Lichte stijging producentenvertrouwen

Het producentenvertrouwen in de industrie steeg de afgelopen maand licht. Het vertrouwen ging van 5,8 in januari naar 6,3 in februari 2019, dit maakt het CBS bekend. De stijging is toe te schrijven aan een positiever oordeel over de voorraden.

Producenten in de industrie waren namelijk in februari positiever over de voorraden dan een maand eerder. Over de verwachte bedrijvigheid waren zij daarentegen iets minder optimistisch. Het oordeel over de orderportefeuille verslechterde ook iets.

Toch zijn alle drie de deelindicatoren van het producentenvertrouwen positief. Er zijn meer ondernemers die verwachten dat hun productie de komende drie maanden zal toenemen dan ondernemers die een afname van de productie voorzien. Verder heeft het aantal ondernemers dat de orderpositie groot vindt de overhand op het aantal ondernemers dat de orderportefeuille klein acht, gelet op de tijd van het jaar. Tot slot is het aantal ondernemers dat de voorraad eindproduct als te klein beschouwt groter dan het aantal dat de voorraden te groot vindt.

Lees het hele bericht op de website van het CBS

Word jij de nieuwe 

Lichte stijging producentenvertrouwen

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!