Shell en Eneco bundelen krachten ter verduurzaming van Nederland.

Shell gaat samen met Eneco een groot nieuw windmolenpark realiseren. Voor de kust van Noord-Holland komen maar liefst 69 nieuwe windmolens te staan, goed voor een rotordiameter van 200 meter. Hoe groter de rotordiameter, hoe meer wind de wieken op kunnen vangen.

Het wordt het derde windmolenpark van Nederland dat zonder subsidies gerealiseerd is. Gezamenlijk kunnen deze nieuwe windmolens genoeg stroom opwekken om circa 750.000 huishouden te voorzien van elektriciteit. Wanneer dit windmolenpark compleet is zal de zeewind verantwoordelijk zijn voor maar liefst 16% van de stroomproductie van heel Nederland.

Het windmolenpark komt 18,5 kilometer uit de kust van Noord-Holland te liggen en in totaal krijgen de windmolens een vermogen van 759 megawatt. De vereiste investering is circa 1 miljard euro, maar belooft veel goeds voor zowel Nederland als de betrokken partijen.

Het project is toegewezen aan Shell en Eneco. Deze keuze is gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken. Zij kozen voor Shell en Eneco door de ambitieuze doelstellingen van deze bedrijven. Zo willen Shell en Eneco met een deel van de opgewekte stroom van het nieuwe windmolenpark, waterstof gaan produceren in een Rotterdamse fabriek. De geproduceerde waterstof zal vervolgens ingezet worden om raffinaderijen te verduurzamen.

Een project met een positieve invloed op het verduurzamen van energie en productie. Het windpark moet in 2023 klaar zijn en zal de investeringen terugverdienen met de verkoop van groene stroom. Met de voltooiing van dit grote windmolenpark maakt Nederland een flinke stap in deze nieuwe vorm van energie: renewable energy.

Word jij de nieuwe 

Shell en Eneco bundelen krachten ter verduurzaming van Nederland.

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!