Stork doet beroep op onze technici voor VTU-project Vopak

Stork-VopakEuropoort-Stratt 1200-01

Vopak implementeert momenteel het VTU-project op haar terminal in Rotterdam Europoort. Het tankopslagbedrijf werkt hiervoor onder meer samen met Stork. Verschillende technici van Stratt+ dragen via Stork bij aan dit innovatieve project.

Vapor Treatment Units voor verlagen VOS-emissie

Het VTU-project omvat de installatie van Vapor Treatment Units (VTUs), onder meer op de Vopak Terminal Europoort. Met deze VTUs wil Vopak haar VOS-emissies verlagen.

VOS zijn vluchtige organische stoffen (volatile organic compounds), oftewel koolwaterstoffen die makkelijk verdampen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om brandstoffen en oplosmiddelen. VOS kunnen een negatief effect hebben op het milieu en de gezondheid.

Vopak heeft als doelstelling om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Het tankopslagbedrijf is daarom actief bezig om haar milieu-impact te reduceren. Zo vond er in 2021 een drone-inspectie plaats op de Europoort-terminal om de uitstoot van VOS in real-time te meten. Naar aanleiding van deze meting implementeert Vopak het VTU-project.

De VTUs zijn echter wel een tijdelijke oplossing. Het gebruik hiervan zorgt namelijk voor een toename van de koolstofemissies, zoals gas voor verbranding. Daarom blijft Vopak actief zoeken naar nieuwe manieren om met schadelijke dampen om te gaan.

Terminal Europoort cruciaal voor Europese energievoorziening

Vopak Terminal Europoort is een grootschalige onafhankelijke oliehubterminal in de haven van Rotterdam. De terminal is onderdeel van Vopak Energy Terminals Netherlands.

Europoort heeft VLCC-toegang voor de overslag van ruwe olie en het volledige spectrum aan aardolieproducten. Very Large Crude Carriers (VLCC) zijn olietankers met een capaciteit tussen 200.000 en 320.000 ton. Deze supertankers zijn specifiek bedoeld om ruwe aardolie mee te vervoeren.

Vanuit Europoort lopen pijplijnverbindingen naar tien raffinaderijen. Daarnaast heeft de terminal onder meer pijplijnverbindingen voor vliegtuigbrandstof naar de belangrijkste luchthavens in Noordwest-Europa. Hiermee is Vopak Terminal Europoort een cruciale speler in de Europese energievoorzieningsketen.

Diverse technici van Stratt+ werken mee aan VTU-project

Voor de realisatie van het VTU-project doet Vopak onder meer een beroep op Stork. Stork biedt dan ook een breed pakket aan technische diensten, waaronder geïntegreerde oplossingen voor bijvoorbeeld onderhoud en modificaties.

Hiermee zorgt Stork dat fabrieken en industriële installaties probleemloos blijven werken. In Nederland heeft het bedrijf ruim 2.000 medewerkers, die bijdragen aan diverse innovatieve projecten.

Voor het VTU-project rekent Stork op de expertise van Stratt+. Diverse van onze technici werken mee aan het project. Het gaat onder meer om een projectleider, uitvoerder, electrical foreman, elektricien/DSB, ijzerwerker/kabelmonteur, diverse monteurs en een technician E&I.

Ook meewerken aan innovatieve projecten?

Grijp je kans bij Stratt+! Samen met jou bepalen we welke technische uitdaging echt bij je past, zodat jij je verder kunt ontwikkelen. Neem nu contact op.

Bronnen: Vopak, Stork

Word jij de nieuwe 

Stork doet beroep op onze technici voor VTU-project Vopak

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!