Stratt+ in het veld: Technisch Adviseur

Stratt+ in het veld: Paidi Sadi

In de rubriek ´Stratt+ in het veld´ interviewen we onze collega´s die op locatie aan de slag zijn. Deze week het verhaal van Paidi Sadi. Momenteel is hij via Stratt+ werkzaam als Technisch Adviseur bij Rijkswaterstaat in Zuid-Holland. In dit interview gaat hij dieper in op hoe zijn affiniteit voor techniek is ontstaan, wat zijn huidige verantwoordelijkheden zijn en geeft hij enkele carrièretips voor technische professionals. Lees het hele interview en kom meer over Paidi te weten!

Waarom heb jij gekozen voor een carrière in de civiele techniek?

Mijn broer studeerde op de Technische Universiteit in Delft. Ik ging regelmatig bij hem op bezoek en bleef dan een paar dagen logeren. Overdag mocht ik met hem mee naar de universiteit. Dat vond ik geweldig. Zo gingen we onder andere naar het Waterloopkundig Laboratorium, waar ik dan een rondleiding kreeg. Ik was enorm onder de indruk van alle onderzoeken die daar werden uitgevoerd. Zo is mijn affiniteit met techniek ontstaan. Een aantal jaar later besloot ik om zelf te gaan studeren aan de Hogere Technische School in Groningen.

Hoe heb jij jezelf professioneel ontwikkeld in de afgelopen jaren?

Direct na de hts ben ik aan de slag gegaan als chef beheer en onderhoud van wegen, bruggen en bedrijfsgebouwen. Dit heb ik vijf jaar met veel plezier gedaan bij een palmoliebedrijf in Suriname, waar ik ook geboren ben. Daarna ben ik naar Curaçao verhuisd om daar voor een periode van tien jaar voor een ingenieursbureau te werken als directievoerder infra. Rond de eeuwwisseling ben ik bij het (toenmalige) ingenieursbureau Oranjewoud aan de slag gegaan als directievoerder op groot- en kleinschalige infraprojecten. Dit waren projecten verspreid over heel Nederland, onder andere bij Rijkswaterstaat, provincies en gemeentes. In 2007 heb ik de beslissing genomen om mijn eigen bedrijf te starten en aan de slag te gaan als onafhankelijk consultant voor diverse opdrachtgevers. Dit bevalt me enorm goed.

Kun je iets vertellen over je huidige functie bij Rijkswaterstaat?

Momenteel ben ik Technisch Adviseur bij Rijkswaterstaat in het beheergebied Zuid-Holland. Om specifiek te zijn bij de afdelingen WNZ-B wegen en bij het TunnelTeam-2. De renovatie van de Volkerakbrug aan de A29 is momenteel in volle gang. Een groot project waarbij ik adviezen geef met betrekking tot gedegenereerd beton bij het oplegpunt van een randligger. Hier zijn de voorspankabels bloot komen te liggen. Het is noodzakelijk om dit spoedig te herstellen; de veiligheid van deze bruggen komt anders in gevaar. Dat is mooi en uitdagend werk, waar ik veel voldoening uit haal.

Wat vind je de grootste beloning in je werk?

De grootste beloning is de erkenning van het werk dat je levert. In mijn geval zijn dat voornamelijk de adviezen die ik geef. Een voorbeeld hiervan is dat ik in de afgelopen periode vele onderzoeksdocumenten heb kunnen toetsen en adviezen heb uitgebracht voor diverse projecten, waaronder de Van Brienenoordbrug op Chroom 6 en Aluminium-Kobalt-Zink-Nikkel-Cadmium in de huidige conservering. Op de tweede plaats is een goed salaris ook mooi meegenomen.

Hoe heeft Stratt+ jou geholpen in het traject naar een nieuwe functie?

Stratt+ heeft een groot netwerk van organisaties in de technische sector. Dat opent deuren. Ik kende Stratt+ al vanuit het verleden en ben op een gegeven moment benaderd of ik openstond voor een nieuwe uitdaging. Na diverse gesprekken was de match gemaakt en kon ik bij Rijkswaterstaat aan de slag. De medewerkers van Stratt+ kijken echt wie ze tegenover zich hebben en bij welk type organisatie iemand goed past. Het persoonlijke aspect, zeg maar. Dat waardeer ik enorm.

Welke tip wil je meegeven aan technische professionals?

Ga altijd ambitieus te werk en geef dezelfde aandacht aan zowel kleine als grote projecten. Probeer daarnaast zoveel mogelijk ervaring op te doen. Durf bijvoorbeeld ook buiten Nederland te kijken of er interessante projecten zijn. Focus je niet te veel op het salaris, vooral niet aan het begin van je carrière. Ik heb nooit aangegeven wat ik voor salaris wilde krijgen. Mijn honorering is gebaseerd op de kennis die ik heb opgedaan in de afgelopen jaren en is marktconform. En dat vind ik eerlijk. Tot slot: wees niet bang om ook eens een keertje te falen. Als iets niet lukt, geef dit dan eerlijk aan bij je teamleider. Dat wordt juist op prijs gesteld.

We horen graag van je!

Vond je dit een interessant interview? Laat het ons dan weten in de comments op onze socialmediakanalen. Indien we iets voor je kunnen betekenen of als je vragen hebt over een van onze vacatures, neem dan contact met ons op via 078 – 6 120 320 of welkom@stratt.nl. We horen graag van je!

Word jij de nieuwe 

Stratt+ in het veld: Technisch Adviseur

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!