje of een grapje. Ik denk dat dit ons team ook wel typeert. Allemaal zijn we harde werkers en als er even gas gegeven moet worden, dan gebeurt dat ook. Doordat we veel delen met elkaar, zijn we een heel hecht team. Helaas hebben we door Corona momenteel even geen gezamenlijke uitjes meer. Hopelijk kan dat snel weer. De laatste keer was ergens vorig jaar in de zomer. Die uitjes zijn enorm belangrijk om elkaar even in een omgeving buiten het werk te zien. 

 1. Op welke manier heb jij een bijdrage geleverd aan de groei van Stratt+?  

Het afgelopen jaar hebben we de focus gelegd op Rijkswaterstaat. Daar waren we voor Corona al mee bezig, toen hebben we eigenlijk de fundering gelegd. In een jaar zijn we enorm gegroeid en is Rijkswaterstaat zelfs een van onze grootste opdrachtgevers geworden. Ik ben in dit proces betrokken geweest en heb een plan gemaakt voor het aanbieden van kandidaten. Ook heb ik me beziggehouden met het opbouwen van het netwerk. We merkten dat tijdens de Corona-uitbraak veel bedrijven de hand op de knip hielden, maar bij de overheid liepen veel processen door. We hebben de focus van Stratt+ enigszins verlegd en dat is succesvol uitgepakt. Daar ben ik enorm trots op.


“Als recruiter ben je de hele dag bezig om kandidaten aan het werk te krijgen” 


 1. Welke trends spelen er in jouw vakgebied? 

We zien een duidelijke verschuiving naar de digitale kanalen. De gesprekken met kandidaten vinden momenteel bijna alleen nog maar plaatst via videobellen en ik denk dat dit in de toekomst ook zal doorzetten. Dit komt vooral doordat kandidaten minder moeite moeten te doen, zoals een ochtend vrij nemen van werk. Regelmatig is dat namelijk een bezwaar, omdat ze nog ergens in dienst zijn. Nu kan je in een klein uur een gesprek voeren waarbij je elkaar ook nog eens kan zien. Daarnaast denk ik dat thuiswerken in de toekomst een grotere rol gaat krijgen. Waarschijnlijk gaan we niet allemaal 100% thuiswerken, maar er zal een mix ontstaan tussen deels thuis en deels op de werkvloer. Een goede ontwikkeling denk ik, want hierdoor dring je ook andere problemen terug, zoals files en C02-uitstoot.

 1. Hoe heb jij jezelf de afgelopen jaren ontwikkeld? 

De afgelopen twee jaar ben ik enorm gegroeid als professional. In het begin vond ik het nog lastig om kandidaten te matchen met opdrachtgevers. Dat lukte me niet, maar door niet op te geven en mijn best te blijven doen, ging het steeds beter. Daarin werd ik ook gecoacht door de andere teamleden. Je wordt er gewoon steeds handiger in. Zo heb je bepaalde situaties al eens meegemaakt en veel vragen al gehoord. Dan weet je hoe je daarop moet reageren.

 1. Hoe ziet jou ideale vrije dag eruit? 

In mijn vrije tijd lees ik veel. Het type boek maakt me niet zoveel uit, ik lees echt van alles. Van fictie, non-fictie, fantasie en vooral veel trillers. Zo is Stephen King een van mijn favoriete schrijvers. Daarnaast kijk ik veel series op Netflix en ga ik graag uit eten met vrienden. Dat is nu helaas wat lastiger door de Corona-beperkingen. Omdat we onlangs een nieuw huis hebben gekocht, ben ik ook veel bezig met het zoeken naar meubels en andere spulletjes. Dat vind ik leuk, want shoppen is zeker ook een grote passie van mij!

 1. Wat staat er nog op je bucketlist? 

New York, daar wil ik heel graag naar toe. Het stond al helemaal gepland, maar toen kwam de lockdown en ging het reisje niet meer door. Super jammer. Even uitgesteld, laten we maar zeggen. Daarnaast heb ik als doel om mijn master bedrijfskunde te halen en dan het liefst aan de Nyenrode Business Universiteit.

 1. Welke tip wil je meegeven aan de lezers? 

Een tip die ik wil meegeven aan de lezers is om goed contact met je netwerk te onderhouden. Het kan weleens zijn dat je iemand een langere tijd niet spreekt en je kan ook niet met iedereen in contact blijven. Maar je zal zien dat als je dit wel doet, dat er kansen ontstaan in de toekomst die jou of anderen weer verder kunnen helpen. Die samenwerking is iets moois en dat moeten we koesteren.

Word jij de nieuwe 

Ontmoet het Team: Eline Veltman

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!