Stratt+ in het veld: Planvoorbereider

Stratt+ in het Veld: Scarlett

In deze rubriek interviewen we onze collega’s ‘in het veld’. Dit keer vertelt Scarlett Kraak over haar nieuwe technische functie. Ze is recent namelijk via Stratt+ begonnen als Planvoorbereider (Calculator en Werkvoorbereider) bij bouwbedrijf elk in Zwijndrecht. Wil je weten wat Scarlett van haar nieuwe functie vindt en hoe ze de hulp van Stratt+ heeft ervaren? Lees dan snel verder!

Kun je iets vertellen over je huidige functie?

Sinds enkele maanden ben ik werkzaam bij elk Zwijndrecht als calculator en werkvoorbereider. Of, zoals wij dit zo mooi noemen: planvoorbereider. Daarnaast ben ik in dezelfde periode gestart met de hbo-opleiding Bouwkunde. Voordat ik als calculator en werkvoorbereider aan de slag ging, was ik werkzaam in de evenementenbranche en de kinderopvang. Ik wilde echter graag de switch maken naar de bouwsector. Dit bracht zeker in het begin – en nu nog steeds – uitdagingen met zich mee. Maar ik begin steeds meer mijn draai te vinden, ook al heb ik nog een hoop te leren!

Wat komt er bij jouw functie kijken?

Elk is een renovatie- en onderhoudsbedrijf dat zich voornamelijk richt op bedrijven, woningcorporaties en VvE’s. Mijn taak is het bekijken, het opnemen en het beoordelen van de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Nadat dit in kaart is gebracht, kunnen we de bijbehorende calculaties maken en een plan opstellen voor de uitvoering van de werkzaamheden. Deze gegevens bundelen we uiteindelijk tot een offerte voor de klant. Als de offerte een opdracht wordt, kunnen we met de werkvoorbereiding starten.

Wat is ervoor nodig om van een bouwproject een succes te maken?

Goede communicatie is erg belangrijk! Wanneer de communicatie slecht is, kan een heel project uiteindelijk in de soep lopen. De communicatie tussen de uitvoerders en projectleider is daarbij natuurlijk essentieel, maar misschien wel net zo belangrijk is de communicatie naar de bewoners toe. Zeker bij grote, langdurige projecten is dit vanuit de klant ook vaak een harde eis. Binnen elk is er een speciaal team dat in dit kader plannen maakt en deze ook voorlegt aan de klant.

Wat vind je de grootste beloning in je werk?

Een opdracht binnenhalen. Als planvoorbereider stel je voor binnenkomende aanvragen diverse plannen en offertes op. Wanneer je dan uiteindelijk te horen krijgt dat de aanvraag een opdracht is geworden, is dit natuurlijk erg leuk. Daarnaast zijn de fijne collega’s op mijn werk ook wel echt een beloning (als je dit zo kan noemen). Vroeger zei ik altijd: liever een iets minder leuke baan en leuke collega’s, dan een topbaan en geen leuke collega’s. Inmiddels kan ik zeggen dat het met beide goed is gekomen!

Waarom heb je voor Stratt+ gekozen? 

Ik had al eerder besloten om de hbo-opleiding Bouwkunde te gaan volgen en ben in eerste instantie zelf op zoek gegaan naar een baan die hierop aan zou sluiten. Helaas is dat niet gelukt. Enige tijd later kwam ik in contact met Laura van Stratt+, die direct mega-enthousiast was over de stap die ik wilde nemen en de opleiding die ik zou gaan volgen. Zij is direct voor mij aan de slag gegaan en pakte snel door. Nog geen week later kon ik op gesprek bij mijn huidige werkgever en vijf weken later had ik mijn eerste werkdag al achter de rug! Laura heeft voor een onwijs goede match gezorgd en daardoor zit ik nu helemaal op mijn plek.

Welke tip wil je meegeven aan (technisch) professionals?

Bij twijfel: altijd doen! Het is lekker cliché, maar beter spijt van wat je hebt gedaan, dan van wat je níet hebt gedaan. Zelf heb ik ook lang getwijfeld of de stap naar de bouwsector bij mij zou passen en nu heb ik juist spijt dat ik deze niet eerder heb genomen. Daarnaast zou ik zeker aanraden om met Stratt+ in gesprek te gaan, mocht je openstaan voor een nieuwe uitdaging.

We horen graag van je!

Ben jij net als Scarlett op zoek naar een nieuwe technische uitdaging? Neem dan contact met ons op en dan kijken we wat we voor jou kunnen betekenen. We zijn je graag van dienst. Wil je meer interessante artikelen lezen? Volg ons dan op onze socials.

Word jij de nieuwe 

Stratt+ in het veld: Planvoorbereider

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!