Tata Steel Europe en het Zuid-Koreaanse Posco gaan samen bijdragen aan de toekomst van de hyperloop. De staalbedrijven gaan in samenwerking buizen ontwikkelen waar het vervoersmiddel doorheen gaat reizen.
De hyperloop wordt gezien als een belangrijk vervoersmiddel voor de toekomst. In de hyperloop vliegt een magnetisch aangedreven capsule op hoge snelheid door een buis. In deze buis wordt een vacuüm gecreëerd om luchtweerstand te verminderen, zo kunnen hogere topsnelheden worden behaald en is er minder energie vereist voor de aandrijving. Dit zou een belangrijke rol kunnen spelen in vracht- en passagiersvervoer.
Topsnelheid
In potentie kan de hyperloop snelheden tot wel 1000 kilometer per uur behalen. Zo kan men in de toekomst in 5 uur van Europa naar New York reizen. Hierdoor zou een hyperloopverbinding kunnen concurreren met de luchtvaart. Bovendien is het klimaatneutraal doordat er geen fossiele brandstoffen gemoeid zijn met de aandrijving.
De samenwerking van Tata Steel en Posco is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het concept. Beide bedrijven hebben in de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar geschikte metalen die de hyperloop optimaal kunnen laten functioneren. Samen hebben zij de capaciteit en know-how om grote stappen te zetten in de ontwikkeling. Tevens gaan de bedrijven diverse concepten en ontwerpen samen uitwerken.
Succesvolle test met passagiers
De afgelopen dagen heeft de hyperloop volop in het nieuws gestaan. Zo heeft de eerste succesvolle test met passagiers recentelijk plaatsgevonden. In de test, uitgevoerd door Virgin Hyperloop in het Amerikaanse Nevada, werden passagiers over een korte testbaan vervoerd. Hier werd een snelheid behaald van 172 kilometer per uur. Een goed begin om de gewenste snelheid van 1000 kilometer per uur te gaan behalen.