Safety first: werken met Wilgh, een veilige keuze

Klantcase Wilgh Stratt+ 05

Wilgh is specialist in veiligheid, milieu en arbo. Zij levert advies, detacheert HSE (Health, Safety Environment) professionals en verzorgt opleidingen op het gebied van EHBO, BHV en Veilig Werken. Door toenemende en steeds complexere wet- en regelgeving is er vandaag de dag veel vraag naar veiligheidskundigen. Het quality driven Wilgh is pas tevreden wanneer veiligheid goed geïntegreerd wordt bij haar klanten, kortom ‘Safety first’. Stratt+ helpt op haar beurt invulling te geven aan deze missie.

Veiligheid is een vak

Wilgh, inmiddels 75 medewerkers sterk, detacheert veiligheidskundigen op projecten in uiteenlopende sectoren, waaronder de industrie, bouw en infra. De maatschappelijke druk op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en gezondheid is de laatste jaren groter geworden en neemt nog altijd toe. Bedrijven hebben te maken met tal van voorschriften en dienen regels strikt na te leven. Arbeidsongevallen moeten worden voorkomen, die urgentie wordt meer dan ooit tevoren gevoeld.

De sterke maatschappelijke relevantie is precies hetgeen Walter Willigenburg, oprichter en directeur van Wilgh, drijft. “Ons werk is van betekenis. Wij zorgen ervoor dat iedereen na een werkdag weer veilig en gezond naar huis gaat.”

Ons werk is van betekenis. Wij zorgen ervoor dat iedereen na een werkdag weer veilig en gezond naar huis gaat.

Opdrachtgevers krijgen een advies en worden begeleid bij het ontwikkelen, implementeren en borgen van een veilige werkomgeving. Die samenwerking is intensief. Iedere arbeidshygiënist, milieu- of veiligheidskundige werkt met focus en gedrevenheid aan projecten die soms zes, zeven of zelfs acht jaar kunnen duren.

Met gepast zelfvertrouwen besluit Walter: “Bekwaam en sociaal, dát is Wilgh. Mede dankzij Stratt+ kunnen wij invulling geven aan onze dienstverlening. Stratt+ is al enkele jaren onze samenwerkingspartner in het aantrekken van veiligheidskundig personeel. Er was meteen die ‘persoonlijke klik’, zij snappen goed welke medewerkers bij onze organisatie passen.”

Gezonde groei

Walter: “Wij bevinden ons in een nichemarkt en streven naar langdurige klantrelaties, hierin slagen wij. Onze kracht zit in de kwaliteit van onze mensen en het nakomen van afspraken. We doen wat we beloven en we leveren maatwerk.

Ditzelfde kan ik zeggen over Stratt+. Integer, no-nonsense en resultaatgericht. Door oog te houden voor de klantrelatie blijven we aligned.” Dat is ook de manier waarop Wilgh aankijkt tegen groei. “Tot op heden hebben we ons autonoom ontwikkeld. Via onze projecten genereerden we steeds meer naamsbekendheid. We hebben groei niet als doel op zich, wel om gezond te blijven en vooral te blijven doen wat we goed doen.”

De HSL, de A9 en de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal zijn enkele spraakmakende (grote) infraprojecten. “We werken door heel Nederland, soms ook in België en Duitsland. Projecten krijgen een steeds internationaler karakter waarbij veelal wordt samengewerkt met anderstaligen. Dit komt vaak voor bij de nieuwbouw van grote datacenters, distributiecentra of windparken.

Om die reden werven wij mensen die de Engelse taal machtig zijn. Maar het werken voor multinationals zegt mij niet zoveel, het gaat mij meer om de verbinding met de opdrachtgever.”

Solide combinatie

De samenwerking tussen Stratt+ en Wilgh voert al jaren terug. Walter: “Er is een duidelijke herkenning in waarden en dat schept een band. Zo vinden wij, net als Stratt+, kwaliteit en maatwerk leveren belangrijk. Ook overeenkomstig is onze werkwijze: vakkundig, mensgericht, sociaal en op basis van vertrouwen. Dit alles ligt ten grondslag aan het succes van onze samenwerking. Maar er is meer.”

Wilgh heeft in de loop der tijd zo’n vijftien kandidaten via Stratt+ gecontracteerd. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt, de schaarste in technisch personeel én de vele bedrijven die om professionals schreeuwen ‘een prestatie op zich’.

Het merendeel van de sollicitanten die de weg naar Wilgh vinden wordt afgewezen. “Dat geldt niet voor het aanbod afkomstig van Stratt+. Dat is veelzeggend. We zijn namelijk zeer selectief in het aannemen van nieuwe collega’s, zowel bij zzp’ers als professionals in loondienst. Zo garanderen wij onze opdrachtgevers bovengemiddelde kwaliteit.

Stratt+ heeft niet alleen een sterk netwerk, zij heeft tevens de expertise in huis om ons aan de juiste kandidaten voor te stellen. Kandidaten met passie voor het vak en een no-nonsense houding, die onderlinge verbinding (op sociaal en professioneel vlak) hoog in het vaandel hebben staan. Wilgh heeft namelijk een bedrijfscultuur die mens- en klantgericht is”, aldus Walter.

Tweerichtingsverkeer

Walter vervolgt: “Het leuke is dat zij ons van dienst zijn in het leveren van oplossingen voor onze capaciteitsvraagstukken, maar wij hén bij hun klantvraag ook regelmatig hebben ondersteund.

We blijken een solide combinatie te vormen en daardoor uitstekend samen te werken aan de ambitie om onze opdrachtgevers in de technische sector optimaal te bedienen. Zo werkt onze relatie twee kanten op. En je gunt elkaar wat.”

We gunnen elkaar wat. Respect en waardering zorgen ervoor dat we elkaar helpen bij het behalen van bedrijfsdoelstellingen. Het gaat echt om die samenwerking.

Veilig de carrièreladder op

Bij Wilgh wordt iedereen, onder begeleiding, uitgedaagd zijn of haar carrièreladder verder te beklimmen. De sport naar de volgende trede is vanzelfsprekend. Walter vertelt: “Bij ons kun je multidisciplinair werken. Vaak ontstaat bij medewerkers de voorkeur voor een bepaalde sector.

Specialiseren is zeer waardevol, echter stimuleren wij altijd om allround te worden. Werken aan diverse projecten, in verschillende branches en ook nog eens voor verscheidene opdrachtgevers is leerzaam.

Deze veelzijdigheid en dynamiek biedt ruimte voor ontwikkeling en zorgt voor een bredere inzetbaarheid van onze medewerkers. Zo werk je bij ons bijvoorbeeld in de foodsector of pharma industrie, zorg of het onderwijs, maar ook binnen de chemie of zware industrie. Een verrijking voor de carrière en het cv.”

De gelijkgestemde medewerkers van Wilgh zijn zeer bevlogen. Dit uit zich in het onderlinge, sociale contact waarbij zij elkaar vaak opzoeken en kennis over vaktechniek uitwisselen. Daarnaast organiseert Wilgh twee keer per jaar kennisdagen op het kantoor in Woerden. Aan bod komen thema’s op het gebied van kennis, gedrag en cultuur waarbij veiligheid centraal staat.

Walter: “We faciliteren vast personeel en zzp’ers in vakopleidingen. Als voorbeeld: wanneer een veiligheidskundige de begeleiding heeft over de bouw van windmolens, zal de cursus ‘Werken op hoogte’ worden gevolgd. Zo kun je ook denken aan de opleidingen ‘Werken in besloten ruimte’ of ‘Safety Culture Ladder.”

Wilgh is sociaal, professioneel en van deze tijd. Hoewel er lange tijd een mannencultuur in de sector heerste, werken er sinds een jaar of vijf ook een behoorlijk aantal vrouwen bij Wilgh. “Het is nog geen fiftyfifty-verdeling in de populatie, maar gelukkig volgen steeds meer dames de opleidingen”. Een mooie ontwikkeling, vindt Walter.

Werken bij Wilgh

Nieuwsgierig of enthousiast geworden? Wil je ook werken bij Wilgh, specialist in veiligheid, milieu en Arbo? Contact Stratt+ en vraag naar de carrièremogelijkheden bij Wilgh.

Word jij de nieuwe 

Safety first: werken met Wilgh, een veilige keuze

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!