Schaatsen voor Stichting Hartekind op de Weissensee

Stratt+ MB Elfstedentocht Oostenrijk 1200px - Cover 01

Na twee afgelaste edities is de Weissensee in Oostenrijk dit jaar opnieuw het decor voor de Alternatieve Elfstedentocht. Onze collega Michiel Bakker, momenteel actief bij de Rijksrederij (Rijkswaterstaat), neemt deel aan dit prachtige evenement. Hij schaatst voor Stichting Hartekind en Stratt+ sponsort hem met een mooi bedrag.

Na spannende dagen het ijs op

De Alternatieve Elfstedentocht trekt elk jaar ruim 4000 Nederlandse schaatsliefhebbers naar Oostenrijk. Naast de professionele wedstrijd binden ook recreatieve rijders de ijzers onder. Elke editie worden er namelijk vier toertochten georganiseerd, waarbij duizenden recreanten proberen om op één dag 200 kilometer te schaatsen. Ook onze collega Michiel, HSEQ-specialist en schaatsliefhebber, gaat de uitdaging aan.

Het was wel even spannend vrijdag 27 januari. Door water en sneeuw op het ijs werd de tweede toertocht namelijk gecanceld. En ook de eerste moest al worden afgelast. Kon er überhaupt geschaatst worden dit jaar?

De schaatsers, waaronder Michiel, konden gelukkig wel even het ijs op. Ook was er veel publiek en maakten verschillende bekende schaatsers hun opwachting, zoals Sven Kramer en Erben Wennemars. Een toertocht van 200 kilometer zat er echter niet in.

Gelukkig werkten de weergoden mee en kon er vanaf 29 januari alsnog geschaatst worden met een aangepast programma. Dit betekent dat de derde en vierde toertocht wel doorgaan.

Stichting Hartekind

Michiel schaatst de toertocht niet alleen voor zijn plezier – samen met andere deelnemers en vrijwilligers zet hij zich ook in voor Stichting Hartekind. Deze stichting steunt kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Wij sponsoren dit initiatief met een mooi bedrag. Uit waardering voor onze steun én zijn uitdaging bij de Rijksrederij heeft Michiel daarom de Stratt+ vlag meegenomen. Op de foto zien we hem hiervoor poseren.

Inmiddels hebben Michiel en de andere deelnemers aan de Alternatieve Elfstedentocht al bijna € 100.000 opgehaald voor Stichting Hartekind! Prachtig nieuws, want het werk van de stichting is erg belangrijk. In Nederland wonen namelijk meer dan 25.000 kinderen met een hartafwijking. Hartekind financiert wetenschappelijk onderzoek om de overlevingskansen van deze kinderen te vergroten en hun levenskwaliteit te verbeteren. Wil jij Michiel ook sponsoren? Doneren kan hier.

Michiel heeft ook al een nieuwe tocht voor Hartekind op de planning staan. Op zondag 19 maart neemt hij deel aan de tweede editie van de Hartekind Skate in De Uithof Den Haag. Hij gaat dan 150 rondjes schaatsen voor dit goede doel.

Veiligheidsexpert binnen RWS en Rijksrederij

Als HSEQ-specialist houdt Michiel zich bezig met health, safety, environment en quality. Hij staat bekend om zijn persoonlijke en gedreven aanpak, waarmee hij maritieme en bouwbedrijven adviseert op het gebied van veiligheid. Met meer dan twintig jaar ervaring kunnen we hem met recht een veiligheidsexpert noemen.

Momenteel werkt hij als Project Adviseur Integrale Veiligheid bij Rijkswaterstaat. In deze rol beoordeelt hij VGM-plannen en RI&E’s van onderaannemers. Ook bezoekt hij onderaannemers op locatie en volgt hij incidenten bij hen op.

Daarnaast is hij via Stratt+ werkzaam voor de Rijksrederij. Deze tak van Rijkswaterstaat werd in 2009 opgericht. De Rijksrederij beheert, bemant en onderhoudt honderd specialistische schepen. Ze stelt deze beschikbaar aan verschillende overheidsorganisaties, zoals de Douane, Kustwacht en Rijkswaterstaat.

Ook toeren naar een nieuwe technische uitdaging?

Ben jij net als Michiel klaar voor een mooie technische uitdaging, bijvoorbeeld bij de Rijksrederij? Wij helpen je hier graag bij! Neem eenvoudig contact met ons op.

Fotocredits: Rijksrederij en Weissensee

Word jij de nieuwe 

Schaatsen voor Stichting Hartekind op de Weissensee

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!