Ontmoet het Team: Michael van der Burg

Ontmoet het Team Banner

Michael van der Burg werkt sinds 2012 met veel passie voor Stratt+. ´Dat is een hele tijd, maar zolang het enthousiasme er is, werk ik hier de komende 30+ jaren nog´, zegt hij met een lach op zijn gezicht. Michael begon als stagiair en is via de salesafdeling doorgegroeid tot operationeel directeur (COO). We kennen hem als iemand die zichzelf continu wil blijven ontwikkelen. Zo behaalde hij afgelopen jaar zijn Master of Business Administration in de avonduren. Daarnaast vindt hij het belangrijk om gezond en fit te blijven. Wekelijks gaat hij daarom hardlopen en ook is hij al 22 jaar actief als rechtsback bij voetbalvereniging BVV Barendrecht. We interviewden Michael om zo de persoon achter de professional beter te leren kennen.

1. Beschrijf jezelf in 5 woorden 

Een doener. Iemand die slecht kan stilzitten en eigenlijk altijd bezig is. Ik ben enthousiast te krijgen voor diverse activiteiten, zelfs als ik er niet goed in ben. Bijvoorbeeld een potje basketbal. Ik vind gewoon veel dingen leuk, waaronder zeker ook mijn werk. Resultaatgericht: ik ben niet iemand die slecht tegen zijn verlies kan. Het klinkt misschien cliché, maar ik sta compleet achter de uitspraak ´meedoen is belangrijker dan winnen´. Daarbij maak ik wel de kanttekening dat wanneer je meedoet, je wel een doel moet hebben. Daarnaast ben ik graag onder de mensen, een sociaal dier zeg maar. Lekker voetballen met vrienden of de stad in. Teamspeler: ik geloof echt in de kracht van samenwerken. Soms lopen dingen niet zoals gepland. Dan moet je voor elkaar klaarstaan. Tot slot ben ik iemand die slecht 2 dingen tegelijk kan.

2. Waar word jij enthousiast van? 

Van enthousiaste mensen word ik enthousiast. Als je op het terras zit met allemaal chagrijnen om je heen, ga je zelf ook vroeg naar huis. Als je collega’s hebt die er elke dag vol voor willen gaan, dan word je daarin meegetrokken. Mensen die positief in het leven staan en er wat moois van willen maken, daar word ik blij van.

3. Waarom heb je gekozen voor een carrière in sales? 

In 2012 heb ik mijn diploma HRM aan de Hogeschool Rotterdam behaald. Ik was toen 21 jaar en werd niet erg enthousiast van nog een aantal jaren doorleren. Werken en geld verdienen was mijn doel. Ik wilde mijn leven opbouwen, gaan samenwonen en vooral niet meer met dat studententientje naar de kroeg. Stratt+ gaf me de mogelijkheid om na mijn stage aan de slag te gaan als recruiter. Daar ben ik toen op in gegaan. Al vrij snel daarna kreeg ik de mogelijkheid om op de salesafdeling te gaan werken. Dat sprak me enorm aan, omdat ik een eigen klantportfolio kreeg en nieuwe markten mocht gaan aanboren. Veel mensen vinden koude acquisitie saai, maar ik vind het juist heel mooi. Je wordt honderd keer afgewezen en moet dus doorzetten. Als je dan resultaat ziet, is dat fantastisch en veel mooier dan iets dat komt aanwaaien.

4. Wat vind je het leukst en het minst leuk aan je werk? 

Het leukste vind ik het contact met mensen. Gezamenlijk werken we naar dezelfde doelen toe. Zo is de klant ontevreden als wij niet de juiste kandidaat voorstellen of als de financiële administratie niet op orde is. Daarnaast hebben we niks aan goede kandidaten als we geen klanten hebben. Het speelveld, waarin je elkaar nodig hebt, maakt het uitdagend. Wat ik niet leuk vind, zijn mensen die hun afspraken niet nakomen. Er zijn verschillende manieren om hierop te reageren. Soms doe ik dat als een botte boer en soms met een grap om mensen toch te triggeren. Ik ben niet iemand die zegt wat iemand precies moet doen. Ik wil juist dat mensen zelf inzien waarom ze dingen doen. Dan kan je namelijk je functie goed uitvoeren en ben je op lange termijn ook gemotiveerder.

5. Kun je ons meenemen in een typische werkdag als COO? 

Mijn dag begint altijd met mijn telefoon. Hierop bekijk ik mijn e-mails en afspraken van die dag. Indien iemand gebeld moet worden, doe ik dat onderweg naar kantoor in de auto. Het is zo´n 20 min rijden, ideaal om even te bellen. Op kantoor starten we de dag met de scrum. Hierin bespreken we status van kandidaten en klantaanvragen. Meestal heb ik daarna direct een afspraak staan. Als COO ga ik echt van afspraak naar afspraak. Tussendoor probeer ik mijn e-mails weg te werken en even bij te praten met iedereen op de werkvloer. Dan hebben we het over hoe het met iemand gaat en of er dingen zijn waar ze tegenaanlopen. We doen het samen en ik wil weten wat er speelt op de werkvloer. Je moet daarom zelf ook je steentje bijdragen. Dat betekent dat ik soms bijspring bij de recruiters om bijvoorbeeld een kandidaat te bellen. Die diversiteit past bij mij. Ik werk het beste onder hoge werkdruk. Dan gaat de dag lekker snel en dan kom ik goed in de wedstrijd. Te veel vrije tijd is niets voor mij.

6. Hoe beschrijf jij de sfeer op de Stratt+ werkvloer? 

We hebben een leuk en enthousiast team. De sfeer is soms wat chaotisch, maar bijna altijd goed. Iedereen werkt hard. Soms kunnen we wellicht wat efficiënter werken en even stilstaan om te kijken waar iedereen nu mee bezig is. We hebben een team met slimme en sociale mensen en iedereen heeft de wil om er een succes van te maken. Helaas gooit corona momenteel een beetje roet in het eten, want het zou goed zijn om weer eens wat leuks te doen. Zoals een teamuitje of een weekendje weg.

7. Op welke manier heb jij een bijdrage geleverd aan de groei van Stratt+?  

Het mooiste vind ik om mensen te zien ontwikkelen. Ze beginnen als stagiaires en groeien door tot vaste krachten. Ik ben trots op het feit dat er momenteel een mooi team staat. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren een fantastisch klantportfolio opgebouwd. Uiteindelijk behalen we deze successen gezamenlijk met het team. Als sales een bepaalde aanvraag niet had binnengehaald, had recruitment geen kandidaat kunnen plaatsten. Individuele successen heb ik ook gehad. Bijvoorbeeld toen we een lastige opdracht kregen voor het plaatsen van een terminal manager in Rotterdam. Na veel moeite en een stapje extra zetten, was het toch gelukt. Dat was toch een kleine overwinning. Daarnaast ben ik trots op het begeleiden van de afstudeerders. Ze behalen hun diploma via Stratt+ en zo dragen we een stukje bij aan de toekomst van Nederland.

8. Hoe heb jij jezelf de afgelopen jaren ontwikkeld? 

Naarmate je ouder wordt, groei je ook als mens. Dan ga je meer relativeren en nadenken over wat je met je leven wilt. Ik wil stappen maken in mijn carrière. Dat drijft mij. Daarvoor moet je hard werken en altijd blijven leren. Stratt+ heeft me ondersteund in dit proces. Zo heb ik mijn salesdiploma en Master in Business Administration via Stratt+ behaald. De MBA heeft me anders leren denken. Bijvoorbeeld over wat voor soort type leider ik wil zijn en wat mensen motiveert. Ik ben iemand die mensen veel vrijheid en autonomie geeft. Als iemand niet goed functioneert, zit er vaak een verhaal achter. Vroeger dacht ik dan dat iemand er met de pet naar gooide. Tegenwoordig heb ik meer geduld en probeer te begrijpen waarom mensen dingen doen.

9. Hoe ziet jou ideale vrije dag eruit? 

Er zijn veel dingen die ik leuk vind, maar als ik één ding mag kiezen is het snowboarden. Wintersporten vind ik echt te gek. Al ben ik niet iemand die stipt om 8:00 uur op de piste staat. Ik houd er juist van om lekker te genieten van de vrije tijd. Lekker uitslapen en rustig ontbijten met familie of vrienden. Twee uurtjes boarden om daarna weer lekker iets te drinken op het terras in de zon. Heerlijk!

10. Wat staat er nog op je bucketlist? 

Zo veel mogelijk van de wereld zien. Het land dat al heel lang om mijn bucketlist staat is Brazilië. Dat ging vorig jaar niet door vanwege corona. Ik zou naar de Amazone gaan. Het tropisch regenwoud met al die verschillende planten en dieren is echt uniek. Als je met een gids gaat, leer je de jungle pas echt begrijpen. Ook zou ik graag nog eens naar Dubai willen gaan. Het is bijzonder wat de mensen daar uit de woestijn hebben gestampt. Tot slot zou ik nog graag naar Antarctica willen. Zo´n ervaring vergeet je nooit meer en is daarnaast ook goed voor het bewustzijn. Hier in het rijke westen zijn we veel te makkelijk. We pakken de auto om naar de sportschool om de hoek te gaan. Daardoor verzieken we de planeet wel. Als iedereen hier een beetje op zou letten, dan zou dat een hoop schelen. De wereld is zo mooi, daar moeten we zuinig op zijn.

11. Welke tip wil je meegeven aan de lezer? 

Geniet van elke dag. Wij Nederlanders klagen om bijna alles, maar we hebben het hier heel goed. Er valt eigenlijk niet zoveel te klagen. Daarnaast denk ik dat we een stuk gelukkiger zouden zijn, als we elkaar wat vaker zouden helpen. Dat doen we te weinig in dit leven, vind ik.

We horen graag van je!

Vond je dit een interessant interview? Laat het ons dan weten in de comments op onze social mediakanalen. Indien we iets voor je kunnen betekenen of als je vragen hebt over één van onze vacatures, neem dan contact met ons op. We horen graag van je! Bel ons op 078 – 6 120 320 of mail naar welkom@stratt.nl.

Word jij de nieuwe 

Ontmoet het Team: Michael van der Burg

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!