Stratt+ in het veld: Projectmanager

Stratt+ in het veld - Project Manager

In de rubriek ‘Stratt+ in het veld’ interviewen we onze collega’s die op locatie aan de slag zijn. Deze week het verhaal van Chris Faddegon. Chris is momenteel via Stratt+ werkzaam als Projectmanager bij AkzoNobel in Sassenheim. In dit interview vertelt hij hoe zijn affiniteit voor techniek is ontstaan en wat zijn huidige verantwoordelijkheden zijn. En natuurlijk geeft hij ook enkele carrièretips voor technische professionals. Lees het hele interview en kom meer over Chris te weten.

Waarom heb jij gekozen voor een carrière in de techniek/chemie?

Een beetje toeval ontbrak hierbij niet. Als tiener was ik dol op alles wat met vliegen en vliegtuigen te maken had. Maar piloot worden was voor mij niet mogelijk, omdat mijn ogen niet meededen. Ik droeg toen al een sterke bril en dus ging ik maar Lucht- & Ruimtevaarttechniek studeren. Een prachtige opleiding, maar ik ontdekte dat je ook met die studie vrijwel nooit hele vliegtuigen zou kunnen ontwerpen. Toen heb ik opnieuw een switch gemaakt, dit keer naar werktuigbouwkunde, wat ook meer baanperspectief leek te bieden.

 Hoe heb jij jezelf professioneel ontwikkeld in de afgelopen jaren? 

In mijn carrière ben ik nooit een uitdaging uit de weg gegaan. Waar sommige engineers zich decennialang steeds verder specialiseren, bleek ik meer een allrounder te zijn. Ik vond elke uitdaging de moeite waard. Technische inkoop, technische verkoop, een eigen bedrijf waarin ik machines ontwikkelde… daarna heb ik als zzp’er eerst als senior engineer gewerkt en vervolgens ben ik vanwege mijn allround-ervaring binnen vrijwel alle disciplines de richting van projectmanagement opgegaan.

Kun je iets vertellen over je nieuwe functie? Wat doe je en wat zijn je verantwoordelijkheden? 

Momenteel werk ik als Projectmanager bij AkzoNobel in Sassenheim. Hier manage ik een aantal projecten die minder technisch van aard zijn dan ik gewend ben, maar juist meer organisatorisch. Enkele laboratoria moeten verbouwd worden en ook de infrastructuur van de hoofdingang en de afhandeling van de vrachtwagens op het terrein moeten worden verbeterd. Voor mij is dit eigenlijk weer een nieuwe uitdaging op wat onbekender terrein, maar een mens is nooit te oud om te leren.

Wat vind je de grootste beloning in je werk? 

Enerzijds is dat een tevreden opdrachtgever, maar ik wil ook voor mezelf het gevoel hebben dat ik het project optimaal heb gemanaged. Dat ik geen enkele optie onbenut of onbesproken heb gelaten en ervan overtuigd ben dat de opdrachtgever de best mogelijke en meest efficiënte oplossing voor zijn wensen heeft gekregen.

Waarom heb jij voor Stratt+ gekozen? 

Ik heb niet bewust voor Stratt+ gekozen. Ook hierbij speelde toeval een rol. Als ik een nieuwe opdracht zoek, dan kijk ik bij meerdere bedrijven naar de vacatures. En zo heb ik een keer bij Stratt+ op een open vacature gereageerd. Hier kwam geen opdracht uit voort, maar het contact met Stratt+ was wel gelegd. In een heel prettig gesprek was er een klik, waarna Stratt+ – actiever dan ik had verwacht – op zoek ging naar een bij mij passende opdracht. En dat is gelukt!

Hoe heeft Stratt+ jou geholpen in het traject naar een nieuwe baan? 

Tijdens de zoektocht van Stratt+ naar een opdracht voor mij, zijn er meerdere vacatures langskomen. Hierbij vond telkens goed overleg plaats over de functie. Uiteindelijk bleek de vacature bij AkzoNobel in Sassenheim me op het lijf geschreven. Toen was de deal al snel beklonken en kon ik begin 2021 aan het werk in deze nieuwe, uitdagende functie.

Welke tip wil je meegeven aan technische professionals/project engineers? 

Blijf niet hangen in (wellicht) onhaalbare wensen die je hebt of had. Sta altijd open voor nieuwe uitdagingen, ook al zijn die wellicht niet exact hetzelfde als wat je eerder hebt gedaan. Met inhoudelijk wisselende opdrachten word je allround. Dit biedt op de lange termijn waarschijnlijk meer zekerheid op werkgebied. De maatschappij verandert sneller dan ooit tevoren en met allround kennis en ervaring kun je je snel en vakkundig aanpassen aan veranderende eisen van opdrachtgevers.

We horen graag van je!

Vond je dit een interessant interview? Laat het ons dan weten op onze socialmediakanalen. Indien we iets voor je kunnen betekenen of als je vragen hebt over een van onze vacatures, neem dan contact op. We horen graag van je!

Word jij de nieuwe 

Stratt+ in het veld: Projectmanager

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!