Stolthavens ‘state of the art’ terminals

Stolthaven Moerdijk Stratt+ klantcase 01

Stolthaven Terminals is gespecialiseerd in bulk- en vloeistoflogistiek. Met toewijding werken zij aan de missie om de meest gerespecteerde aanbieder te zijn die veilige, hoogwaardige opslag- en overslagoplossingen levert aan klanten over heel de wereld. Aangezien er gevaarlijke stoffen worden vervoerd, opgeslagen en afgeleverd staan veiligheid en duurzaamheid voorop.

Onder leiding van assetmanager Rory Groenewegen werkt een relatief nieuw, maar hecht technisch team in Moerdijk aan deze serieuze zaak, waar gelukkig ook veel gelachen wordt. De werving en selectie van Stratt+ zorgde mede voor de totstandkoming van dit team.

De diensten van Stolthaven Terminals vormen een aanvulling op Stolt Tankers en Stolt Containers. Hierdoor wordt een efficiënte en flexibele ship-to-shore (transport)oplossing voor klanten gecreëerd die potentiële liggeldkosten verlaagt. Daarbij wordt de operationele efficiëntie van de klanten verhoogd en hun flexibele en concurrerende toeleveringsketens ondersteund. En dat allemaal binnen een omgeving van kwaliteit, veiligheid en milieubescherming.

De firma staat bekend om het maatschappelijk verantwoord ondernemen, toont zich een flexibele leverancier en een goede werkgever. Stratt+ bemiddelt dan ook graag haar kandidaten voor Stolthaven Terminals.

Stolthaven Terminals beschikt over bijna vijf miljoen kubieke meter opslagcapaciteit.

Stolthaven Terminals is onderdeel van Stolt-Nielsen, een organisatie met meer dan 6500 medewerkers wereldwijd. Binnen de 14 Stolthaven terminals werken ruim 500 medewerkers.

De locatie Moerdijk is centraal gelegen in het ARA-gebied (het havengebied van de steden Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen) en is daarmee een slimme, strategische keuze. Het ARA-gebied is een belangrijk schakelpunt tussen de internationale markten en de Europese markt. Stolthaven Terminals Moerdijk is een kleinere, maar belangrijke schakel in het proces.

Rory: “Dankzij onze mensen blijft Stolt groeien als een innovatieve, wendbare en duurzame organisatie. Iedere collega is een schakel in de missie om ons hierin te laten slagen. Om optimaal te presteren hebben we mensen nodig met overtuiging, expertise en energie.

Samenwerkingspartner Stratt+ helpt ons aan de juiste schakels.” Vol enthousiasme vertelt Rory over de complexiteit van het assetmanagement in de petrochemie, de duurzaamheidsambities en de uitdagingen van het werken in een dergelijke technische omgeving.

De uitdaging in het assetmanagement zit ‘m voor ons in de balans van flexibiliteit en betrouwbaarheid.

Unieke servicepartner

Het wereldwijde terminalnetwerk biedt opslag- en distributiediensten voor legio aan producten zoals (oleo)chemicaliën, schone aardolieproducten, gas, plantaardige oliën en biobrandstoffen in belangrijke markten en hubs wereldwijd. “Onze terminal kan bijna alle (speciale) vloeistoffen opslaan”, vertelt Rory trots. “Zeventig procent van onze tanks (met een inhoud van 340 en 2000 kuub) zijn van RVS. Hierin zijn wij uniek.”

Meedenken met de klant, langdurige cont(r)acten en het aldoor leveren van betrouwbare bewezen diensten zorgen ervoor dat Stolthaven de status van flexibele, unieke servicepartner kan behouden. Hierin ziet Rory veel overeenkomsten met Stratt+. “Ook Stratt+ levert kwaliteit, investeert in hun relaties en verdiept zich in de wensen en belangen van hun opdrachtgevers.”

Exceptionele uitdagingen

Stolt heeft een designfilosofie waarin zij opereren, waarbij er een beroep wordt gedaan op de creativiteit. Rory legt uit: “Als een klant een wijziging wil hebben om producten beter op te kunnen slaan, dan gaan we meedenken, meerekenen en doen we de aanpassingen die nodig zijn. De uitdaging in het assetmanagement zit ‘m voor ons in de balans van flexibiliteit en betrouwbaarheid. Normaliter ondervang je dit in het begin tijdens de designfase.”

In de petrochemie heb je te maken met risico’s en staat de integriteit van de installaties te alle tijde voorop. Rory vervolgt: “Kwalitatief onderhoud is van cruciaal belang. Dit betekent: een veilig, goed ontwerp en regelmatige inspecties om ongevallen, technische storingen of defecten te voorkomen.

Voor ons begint de veiligheid direct in het begin bij de ontwerpfase, rekening houdend met investeringen in de nieuwste technologie en apparatuur om te zorgen dat de installatie up-to-date blijft. Liever nog, waar mogelijk, vooroploopt.

We herzien voortdurend procedures, verfijnen onze training en introduceren verbeteringen – zoals automatisering – om de risico’s voor onze medewerkers te verminderen en de kwaliteit van service voor onze klanten te behouden.”

Duurzaamheidsambities

Een ander belangrijk punt is de vergroening waarin Stolthaven voorloper wil blijven. Rory is tevens portfoliomanager sustainability en is de werkgroep duurzaamheid gestart.

Impact verminderen op het milieu staat niet alleen hoog op zíjn prioriteitenlijst, maar ook op die van zijn collega’s. Stolthaven investeert continu in nieuwe systemen en verbetert haar processen om afval en energieverbruik te verminderen en milieuschade tot een minimum te beperken.

Op Stolthaven Moerdijk is al onze energie groen: opgewekt uit water en wind.

Van het volgen van inspanningen om haar ecologische voetafdruk te verkleinen, tot het verzekeren dat werknemers veilig en gewaardeerd zijn, en het ondersteunen van de duurzaamheidsambities van haar klanten.

Rory legt uit: “De medewerkers zijn op het gebied van sustainability bij ons écht projecteigenaar, ze zijn er zelf mee bezig en daardoor creëer je een win-winsituatie. Een leuk, effectief voorbeeld is het gebruik van gepersonaliseerde koffiemokken in plaats van plastic bekers. Een ander wat omvangrijker initiatief, is een onderzoek naar de haalbaarheid van het vervangen van de dieseltrucks on-site. Hoe mooi zou het zijn als we in de toekomstig met elektrische trucks rondrijden?”

Stratt+ snapt het

De samenwerking tussen Stratt+ en Stolt gaat ver terug, de relatie tussen Stratt+ en Rory gaat echter nóg verder terug in de tijd. De praktische aanpak, korte lijnen en uitstekende bereikbaarheid spreken hem aan.

Ik ken Stratt+ als een partij die altijd goed kan onderbouwen waarom een kandidaat een fit is met het bedrijf én de job.

Volgens hem is Stratt+ dé samenwerkingspartner die van wanten weet. “Zij zetten net even dat stapje extra waardoor zij weten wat en wie je nodig hebt. Een bureau als Stratt+ levert kwalitatieve professionals, waarbij je ervan op aan kunt dat ze hun verantwoordelijkheid nemen.

Zelf heb ik eerder aan de andere kant van de Stratt+ tafel gezeten. Uit ervaring kan ik zeggen dat het werken met Stratt+ voor zowel kandidaat als klant een aanrader is.”

Teamontwikkeling

Rory ziet het als zijn taak om te zorgen dat mensen kunnen presteren. Ontwikkelpaden helpen mensen niet alleen verder in het werk en hun carrière, maar ook in het leven, aldus Rory. “De mensen zijn het bedrijf en dus is het onze verantwoordelijkheid om haar medewerkers te helpen succesvol te zijn.

Vaardigheden kunnen we trainen en in opleidingen kunnen we faciliteren, maar mentaliteit en motivatie is waar het telt. Wanneer een E&I-monteur een hbo-opleiding wil volgen maken we dat mogelijk. Dus wanneer een customerservicemedewerker of operator zich wil ontwikkelen naar engineer of werkvoorbereider, dan nemen we dit onder de loep. Motivatie, capaciteit en mentaliteit worden beloond.”

Wim de Bruyne was (via Stratt+) ruim vijfentwintig jaar werkzaam als hoofd technische dienst bij zijn voorgaande werkgever. Precies op het moment dat hij een overstap overwoog naar een rol van projectmanager werd hij door Stratt+ benaderd. Wim: “De timing was uitstekend en zij wekten met de functie bij Stolthaven Terminals meteen mijn interesse. Ik had er direct een goed gevoel bij.”

Rory: “Er is met zorg en aandacht aan het huidige team gebouwd. We hebben een leuk en goed functionerend team wat lekker kan samenwerken. Het is ook nog eens erg gezellig. Afgelopen november mocht maintenance engineer Jan met pensioen, maar hij besloot langer te blijven. Onze teamleden, en in het bijzonder zijn opvolger Wim, genieten en leren voorlopig nog van zijn vakmanschap.”

Wij helpen onze mensen om te groeien. Je kunt als operator beginnen en de wereld overgaan.

Wim heeft heldere doelen voor ogen. “We proberen de groene koploper te zijn, dat is écht typisch Stolthaven. Het mooie daarbij is, je bent eerder een schaapherder dan een waakhond. Rory noemde het al eerder: collega’s nemen hun verantwoordelijkheid. Mensen gaan zelf, soms in teams, aan de slag. Zo gaan onze monteurs iedere vrijdag met een vuilniszak naar buiten om nog een extra opruimrondje te maken.

De terminal is overzichtelijk en je kent iedereen. Dat maakt het samenwerken makkelijker. Onze technische afdeling is oprecht een leuk team. Ik mag mijn collega Jan gaan vervangen. Hij heeft een hele professionele en doortastende manier van werken, daar leer ik nog iedere dag van.

Je werkt in een proces-technische omgeving met gevaren en risico’s. Dat is een dagelijkse serieuze aangelegenheid, dan is het fijn als er ook gelachen kan worden. Dat is belangrijk en dat gaat ons team goed af.

Stratt+ heeft onder de technisch detacheerders een goede reputatie. Van diverse professionals had ik al positieve verhalen vernomen. Dat maakt dat ik Stratt+ ken als een serieuze speler op het gebied van vacatures en rekruteringen. Nu kan ik stellen, zij hebben het waargemaakt.”

Werken bij Stolthaven Terminals

Nieuwsgierig of enthousiast geworden? Ontdek of Stolthaven Terminals jouw nieuwe thuishaven is! Neem eenvoudig contact met ons op en vraag naar de carrièremogelijkheden bij Stolthaven Terminals.

Word jij de nieuwe 

Stolthavens ‘state of the art’ terminals

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!