Ontmoet het team: Marco Blokmaker

Ontmoet het Team Marco

In deze rubriek maak je kennis met de leden van ons team. Dit keer is het de beurt aan onze collega, Marco Blokmaker. Hij is eind 2021 met veel enthousiasme bij Stratt+ begonnen. Marco is een echte allrounder. Hij vervult bij ons dan ook twee posities: die van Recruiter en Accountmanager. Lees het hele interview om Marco en zijn werk beter te leren kennen!

Welke drie woorden beschrijven jou het beste?

Ik zou mezelf omschrijven als een loyaal persoon. Zowel privé als zakelijk zet ik me altijd voor de volle honderd procent in voor dat- of diegene waar ik achter sta. Zo ben ik nog niet heel lang actief voor Stratt+, maar zet ik me volledig in voor de organisatie om deze naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast beschouw ik mezelf als een verbinder; ik probeer dingen op een structurele manier samen te brengen.

Privé en werk houd ik natuurlijk gescheiden, maar ik kijk naar beide aspecten om hierin de juiste balans te kunnen vinden. In mijn werk zorg ik voor verbinding in de connecties die ik aanga met andere professionals. En ten slotte ben ik een rustig persoon. Ik praat niet veel en begeef mezelf niet constant op de voorgrond.

Waarom heb je gekozen voor een carrière in recruitment?

Ik ben zelf ook werkzaam geweest binnen de techniek, als QHSE-medewerker. Ik heb tien jaar via detacheerbureaus gewerkt en heb op die manier kennisgemaakt met de wereld van recruitment. Als QHSE’er zag ik dat het beter kon en daarom ben ik zelf gestart als recruiter. Inmiddels zit ik zo’n zeven jaar in het vak en ik merk dat ik er nog elke dag een stukje beter in word.

Wat vind je het leukst en het minst leuk aan je werk?

Het leukst aan mijn werk vind ik het als ik een professional succesvol heb kunnen plaatsen en daar vervolgens een positieve reactie op krijg. Als zowel de opdrachtgever als de technisch professional tevreden zijn over de samenwerking, geeft mij dat veel voldoening.

Het minst leuk aan mijn werk is dat alles op het laatste moment nog om kan slaan. Je werkt natuurlijk met drie verschillende partijen, als ik Stratt+ ook meetel, en iedereen moet tevreden zijn en blijven. Is één partij dat niet en haakt die af, dan moet ik wel even door de zure appel heen bijten, omdat ik hard mijn best heb gedaan om de samenwerking te laten slagen.

Op welke manier lever jij een bijdrage aan de groei van Stratt+?

Als recruiter spreek ik de taal van de doelgroep. Ik heb immers tien jaar werkervaring als technicus, dus ik weet waarover ik praat. Ik weet exact hoe het is om gedetacheerd te worden binnen de techniek. Zoals ik al eerder aangaf, weet ik dat ik het beter kan. Ik zeg dat niet zomaar, maar vanuit mijn ervaring. Ik weet wat ik zelf wel en niet fijn vond in het detacheerproces en dat neem ik allemaal mee in mijn carrière als recruiter.

Hoe ziet jouw ideale vrije dag eruit?

Mijn ideale dag is elke dag dat mijn kinderen gelukkig zijn. Maar als ik echt een specifieke activiteit zou moeten noemen, dan zou ik leuke dingen gaan doen met mijn zoontje. Met hem voetballen, lekker een filmpje kijken of samen wandelen met de hond.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Als ik aan een bucketlist denk, denk ik vooral aan reizen. Op dat vlak heb ik geen wensen meer. Door mijn tijd bij Defensie heb ik al erg veel van de wereld gezien. Er zijn geen plekken waarvan ik zeg: ‘wauw, daar moet ik echt nog eens heen.’

Welke tip wil je meegeven aan de lezers?

De tip die ik wil meegeven, is om van dag tot dag te leven. Zorg dat je elke dag het beste uit jezelf haalt. En op zakelijk gebied binnen de techniek is mijn tip om Marco Blokmaker een belletje te geven als je op zoek bent naar iets nieuws!

We horen graag van je!

Vond je dit een interessant interview? Hou dan onze socials in de gaten voor meer boeiende content. Kunnen we iets voor je betekenen of heb je vragen over een van onze vacatures? Neem dan contact met ons op.

Word jij de nieuwe 

Ontmoet het team: Marco Blokmaker

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!