Ontmoet het team: Olger Rutte

Onze collega Olger Rutte is geboren en getogen in Dordrecht, een van de oudste steden van Nederland. Al sinds 2014 bewijst hij zijn waarde voor het team van Stratt+. Zo begon hij als afstudeerder en is hij via de afdeling accountmanagement doorgegroeid tot teamlead sales. We kennen Olger als een gezelligheidsdier. Samen met zijn vriendin Lia is hij de trotse eigenaar van een Friese Stabij en maar liefst drie Maine Coon-katten. Daarnaast is het eerste kleintje onlangs geboren, waardoor het gezin nog verder is uitgebreid. In de rubriek ‘ontmoet het team’ geven we de volgers van Stratt+ een kijkje in het leven van onze collega´s. Deze week hebben we Olger Rutte geïnterviewd. Lees het hele interview en kom meer over deze topper te weten!

  1. Beschrijf jezelf in een aantal woorden

Mezelf in een aantal woorden beschrijven, haha, dat is gelijk een pittige vraag. Nou, ten eerste ben ik levenslustig. Ik vind het belangrijk om een goede werk-privé balans te hebben. Hard werken is fijn, maar daarnaast moet je ook dingen kunnen loslaten om te genieten van het leven. Ten tweede ben ik sociaal. Ik zoek graag de gezelligheid op. Dan gaan we bijvoorbeeld met vrienden naar de kroegen rondom het Scheffersplein. En zelfkritisch. Door altijd kritisch naar mezelf te kijken, probeer ik stappen te maken. Dat doe ik trouwens ook op de werkvloer. Bijvoorbeeld door te kijken naar de manier waarop we contact hebben met klanten en hoe we dit beter kunnen doen. Tot slot ben ik oprecht dienstverlenend ingesteld. Ik wil graag iets betekenen voor onze klanten en waarde leveren. Hier haal ik voldoening uit.

  1. Waar word jij enthousiast van?

Wanneer alles op rolletjes loopt, zowel privé als zakelijk. In het leven heb je bepaalde doelen voor ogen. Hiervoor maak je een plan, dit implementeer je en dan pak je door. Het beste gevoel is wanneer wat je voor ogen had ook daadwerkelijk resultaat oplevert. Een goed voorbeeld hiervan zijn de salesprocessen. Door deze stappen duidelijk op papier te zetten, hebben we meer structuur aangebracht en de samenwerking in het team verbeterd. Ook niet te veel stress hebben vind ik belangrijk. Uiteraard moet er wel uitdaging zijn in het leven, maar je moet niet continu op je tenen lopen. Dit bereik je onder andere door goede collega’s om je heen. Mensen die je regelmatig ziet en waar je leuke dingen mee doet. Zorgen voor een goede sfeer en samen presteren. Dit geldt ook voor de situatie thuis met je familie en vrienden.

  1. Waarom heb je gekozen voor een carrière in sales?

Eigenlijk ben ik altijd wel commercieel ingesteld geweest. Zo heb ik eerst een aantal jaren in de detailhandel gewerkt. Op een gegeven moment wil je een stapje hogerop, jezelf meer op strategisch gebied ontplooien. Ik ben toen gaan zoeken naar een geschikte vervolgstap en kwam uit bij de opleiding Small Business & Retail Management aan de Hogeschool Rotterdam. Na mijn studie kon ik aan de slag bij Stratt+. Het is een mkb-bedrijf en ik merkte direct dat zo´n type organisatie goed bij mij past. In een kleiner bedrijf krijg je namelijk veel verantwoordelijkheid en heb je grote invloed op het succes dat behaald kan worden. Om mezelf te blijven ontwikkelen, heb ik in 2020 de opleiding Nima A afgerond en momenteel ben ik bezig met Nima B.

  1. Hoe heb jij jezelf de afgelopen jaren ontwikkeld?

Na mijn stageperiode heb ik een aantal jaren als Recruitment Consultant voor Stratt+ gewerkt. Mijn doel was om door te groeien naar een salespositie. Bij Stratt+ lagen die mogelijkheden er op dat moment helaas niet, waardoor ik de overstap heb gemaakt naar een ander bedrijf in de industriële sector. Na anderhalf jaar kwam ik tot de conclusie dat dit bedrijf toch niet helemaal bij mij paste. Gelukkig was het contact met Stratt+ goed onderhouden. Daardoor kon ik weer terugkeren. Dit keer als accountmanager, een rol die ik met veel plezier en ambitie invul. Inmiddels ben ik doorgegroeid tot teamlead sales. Hierbij leg ik de focus op het optimaliseren van de salesprocessen. Voor de komende jaren zie ik nog genoeg ruimte en perspectief om mezelf te ontwikkelen binnen Stratt+. Dat is een goed vooruitzicht.

  1. Wat vind je het leukst en het minst leuk aan je werk?

Dat ik helemaal zelf invulling kan geven aan mijn dag en werkzaamheden. Ik heb inmiddels een aantal jaren ervaring opgedaan. Hierdoor ben ik in staat mee te denken met klanten en advies te geven over personeelsinvulling. Dat kon ik een aantal jaren geleden simpelweg nog niet. Dit jaar ben ik teamlead sales geworden. Het is mijn doel om meer structuur aan te brengen in de salesafdeling. Momenteel ben ik bezig met een plan hoe we onze strategische klanten nog beter kunnen bedienen. Daar haal ik veel voldoening uit. Het klinkt misschien cliché, maar het minst leuk vind ik het als we niet kunnen leveren. Dit kan komen door verschillende factoren, bijvoorbeeld een krappe arbeidsmarkt. Onze klant is op zoek naar een supervisor. De functie staat al langere tijd open en het lukt niet om deze goed in te vullen. Dat is frustrerend. Op een gegeven moment moet je dan toch zeggen: ‘helaas, we kunnen deze persoon niet vinden.’ Gelukkig is dat geen ramp in deze sector, zolang je maar tijdig terugkoppelt en transparant bent in wat je kunt.

  1. Op welke manier heb jij een bijdrage geleverd aan de groei van Stratt+?

De afgelopen jaren zijn positief verlopen voor Stratt+. We hebben onze positie op diverse markten verstevigd en ook de relaties met klanten zijn goed. Regelmatig horen we geluiden uit de markt dat Stratt+ bekendstaat als een betrouwbare partij voor detachering in de industrie. Dat is leuk om te horen en we werken elke dag hard om deze positie te versterken. Deze successen behaal je niet alleen. We doen het als team. Als ik naar mezelf kijk, lever ik waarde door mezelf elke dag met passie in te zetten voor de commerciële activiteiten. Bestaande relaties zo goed mogelijk bedienen, meer structuur aanbrengen en het klantenbestand verder uitbreiden. Dat gaat stapje voor stapje beter. Uiteraard maakt dat me wel een beetje trots.

  1. Hoe ziet jou ideale vrije dag eruit?

Wat ik heerlijk vind, is om op een vrije dag te gaan wandelen met onze hond. Aansluitend ga ik dan met Lia naar de grote markt in Dordrecht. Lekker langs de kaasboer en naar de bakker voor vers brood. Op mijn ideale vrije dag mag een goede borrel met vrienden natuurlijk niet ontbreken. Sowieso breng ik graag veel tijd door met vrienden. In de zomer huren we vaak een bootje en gaan dan een paar uur de Biesbosch in. Dat is echt genieten! In de avond gezellig samen koken en daarna het liefst nog even de kroeg in natuurlijk. Ook houd ik van sporten. Zo ben ik al jaren actief als waterpoloër en probeer ik mijn conditie een beetje op pijl te houden door wekelijks hard te lopen. Dat zijn hobby’s waar ik vrolijk van word.

  1. Wat staat er nog op je bucketlist?

Een mooie vakantie. Daar hebben we momenteel allemaal behoefte aan door corona. Bijvoorbeeld naar Zuid-Amerika of Noorwegen of door Griekenland crossen. Of met walvishaaien zwemmen in Honduras en van de natuur genieten daar. Een andere grote wens die nog op mijn bucketlist staat, is een eigen kroeg bezitten. Dat lijkt me fantastisch. Ik denk dat ik daarvoor gemaakt ben, haha. Lekker achter de bar staan, een praatje maken en de klanten bedienen.

  1. Welke tip wil je meegeven aan de lezers?

Het is belangrijk om heldere doelen in je leven te hebben, zodat je weet waar je naartoe werkt. Denk hierbij aan de dagelijkse taken, maar ook aan de lange termijn. Vroeger was ik te veel met de korte termijn bezig. Hierdoor had ik weinig overzicht. Dat is iets wat ik zelf meer in mijn leven heb aangebracht en dat bevalt prima. Kijk dus naar hoe je momenteel leeft en hoe je daar meer structuur in aan kan brengen. Je zal zien dat dit de stress in je leven enorm reduceert.

Word jij de nieuwe 

Ontmoet het team: Olger Rutte

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!