Samenwerking BP en Microsoft geeft boost aan doel nul CO2-emissie

BP en Microsoft kondigen aan samen te werken als strategische partners om de digitale transformatie in energiesystemen te bevorderen. De bedrijven koppelen de gezamenlijke ambities om de CO2-emissies tegen 2050 volledig uit te bannen. 

BP kondigde eerder dit jaar aan dat het de ambitie heeft om tegen 2050 of eerder een netto nul-emissiebedrijf te worden en de wereld te helpen om de netto nul emissie te bereiken. Tegen het einde van het decennium wil het bedrijf ongeveer vijftig gigawatt netto hernieuwbare productiecapaciteit hebben ontwikkeld. Dit betekent een twintigvoudige toename van de huidige capaciteit  en een vertienvoudiging van de huidige duurzame investeringen tot ongeveer vijf miljard dollar. Tegelijkertijd wil BP zijn  olie- en gasproductie met veertig procent verminderen. Er wordt dus flink geïnvesteerd om de industrie duurzamer te maken en zo de nieuwe vorm van energie dichterbij te brengen.

In januari 2020 kondigde Microsoft zijn doel aan om tegen 2030 koolstofnegatief te zijn. Dit met het doel om meer koolstof uit het milieu te verwijderen dan het sinds zijn oprichting tegen 2050 heeft uitgestoten.

Nul emissie

William Lin, executive vice van BP: ‘BP is vastbesloten om tot netto nul emissie te komen en de wereld te helpen hetzelfde te doen. Niemand kan het alleen doen. Partnerships met bedrijven zoals Microsoft, met gelijkgerichte ambities, zullen de sleutel zijn om dit te bereiken. Door onze complementaire vaardigheden en ervaring samen te brengen, helpen we elkaar bij het realiseren van onze decarbonisatie-ambities. Bovendien creëren we mogelijkheden om anderen te ondersteunen op hun weg naar het verminderen van hun CO2-uitstoot.’

Co-innovatie

Een memorandum of understanding (MOU) onderschrijft de mogelijkheden die beide bedrijven kunnen bieden om de vooruitgang naar hun duurzaamheidsdoelstellingen te versnellen. Hun gezamenlijke inspanningen zullen in eerste instantie gericht zijn op vier gebieden die Microsoft’s digitale expertise combineren met BP’s inzicht in de energiemarkten. Deze gebieden zijn als volgt:

  1. Slimme en schone steden – het identificeren van synergieën tussen het ‘Smart Cities’-initiatief van Microsoft en de ‘Clean Cities’-visie van BP.
  2. Schone energieparken – co-ontwikkeling van innovatieve, schone energieparken met een ecosysteem van koolstofarme technologieën zoals het gebruik en de opslag van koolstofdioxide (CCUS) om emissies te voorkomen of te verminderen.
  3. Consumentenenergie – het verkennen van innovatieve manieren om de kracht van datagestuurde, gepersonaliseerde, bruikbare inzichten te benutten om energieconsumenten in staat te stellen hun energieverbruik in huis te beheren en de uitstoot van koolstof te verminderen.
  4. Industrial Internet of Things (IoT) oplossingen – het leveren van een ‘intelligent randje’ aan mogelijkheden voor BP productie en operationele faciliteiten.

Er wordt flink ingezet op een schonere wereld met minder CO2. Ook Stratt+ levert hier een bijdrage aan. Naast dat we samenwerken met opdrachtgevers die een bijdrage leveren aan duurzame energie, belonen wij medewerkers die op de fiets komen in plaats van met de auto, bieden wij de optie tot lease-fietsen aan en hebben wij sensoren op lichten, zodat er geen onnodig lichtgebruik is. Stratt+ sluit zich aan bij de quote van William Lin, executive vice van BP: “Niemand kan het alleen doen. Partnerships tussen bedrijven met gelijkgerichte ambities, zullen de sleutel zijn naar een duurzame wereld. “

Bron: Petrochem

Word jij de nieuwe 

Samenwerking BP en Microsoft geeft boost aan doel nul CO2-emissie

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!