Stratt+ in het veld: Junior Engineer WTB

Stratt+ in het Veld - Junior Engineer WTB 01

Ben jij nieuwsgierig naar de dynamische wereld van young professionals in de techniek? Maak dan kennis met Jim Verspuij! Een talentvolle technicus met een achtergrond in het professionele voetbal. In dit interview deelt hij zijn ervaringen bij onze opdrachtgever HMT Tank Systems in Zwijndrecht. Daarnaast vertelt hij over zijn passie voor techniek en legt hij uit hoe je balans vindt tussen studeren en werken. Lees het volledige interview en kom meer over Jim te weten!

Kun je iets over jezelf vertellen?

Als ik mezelf mag omschrijven zeg ik, iemand met een sterke drive om te presteren. Deze eigenschappen heb ik onder andere ontwikkeld door op hoog niveau te voetballen, zoals bij Westlandia in Naaldwijk. Maar ook tijdens mijn stages bij betaald voetbalorganisaties: PSV, Fortuna Sittard en ADO Den Haag. Hier speelden discipline en doorzettingsvermogen een belangrijke rol. Daarnaast zijn mijn ouders ondernemers. Ik ben opgegroeid in een omgeving waar hard werken de norm is. Dat heb ik echt van ze meegekregen. Maar ik ben niet alleen maar bezig met werk hoor. Ik vind het ook belangrijk om gezellig tijd door te brengen met familie en vrienden.

Hoe kreeg jouw technische loopbaan vorm?

Mijn loopbaan kreeg eigenlijk al vorm op de basisschool. Doordat het leren me goed afging belandde ik in de plusklas. Mijn vader en opa zijn beiden al jaren actief in de autosport. Door hen ontwikkelde ik een passie voor het maken van dingen. Dat leidde me naar het Technasium en tweetalig onderwijs. Mijn fascinatie voor techniek groeide verder, mede door mijn interesse in de Formule 1 en iconische figuren zoals Iron Man. Daarna ben ik Werktuigbouwkunde aan de TU in Delft gaan studeren. Zo ben ik eigenlijk in een carrière in de techniek gerold, voor mij de perfecte match.

Hoe ben je bij Stratt+ terecht gekomen?

Tijdens de zomer was ik op zoek naar een tijdelijk project in de techniek. Via een bericht op LinkedIn gaf ik aan hiervoor open te staan. Naomi, een oud-collega van mij uit de horeca, nam vrijwel direct contact met me op. Ze stelde voor om te kijken of we iets voor elkaar konden betekenen. De communicatie verliep vanaf het eerste moment soepel en dit leidde uiteindelijk tot een sollicitatiegesprek bij HMT Tank Systems in Zwijndrecht. Het gesprek verliep uitstekend. Mijn ervaring en vaardigheden sloten goed aan bij de behoeften van de opdrachtgever, HMT. Al na een week kon ik beginnen, dat was echt super!

Kun je ons meenemen in het project bij HMT Tank Systems?

Bij HMT was ik als Junior Engineer WTB betrokken bij een groot project in de tankbouw dat ongeveer zes weken duurde. Het was een nieuwe werkomgeving voor mij, in een team dat ik nog niet kende. Deze stap was best groot, zeker in vergelijking met eerder werk dat ik deed bij andere bedrijven. Gelukkig werd ik erg goed begeleid door het team van HMT. Mijn hoofdtaak was het maken van producttekeningen. Dat vond ik ontzettend leuk en leerzaam om te doen.

Mijn fascinatie voor techniek groeide verder, mede door de interesse in de Formule 1 en iconische figuren zoals Iron Man

Wat vond jij het tofste aan je functie als Junior Engineer WTB?

Wat ik echt tof vond, was de creatieve vrijheid en zelfstandigheid die ik in mijn werk kreeg. Verder was het ontzettend interessant dat ik via HMT een hele nieuwe branche leerde kennen. De wereld van de industriële tankbouw. Het persoonlijke contact met de nieuwe collega’s was echt top. Het was een uitdaging om mijn kennis in een nieuwe sector toe te passen, maar met de hulp van mijn collega’s en de fijne werksfeer is dat helemaal gelukt.

Hoe was het om op jonge leeftijd te beginnen in een technisch project?

Dit was voor mij een waardevolle ervaring die ik voor de rest van mijn leven meedraag. Mijn ervaring in het professionele voetbal heeft me geholpen om uitdagingen op een zelfverzekerde manier aan te pakken. Ik zie uitdagingen meestal als kansen en niet als obstakels. Dat houdt de zenuwen in bedwang. Hoe eerder je start al young professional in een technisch project, hoe beter. Want werkervaring neem je voor altijd met je mee.

Hoe combineerde jij studeren en werken?

Het combineren van studeren met een baan vraagt om behoorlijk wat discipline en een goede planning. Het feit dat ik niet verplicht was om altijd op de universiteit aanwezig te zijn, gaf me de vrijheid om mijn studie naar eigen inzicht in te delen. Deze vrijheid vereiste echter wel een sterke zelfcontrole om alles af te ronden. Een strakke planning was essentieel om mijn deadlines te halen, terwijl ik ook nog wat tijd overhield voor sociale activiteiten.

Young professionals in de techniek - liggende banner - Stratt+ 01

Welke tip wil je meegeven aan andere young professionals?

Blijf tijdens je loopbaan altijd zoeken naar mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om door te groeien. Laat je daarin vooral niet afschrikken door overuren die je moet maken in bijvoorbeeld de avond of in het weekend. Stilstaan betekent achteruitgang. Dat vertaalt zich in verveling en een afname in motivatie, dus blijf hongerig!

Ook klaar voor een avontuur in de techniek?

Ben je geïnspireerd geraakt door Jim’s verhaal en klaar voor je eigen technische avontuur? Bekijk dan zeker onze pagina met kansen voor young professionals in de techniek. Kom eenvoudig met ons in contact en wie weet werk jij binnenkort ook mee aan toffe technische projecten in Nederland (en België)!

Word jij de nieuwe 

Stratt+ in het veld: Junior Engineer WTB

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!